1. fgsfds

    OP fgsfds GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 28, 2018
    Messages:
    353
    Country:
    Russia
    New release.
    Changelog:
    • merged latest upstream changes (GZDoom 4.3.3);
    • you can now enter commands in the console by pressing A;
    • you can now select up to 10 files in the launcher instead of 8.
    Download link is in the OP.
     
    one-piece, hausa51, taboo and 2 others like this.
  2. lifetolifeless

    Newcomer

    Joined:
    May 8, 2007
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Has anyone figured out the optimal settings for joycon sensitivity?

    Turning and looking on x axis is perfect, but looking up and down on y axis is too twitchy and there doesn't seem to be any settings to tweak x and y axis individually.
     
  3. Purple_Shyguy

    Purple_Shyguy GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    1,052
    Country:
    Options > controller options > switch controller > axis 4 looking up/down > overall sensitivity

    I have mines turned down to 0.700 and the overall sensitivity at the top down to 0.900
     
    lifetolifeless likes this.
  4. JHumBL3

    JHumBL3 Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 22, 2018
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    Is it possible to run Zion v8 or Doom 4 Vanilla V2.5.8 thru gzdoom?
     
  5. Dutt

    Dutt Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    Looks like Zion v8 is working.. ill try get Doom 4 Vanilla working later.

    EDIT..
    Doom 4 Vanilla working fine..
     
    Last edited: Feb 10, 2020
    JHumBL3 likes this.
  6. bad361

    bad361 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    384
    Country:
    Russia
    doom 4 works for me as well
     
    JHumBL3 and Dutt like this.
  7. JHumBL3

    JHumBL3 Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 22, 2018
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    Do I need to just follow the directions in the OP to get them working?
     
    Last edited: Feb 10, 2020
  8. bad361

    bad361 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    384
    Country:
    Russia
    uhm, yes...its universal for all mods, and d4v is not exclusion
     
    JHumBL3 likes this.
  9. Ernkilla

    Ernkilla Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 14, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I have installed gzdoom just as the OP has said but when I load up Gzdoom launcher I am unable to pick a wad. It is almost as if my controls do not work. I am able to hit home and close the program but that is it. I've reinstalled multiple times and have the correct doom and doom2 wad. Am I missing something??
     
  10. Dutt

    Dutt Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    Try navigating with the Dpad..
    R button and L button change tabs.

    If all you want to do is start Doom or Doom2 just Highlight it and press +..
     
    Last edited: Feb 14, 2020
  11. fgsfds

    OP fgsfds GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 28, 2018
    Messages:
    353
    Country:
    Russia
    Are you sure you didn't install an old version with no 9.x/new Atmo support?
    EDIT:
    Yup, it looks like github is stuck thinking v4 is the latest release. Try redownloading from the link in the OP now, should point to v6.
     
    Last edited: Feb 14, 2020
  12. Ernkilla

    Ernkilla Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 14, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Wow thank you so much for the fast responses! I will try this asap
     
  13. Jackrider53

    Jackrider53 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    i can not get this to work, i just got the latest release of atmosphere going the gz doom launcher starts up, i select my iwad and it crashes, went to the front of this post and got the latest release. Its not the only thing i cant get to work either.... trying to play doom 64 ex and that does not even try to load, it just goes back to hbmenu... Not having luck getting things to run so far :(
     
  14. Dutt

    Dutt Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    Are you overriding a real switch game to load the hbmenu?
     
  15. Jackrider53

    Jackrider53 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Thank you!!! that got gz doom to work i didnt see the option to load a pwad though
     
  16. Purple_Shyguy

    Purple_Shyguy GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    1,052
    Country:
    Move over to the next tab for pwads. Make sure they are in the correct pwad folder
     
  17. Jackrider53

    Jackrider53 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    How do you use god mode and give all weapons?
     
  18. Smoker1

    Smoker1 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2015
    Messages:
    2,888
    Country:
    United States
    You need a Keyboard for that. Hopefully there will be a way to bring up a On-Screen Keyboard
     
  19. spriteice

    spriteice Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Australia
    Release 6 brings up the on screen keyboard in the console I believe

    GitHub
     
    Smoker1 likes this.
  20. Smoker1

    Smoker1 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2015
    Messages:
    2,888
    Country:
    United States
    Going to be a while. Trying to Update a Game.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - GZDoom, Switch,