Homebrew guide forced an update to 11.6, what now?

pixia

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 3, 2017
Messages
9
Trophies
0
Age
32
XP
52
Country
United Kingdom
Right so funny story (but not funny 'haha')

I'm new to this, got a New 3DS XL which was v 11.2.0. Followed all of the instructions of the hacking guide, copied all the files into the SD card in the right order and whatnot,
buuut then it got to the point of telling me to update my software, because it was allegedly safe to do so. So I did. It got updated to 11.6. and in the next step (L+Down+Select) the combination did absolutely nothing, which is when I realized that I'm well and truly fucked, because now I'm on 11.6 and the internet says it isn't possible to downgrade.

So... now what?
 

pixia

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 3, 2017
Messages
9
Trophies
0
Age
32
XP
52
Country
United Kingdom
I was using this this one 3ds.guide/get-started-(new-3ds)

And I don't have a flashcard. Since the update I've started looking into the possibility of buying one, but I can't even seem to understand what kind I'd need
 

infinete

The Temp's cynic.
Member
Joined
May 20, 2008
Messages
473
Trophies
1
Age
36
Location
London
XP
1,522
Country
Last edited by infinete,

nl255

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 9, 2004
Messages
3,004
Trophies
2
XP
2,817
Country
I was using this this one 3ds.guide/get-started-(new-3ds)

And I don't have a flashcard. Since the update I've started looking into the possibility of buying one, but I can't even seem to understand what kind I'd need

R4i 3DS RTS Gold. You can get it here : http://nds-card.com/ProShow.asp?ProID=149 . Or possibly the "plus" version which has a switch to let you pick between DS mode and 3DS : http://nds-card.com/ProShow.asp?ProID=575 but is otherwise the same (and slightly cheaper).

--------------------- MERGED ---------------------------

https://3ds.guide/ntrboot
There is a list, I would recomend either;
(AK2i, does not need to be unflashed to play ds roms) http://www.nds-card.com/ProShow.asp?ProID=160
or
(R4i Gold, Will need to be reflashed to play ds roms) http://www.nds-card.com/ProShow.asp?ProID=149.

Edit: As ItzKipz asked though, how far through the guide did you get? Updating comes quite late in.

Ak2i requires a hacked/old firmware 3ds, old dsi, or original ds system. There is also a "plus" version of the r4i gold that has a ntrboot switch on it but I have not heard anything about it.
 

pixia

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 3, 2017
Messages
9
Trophies
0
Age
32
XP
52
Country
United Kingdom
I'd done everything up to the "finalizing the setup" page. Everything seemed fine, worked as described. But then i added the new files into the SD card and it said to update next, so I did :(
 

freakyrat

Member
Newcomer
Joined
Aug 19, 2016
Messages
5
Trophies
0
Age
39
XP
122
Country
Gambia, The
11.2? should have used soundhax but too late for that
who says she didn't use soundhax?

What step were you on when you updated??? according to the guide, you should have installed CFW and then updated.
yes, if you did everything right up until that point, then b9s should already be installed. :) you just need a way to launch FBI.

if you start up your console and hold the "Start"-button, does GodMode9 launch?
 

ItsKipz

l33t hax0r
Member
Joined
Sep 9, 2016
Messages
1,930
Trophies
0
Location
The C: drive
XP
1,635
Country
United States
I'd done everything up to the "finalizing the setup" page. Everything seemed fine, worked as described. But then i added the new files into the SD card and it said to update next, so I did :(
What version does it say you're on when you go into settings? Also what happens if you hold start and then turn on the 3ds (or select)
 

Shady Guy Jose

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 14, 2008
Messages
518
Trophies
1
Age
31
XP
2,435
Country
Portugal
I'd done everything up to the "finalizing the setup" page. Everything seemed fine, worked as described. But then i added the new files into the SD card and it said to update next, so I did :(
If you truly did everything right, you should be on CFW right now. Did you go through the Luma configuration? If so, then your 3DS is hacked, and there's just some small thing missing. To test that: put GodMode9 as boot.firm in your SD card root and see if it boots when you turn the console on.
 
  • Like
Reactions: xJoelituh

pixia

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 3, 2017
Messages
9
Trophies
0
Age
32
XP
52
Country
United Kingdom
when I turn it on and press start/do it at the same time, no, it boots up normally. I guess something had gone wrong during the previous steps and I didn't know :(
 

Majickhat55

The Red Woman
Member
Joined
Mar 28, 2016
Messages
4,936
Trophies
1
Age
36
Location
Asshai
XP
2,961
Country
United States
when I turn it on and press start/do it at the same time, no, it boots up normally. I guess something had gone wrong during the previous steps and I didn't know :(
Hold SELECT and THEN press power while still holding select. If you see the Luma config you're hacked. There is no way you got to "finalizing setup" without CFW if you followed all the steps.
 
  • Like
Reactions: Quantumcat

Majickhat55

The Red Woman
Member
Joined
Mar 28, 2016
Messages
4,936
Trophies
1
Age
36
Location
Asshai
XP
2,961
Country
United States
oh shit, it opened :D what now?
Push start and finish the guide Lol......

--------------------- MERGED ---------------------------

Your system was hacked this entire time......

The menu you were trying to use is Rosalina, and it's not something you do upon boot. Once you're in the homemenu you press L+Down+Select and it will open.
 

pixia

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 3, 2017
Messages
9
Trophies
0
Age
32
XP
52
Country
United Kingdom
Push start and finish the guide Lol......

--------------------- MERGED ---------------------------

Your system was hacked this entire time......
but I'd seen this same window before, pressed the other things etc. and only after all that did it ask to update. oh well.
 

Majickhat55

The Red Woman
Member
Joined
Mar 28, 2016
Messages
4,936
Trophies
1
Age
36
Location
Asshai
XP
2,961
Country
United States
but I'd seen this same window before, pressed the other things etc. and only after all that did it ask to update. oh well.
You did it right.... If you saw that screen before I don't know why you thought it didn't work. You can't run Luma without hax.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I couldn't hurt his or hers feelings
  • TechieSaru tempBOT:
    TechieSaru has joined the room.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @K3Nv2, Don't ask him where to get lemonade. ;)
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Psi fondles big red lemons to make lemonaides
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Always wanting my lemons he can't have them
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Jeb stole bigonyas pants
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Jokes on you, I don't have any on.... "Cause I'm free.... Free ballin'"
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @BigOnYa, Sounds like you and AncientBoi get along together TOO well.
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Thank God we are 20 states away from each tho. Kenny's almost neighbors with him.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I live in kc you dingus
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Ok still closer to him than me, perv boi
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Not to mention you guys share the same last name.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I thought you were Mrs.bigboi
    +2
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Nuh twice divorced, I took my maiden name
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Mrs. bigancientboi?
    +2
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Ms. now, We divorced.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I'd keep the Mrs. He's got more years on you
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    The end of this game, in the house, is like Texas chainsaw massacre house, is crazy. I just gotta find Chris n kill him.
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Damn it, Chris was not the original werewolf.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I didn't think I'd like these dumb xreals but being able to use my phone while having a big screen floating about is pretty cool
    +1
  • duskfall @ duskfall:
    :yaysp:these emojis are great
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    site was down again
    Xdqwerty @ Xdqwerty: hi