Help a Newbie please

Discussion in 'Acekard' started by BaggieCraig, Nov 28, 2012.

Nov 28, 2012

Help a Newbie please by BaggieCraig at 5:58 PM (1,397 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. BaggieCraig
    OP

    Newcomer BaggieCraig Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    6
    Location:
    West Bromwich
    Country:
    United Kingdom
    Hi all, just got a 3DS and decided to go for a Acekard2I the only problem is I am getting a white screen whenever I insert the cart. I have downloaded the firmware and the update file, it is showing that there is a cart inserted but when selected I am just getting a white screen top and bottom.

    Can anybody tell me what is going wrong please? I have formatted and redownloaded the files several times but still getting the same result

    Any help much appreciated

    Thanks in Advance :)
     
  2. GamerzHell9137

    Member GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    3,709
    Country:
    Bosnia and Herzegovina

    On what firmware are you right now? (3DS firmware)
     
  3. BaggieCraig
    OP

    Newcomer BaggieCraig Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    6
    Location:
    West Bromwich
    Country:
    United Kingdom
    How would I check?

    showing Ver. 1.1.0-0E
     
  4. GamerzHell9137

    Member GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    3,709
    Country:
    Bosnia and Herzegovina
    Ohh, well i think that's the problem.
    The firmware is too much old so the card won't work.
    I think you need 2.0 Version of the firmware,not 100% sure, maybe some of the users(Another World) who are experienced with the card could help you.
    I think right now there is no way to play it on that 3DS, cause if you update the 3DS to the latest firmware the Acekard2i won't work.
     
  5. BaggieCraig
    OP

    Newcomer BaggieCraig Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    6
    Location:
    West Bromwich
    Country:
    United Kingdom
    OK thanks for the info mate, will PM him and see if he can help or if anybody else can
     
  6. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    the current 3ds firmware is not supported by the ak2i. do not update!!

    with an older 3ds firmware, what matters is the bootloader currently flashed to the ak2i. unfortunately the gbatemp wiki articles have been offline since early yesterday, so i can not link you to the bootloader wiki. perhaps the google cache will be available to you.

    what icon do you see in the nds firmware? before the ak2i loads, the icon that you click to run it, as if it was a real game.

    -another world
     
  7. BaggieCraig
    OP

    Newcomer BaggieCraig Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    6
    Location:
    West Bromwich
    Country:
    United Kingdom
    Im getting a mario style icon when the cart is inserted and then when played just getting white screens
     
  8. BaggieCraig
    OP

    Newcomer BaggieCraig Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    6
    Location:
    West Bromwich
    Country:
    United Kingdom
    Above the cart it is saying japanese writing along with DS SQUARE ENIX?
     
  9. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    since there is no mairo icon at all and you didn't click on the cache i linked to a few posts up, i'll have to do this the long way.... which icon do you have?

    [​IMG] Danny Phantom - Urban Jungle (DSi v1.4.0)
    [​IMG] Alex Rider: Stormbreaker (DSi v1.4.1)
    [​IMG] Atama de Do! Koten Kotenko DORASU (3DS v1.0.0-0)
    [​IMG] Chessmaster - The Art of Learning (DSi v1.4.2 & 3DS 2.0.0-2)
    [​IMG] Hello Kitty no Panda Sport Stadium DORASU (DSi v1.4.3 & 3DS 2.1.0-3/2.1.0-4)
    [​IMG] Chronicles of Narnia - Prince Caspian (3DS 3.0.0-6)
    [​IMG] Deep Labyrinth - Digital Bros (DSi v1.4.4 & 3DS 4.0.0-7/4.1.0-8)
    [​IMG] Rafa Nadal Tennis (3DS 4.2.0-9)
    [​IMG] Pippa Funnell (3DS 4.3.0-10)

    -another world
     
  10. zarabow
    This message by zarabow has been removed from public view by Costello, Jun 19, 2013.
    Nov 29, 2012
  11. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    No.
    If the Acekard was blocked due to the firmware, the 3DS would give you a black screen with an error message.

    Could be a contact issue, or a lack of AKAIO on the MicroSD.
    http://gbatemp.net/topic/231412-solving-acekard-contact-issues/
    http://akaio.net/

    Also screenshot your MicroSD so we can see how you have the folders set up and such.
     
  12. Dragoon709

    Member Dragoon709 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    193
    Location:
    Anywhere there are games
    Country:
    Canada
    Wish I had seen this post before updating. Will formatting the 3DS system memory revert back to the stock firmware? And will I still be able to play Mario Kart 7 which was preinstalled on the SD Card? If I can revert back to the 4.3.0-10 U and be able to use my Acekard until I get my DSTwo I'll be a happy man.

    Edit: I still have my DSLite so I can update the Acekard because I know that I need to do that now....

    Edit 2: Never mind, I just tried it and now have to redownload Mario Kart 7 from the eShop... damn....
     
  13. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    there is no way to revert back to an earlier system firmware.

    -another world
     
  14. Yor

    Newcomer Yor Newbie

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    So, I guess I cannot use my Acekard any more then? I've been reading the guide, but of course one can only update if you have a working flashcard.

    I have:

    Nintendo 3DS normal ( firmware version: 4.1.0-4E)
    Acekard 2i (showing up as DORASU)

    Any way I can still update my card to make it work again? I don't have a huge problem if there's nothing I can do anymore, I will then just buy a replacement card (R4i Gold), but if there's anything I can still do to fix the Acekard, I would prefer that of course.
     
  15. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  16. smoke14me61

    Newcomer smoke14me61 Advanced Member

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    I would recommend a DSTWO Supercard from nds-card.com
     
  17. Yor

    Newcomer Yor Newbie

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Like I said, are there any good sellers that have PayPal for instance, instead of VISA? I don't have a VISA card, only Maestro and another CC but no VISA. nds-card.com looks like a good deal, but I cannot buy it there. I don't trust any of the other web sites that aren't listed here.

    I don't have another DS at my disposal right away, it'll take me another month probably, I'd rather buy a different card.
     
  18. Yor

    Newcomer Yor Newbie

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
  19. smoke14me61

    Newcomer smoke14me61 Advanced Member

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Let me know how the R4 does. nds-card does take pay pal by the way.
     
  20. Yor

    Newcomer Yor Newbie

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Didn't know that, and yes I will let you know ;).
     

Share This Page