Going to buy an Acekard

Discussion in 'Acekard' started by n8equalsd, Sep 18, 2010.

Sep 18, 2010

Going to buy an Acekard by n8equalsd at 5:54 PM (1,982 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. n8equalsd
    OP

    Member n8equalsd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    139
    Country:
    United States
    I'm thinking about giving my dstt clone to my nephew and getting an Acekard 2.1 from shoptemp. i was wondering if they sell the one without the spring loader and also how to manually update the kernel/firmware?
     
  2. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,308
    Country:
    United Kingdom
    Hmm, I'm not sure if Shoptemp's Acekard 2.1 is spring loaded or not.
    I know that the Acekard 2i is though, I recently bought one as a birthday gift.

    All it takes to update the firmware for an Acekard 2.1 is to place the latest firmware files on the microSD, nothing else.
    There's no flashing involved because it will not work on a DSi anyway.

    By the way, DSTT clones are pretty crap, will your nephew be happy with it?
    Might be better to get an Original R4DS instead since they're only $6, will accept the existing microSD, and has Wood R4 custom firmware. It'll blow that DSTT out of the water.
     
  3. Briankealing

    Member Briankealing GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    I'm pretty sure the spring loaded version is no longer manufactured. I still have a spring loaded version with the clips and it's been beaten to dust, but it still works.
     
  4. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    Whatever you do, if you are buying an acekard do not skimp on the SD.

    I think the problem comes in that people like me who buy a budget flash cart normaly go for a budget SD as well. Small warning.

    Acekards do not work well with budget SD cards
     
  5. n8equalsd
    OP

    Member n8equalsd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    139
    Country:
    United States
    My nephew should be just fine with it. He's only 5. I was also wondering where would I go to get the latest firmware files and how often are they updated?
     
  6. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Do either of you have a reason to think they're NOT springloader anymore?

    From what I'm to understand the 'non-springloader' ones WERE springloaders with the springloader depressed.
     
  7. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    I brought a spare about a month ago and it has no spring. It feels a bit different to my other one. When the spring fails on my old one the SD just slides in but doesn't feel as if it locks. The new one slides in a sort of gives a soft click.... well not really a click, but it feels as if it locks into position.
     
  8. m3rox

    Member m3rox GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    1,673
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    I bought mine about a month ago and it is a springloader (you push the micro sd down, hear a click, then you are at the springloader).
     
  9. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    I thought all acekard was springload..if the new one isn't, than that's good, hope they fix that contact issue too
    I sold my acekard a shortly after I bought the dstwo, I hated the paper trick

    EDIT..NVM you guys are talking about the 2.1
     
  10. Auron32

    Newcomer Auron32 Newbie

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    i got one about three months ago, springloaded and using a 2GB Kingston Micro SD and its working fine, apart from Pokemon Platinums WI-FI stuff, but that could well be something I'VE done.

    i got to replace the now dead official R4 DS cards (which was purchased to replace the DSXtreme...), i did use Ysmenu but quickly got bored of games not working and got a product that is actually supported by its company.
     
  11. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Mine feels the same way, and has a springloader.
    If I push the MicroSD down far enough the springloader unlocks and will pop the card out.

    I just leave the springloader depressed and pull the MicroSD out 'manually'.
     
  12. Auron32

    Newcomer Auron32 Newbie

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    same here dude, its not that im lazy, i just dont like looking for things no bigger than my thumbnail... specially when its the colour of my carpet, that is not fun [​IMG]
     
  13. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    I just have big hands... Ejecting the cart isn't a problem, it's getting it back in.


    Also, when I first got the AK2i, if I used the springloader, it felt like it was trying to force its way "up" out of the back of the card (if I pressed a finger behind the MicroSD while ejecting it I could feel a bulge) and sometimes would shoot the MicroSD out.
    But since it's been depressed for a few months, it's lost that hard 'spring' to it and works fine.
     
  14. n8equalsd
    OP

    Member n8equalsd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    139
    Country:
    United States
    OK, heres another question:

    I ordered an Acekard 2.1 and I'm wondering where I would go to get the latest akaio loader updates?
     
  15. iluvfupaburgers

    Member iluvfupaburgers FUPA Luva

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    572
    Location:
    in front of my computer
    Country:
    Ecuador
    You can update the loaders through the DS. press start-->more-->wifi update-->File to Download [Update Loader]
     
  16. n8equalsd
    OP

    Member n8equalsd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    139
    Country:
    United States
    ^^I mean manually. I have a WPA wifi network and wouldn't be able to do that.
     
  17. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    GBATemp will generally post it as front page stuff when the latest AKAIO stuff appear, so as long as you keep an eye on the GBATemp latest, you should be fine with updates (GBATemp is one of the first to get the updates).
     
  18. n8equalsd
    OP

    Member n8equalsd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    139
    Country:
    United States
    ok thanks.
     

Share This Page