Hacking Hack SXOS

Penny Morecash

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Mar 10, 2015
Messages
68
Trophies
0
Age
55
XP
236
Country
mrdude
Not sure as I don't really know Python but the SHA256 for the rommenu seems wrong...

sha256_rommenu = hashlib.sha256(bytes[0x610:0x1AD610]).hexdigest()

should this not be to 0x1AC610, same as rommenu offset 0x38???
 
Last edited by Penny Morecash,

BaamAlex

Rülpsen ist Alpha
Member
Joined
Jul 23, 2018
Messages
4,769
Trophies
1
Age
27
Location
Lampukistan
XP
4,289
Country
Germany
Yes it were cracked. Great... But still only compatible until said firmware. So what's the point? So do I see it right that people stay on an old firmware because SX OS somehow works until then? Instead of switching to Atmosphère? Sorry, but i don't get it. You can see that for example with the 3DS. People stay with the old firmware and somehow get stuck with their consoles somewhere. Do what you want. I'm waiting for the first people crying here because it does not work as it should. I'm already preparing the popcorn xD
 

mrdude

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 11, 2015
Messages
1,302
Trophies
1
Age
54
XP
3,893
Country
SXOS 3.10 sha256 hash check added to prevent you using a pre-modded boot.dat. This is added for your safety so you can only patch a clean untouched SXOS 3.10 version, that you might have found on the net - and someone added brick code to.
 

Attachments

  • Python-3.9-hacksxos3.1.0.zip
    3.3 KB · Views: 150

mrdude

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 11, 2015
Messages
1,302
Trophies
1
Age
54
XP
3,893
Country
Unless I'm misunderstanding how SX licensing works, I think the point of this was so that folks could use something they paid for on multiple switches rather than just one.
Also if you mod your emmc module to a higher capacity, or the sx activation server is offline (now sx are feeling the heat) at least you can still use what you paid for if you lose your licence.dat file.
 

bulbasouri

New Member
Newbie
Joined
Mar 31, 2021
Messages
3
Trophies
0
Age
32
XP
26
Country
Iceland
photo_2021-04-01_00-09-23.jpg
so if like this is working right? good thread btw
 
  • Like
Reactions: chronoss

chronoss

Well-Known Member
Member
Joined
May 26, 2015
Messages
2,726
Trophies
1
XP
3,502
Country
Congo, Republic of the
  • Like
Reactions: Inaki and BigOnYa

1basti1

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 30, 2019
Messages
215
Trophies
0
Age
31
XP
920
Country
Germany
I guess not, but is it possible to have the rommenu in Atmosphere for XCI loading?

I already have a valid SXOS licence.
 

Inaki

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2014
Messages
276
Trophies
0
Age
40
XP
552
Country
No need to hide your fingerprint, it's useless for now :(

--------------------- MERGED ---------------------------


https://gbatemp.net/threads/hack-sxos.582831/page-20#post-9423108

it looks like @Reacher17 is quickly moving forward with all this, right ? maybe not needing an actual license and, who knows, some other good stuff coming...

--------------------- MERGED ---------------------------

My friend used the boot.dat and license of that link but gets a blackscreen after the Nintendo logo. Does that one still have to be patched somehow?
well, I just ran the script, could not test it... make sure he has everything ok ( I guess it could be some silly thing like using atmos emunand style or who knows what... )
 
  • Like
Reactions: chronoss
General chit-chat
Help Users
    FAST6191 @ FAST6191: However I am possibly going to make it to old man status so it might end up there