Grand Theft Auto IV

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Rock Raiyu, Dec 3, 2008.

Dec 3, 2008

Grand Theft Auto IV by Rock Raiyu at 12:42 AM (3,597 Views / 0 Likes) 33 replies

  1. Rock Raiyu
    OP

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    So, who's got it? [​IMG]
     


  2. p1ngpong

    Supervisor p1ngpong Legit Boss Harold

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Messages:
    6,294
    Location:
    DS Scene
    Country:
    Croatia
    I played it on Xbox 360, I dont want it!
     
  3. myuusmeow

    Member myuusmeow GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    United States
    I want it, but I have a piece of shi- I mean Intel GMA 950 that sucks hard. GTA SA only works at good speeds at 800x600 and everything on medium, so I don't think this would run. [​IMG]
     
  4. MAD_BOY

    Member MAD_BOY Lazy bum

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    561
    Location:
    Sittard, Limburg
    Country:
    Netherlands
    Heading out tomorrow first thing in the morning to pick it up.
     
  5. hankchill

    Member hankchill I Pwn n00bs.

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,344
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    Meh, I've played it on the 360 and I didn't like it -- the cars spin out even when you drive slow, and the handling is terrible -- plus it drags on really badly, I had no incentive to finish it.
     
  6. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    Coming in at 750 kB/s.
     
  7. Sir-Fritz

    Member Sir-Fritz GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,336
    Location:
    Brisbane, Australia
    Country:
    Australia
    Aparently alot of people have trouble running it very well even with good pc's.
     
  8. p1ngpong

    Supervisor p1ngpong Legit Boss Harold

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Messages:
    6,294
    Location:
    DS Scene
    Country:
    Croatia
    +1 I hated it, almost as overhyped as Halo 3!

    edit: if JPH loves it I love it more! [​IMG]

    edit edit: 270g? come on JPH!
     
  9. JPH

    Banned JPH Banned

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    6,892
    Country:
    United States
    A crack is out already for it as well, but I won't go into that.

    I'm nearly done with the Xbox 360 version - I love the game, it's one of my favorites.
     
  10. Rock Raiyu
    OP

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    If p1ngpong loves it then I love it more! [​IMG]
     
  11. CockroachMan

    Member CockroachMan Scribbling around GBATemp's kitchen.

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    3,889
    Location:
    Brazil
    Country:
    Brazil
    I've heard that it's not passing 20fps on highest settings.. even on systems with the recommended requirements..

    I downloaded it and installed it.. but apparently there is no crack for it yet.. searched for it and found a bunch of viruses and fakes only, beware!

    I want to check if my machine can run it before buying it, been waiting for this game for months :/

    Rockstar says the game has some protections so that people playing a pirate version won't be able to finish it.. no one has confirmed that yet thought..
     
  12. xCM Punkx

    Newcomer xCM Punkx Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    69
    Location:
    WV
    Country:
    United States
    Yep you have to have a fairly good computer to run it. Something about the way it renders physics for everything on the screen, cars people trees ect.

    Has anybody figured out how to use a PS2 controller with it? The only controller option i can find is for a 360 one :/
     
  13. Celice

    Member Celice GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    1,916
    Country:
    United States
    Use joy2key? That's what I've done for the past few years >.>

    Until there's more clarification as to the processing issues, I'm not budging for the game. I know Rockstar's had issues with most of their games before (Silicon Valley [​IMG] ) but really, this one is just sad.
     
  14. Trolly

    Member Trolly GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    1,720
    Location:
    Behind you! I know you looked!
    Country:
    United Kingdom
    Hm, may well get this at some point, though I'm not bothered enough to rush out and get it.
    And the system requirements are mighty steep, the fact my processor is within the recommended requirements for Crysis, but is the minimum requirement for GTA IV (AMD 64 X2 5200+ 2.7GHz) is pretty ridiculous.

    Also shows how overhyped it was originally, as reviews are saying it is a better version than its console counterparts, but still it has a Metascore of 91, compared to the consoles' 98 (review scores are on average far lower than for the consoles).
     
  15. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    It's $50 on Steam right now, I'll wait till it drops to $30, just like I did with Bioshock.
     
  16. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    Double Post. No wai! (Sorry, not sure how that occurred)
     
  17. Satangel

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    I myself have exams, so I'm not allowed to play the game [​IMG]
    But my brother is playing it right now, and I've looked at it for about 10 minutes, and all I have to say is wow!
    Wow, I never expected it to be that good!
    He downloaded the 0x0008 version of the game and the crack, and it works perfectly, no bugs or errors.

    And it's working at 1600*1200 here at the moment, perfectly, zero lag. In a few weeks I'll test if I can go higher, although I kinda doubt it [​IMG]

    I have a 8800GTS 512 MB, Q6600, 4GB RAM and Windows Vista x64

    @ hankchill: Yes, I've seen that the handling is indeed pretty hard, but I've read so many reviews of the console versions and they all said that it needed some skills to be able to drive properly.
    So practice some more, that prolly will help [​IMG]
     
  18. Speed Freak

    Member Speed Freak GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    128
    Location:
    Curitiba - PR
    Country:
    Brazil
    Is it possible to manually configure my keyboard inputs? When I try to configure the controls I can only see a X360 gamepad with predefined controls. All I need is to change the car controls from WASD to the arrows, can I do that?
     
  19. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    [​IMG] you got some good hardware there, I suspect it won't have a hard time to run, Quad-Core, 4GB, and 512MB VRAM...... I wish I can have something lik that.

    Mine is only Core2Duo, 256MB 7200 SE, 2GB RAM, sad....
     
  20. Satangel

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    Currently it's at working very good here, although I have some stutters when too much happens on the screen (explosions, police cars, ....)
    And the loading on the first load ( so just after starting the game ) is pretty long too.
    So all in all, it's quite a demanding game. Although the graphics are top notch ( very good, I keep being amazed by it ), it also demands a lot of your hardware [​IMG]
     

Share This Page