[Help] Banner Bricked Wii, how to fix it?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Envido32, May 1, 2009.

May 1, 2009
  1. Envido32
    OP

    Newcomer Envido32 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    Argentina
    It happened after installing a USB Loader Fowarder Channel that I modified with WADer (only changed the name just to see how it works) with WAD Manager 1.3.
    Homebrew Channel, Twiligth Hack and USB Loader were perfectly functional. Preloader or Starfall were not installed (shit, I know).

    The system is v3.2U updated to 4.0 with Waninkoko's updater (and worked great).
    It's chipped but I don't know the model (loads Wii and GC games, NTSC or PAL).

    I get the Safety Warning and after pressing A freezes in a black screen (Banner Brick if I'm not mistaken)

    I already tried to load Recovery Mode (with + & - ) and it fails, it said that the files are corrupted.
    Tried with a GC Controller SaveMiiFrii and nothing happens (not official, opened apart to make sure it was pressing all the buttons).
    Tried burning autoboot AnyTitleRemover and autoboot WAD Manager and it fails to load, said that the disk was screwed.

    Do you have any other ideas? I'm kind of desperate here...
     
  2. wiiman123

    Member wiiman123 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    938
    Country:
    New Zealand
    ................................
     
  3. Envido32
    OP

    Newcomer Envido32 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    Argentina
    No... just the same Safety Warning...
     
  4. wiiman123

    Member wiiman123 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    938
    Country:
    New Zealand
    ......................
     
  5. MattMan

    Newcomer MattMan Advanced Member

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
  6. Carty1970

    Newcomer Carty1970 Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Those guides say that you need to use an official GC controller but the OP says he is not using an official one. Could that be his problem?
     
  7. Envido32
    OP

    Newcomer Envido32 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    Argentina
    Good, the problem seems to be my GC Controller, it's 3rd Party, I'll ask a friend that has an original if he lends me his. Now I'm out of DVD-R, I'll have to wait until monday, maybe is the brand I'm using... Sony DVD+R and Verbatim DVD-R are supposed to be good, right?

    Thanks for the help, I'm more relaxed now. I'll keep you updated.
     
  8. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    Did you do the next step after using waninkoko's installer? Introducing trucha bug into IOS 60?

    To ask it in another way, were you able to copy channels to sd and play them from there?

    If answer to the either of these questions are "no" then you are in trouble.

    ps: You don't need recovery mode in your situation, your chip should autoboot the disc on the health and warning page... unless you have an older crap chip like D2CKey or D2C Pro...
     
  9. wiiman123

    Member wiiman123 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    938
    Country:
    New Zealand
    ........................
     
  10. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    Just did a few tests,

    My system is : 3.2E -> 4.0E upgraded using waninkoko's installer, then ios 60 patched for trucha...

    Here is the tests I've done
    1. Menu on IOS 60, Autoboot wadmanager on health and warning page...
    Result : displays An error has occurred. Press the eject button blah blah...

    2. Menu on IOS 60, Boot into recovery menu... insert wad manager autoboot disc
    Result : does nothing, version info stays intact

    3. Menu on IOS 30, Autoboot wadmanager on health and warning page...
    Result : disc boots

    4. Menu on IOS 30, Boot into recovery menu...
    Result : Version info disappears as soon as disc is tried being read.. then nothing

    I have a wiikey2 chip, I already have trouble with reading discs so my tests may not be the actual results but the 3rd case suggests that there is some kind of extra protection regarding autoboot discs or trucha stuff...
     
  11. wiiman123

    Member wiiman123 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    938
    Country:
    New Zealand
    ..........................
     
  12. Envido32
    OP

    Newcomer Envido32 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    Argentina
     
  13. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    you can always use the pink fixh disc
     
  14. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
     
  15. Aurora Wright

    Member Aurora Wright GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    1,392
    Country:
    Italy
    Yeah, I had noticed that too. Only the HBC disk boots correctly (if the title id is modified). Maybe it's a better-built ISO?
    Download the HBC iso for 4.0 here, open it using WiiScrubber and replace main.dol with the WAD Manager DOL. It should work.
    You can also try this ISO from Bushing, its DOL only boots the Homebrew Channel.
     
  16. Sureiha

    Newcomer Sureiha Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Germany
    Hi, i have roughly the same problem and i dont know, what i have to do now. i have installed a crap wad and now i have a banner brick. TP Hack is installed, but not starfall or preloader and i have no modechip in my wii ..... i can start the recovery menu by holding the 4 buttons on the GC controller, then it shows mit the version => 3.4[EURO]

    do i have a chance, to repair my wii ? Someone told me, to buy Mario Power Tennis, or another game, that have a higher Version.

    Or have i to buy a modechip ??

    ~Sureiha~



    -------
    Sry for my bad english -> german [​IMG]
     
  17. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    That's why I have a disclaimer at the start of the program,

    [​IMG]

    You should have installed preloader or at least set up your system so that you can boot autoboot discs.

    Updating to a higher version system menu will not help in banner brick cases. TP hack savefile is not resident in 3.4 system menu. It gets removed at each start of system menu. You should try what Davi92 suggested if you have a trucha bugged system...

    By the way, how did you succeed in banner bricking your system with Crap? For which game were you using?
     
  18. Envido32
    OP

    Newcomer Envido32 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    Argentina
    Good news: I got the original GC controller and was able to load SaveMiiFrii.
    Bad news: I get a 4.0(USA) text in the lower right corner of the screen and there is nothing I could do from there.

    Tomorow I'll buy more DVD-R and try the ISOs Davi92 left.

    Edit: Great news, I tried with the Autoboot WAD Uninstaller downloaded from a post in Teknoconsolas (that's not me posting, but seem that is starting to be a common problem) and the problem was solved!

    Here's the direct link for the download: http://www.megaupload.com/?d=JTPZJPJM

    Thank you all so much for your endless help! You saved my ass (It wasn't even my own Wii xD )
     

Share This Page