1. jurassicbond

    OP jurassicbond Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    I want to try out the mod on this site: http://www.newerteam.com/, however the installation instructions say you need to have a copy of New Super Mario Bros. Wii to get it to work. Is there a way yet to get it to work using the Configurable USB Launcher?
     
  2. osm70

    osm70 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    1,210
    Country:
    Czech Republic
    Cant you just replace iso files with wiiscrubber?
     
  3. fatherjack

    fatherjack GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United Kingdom
    wow!...thought this one just might never happen - great to see its out well done newer team :grog:
     
  4. jurassicbond

    OP jurassicbond Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    39
    Country:
    United States


    I didn't know I could do anything like this. I might try, but I have no idea whether or not it will work.
     
  5. chop

    chop GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    495
    Country:
    No you cant there are various hacks which require the disk.
     
  6. osm70

    osm70 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    1,210
    Country:
    Czech Republic
    maybe not
    these are the only memory patches
    from the comments I think its not required
    Save name change is to change save name
    Inject Newer loader is (I think) to load the game (so cant we load it with older loader?)
    Expand ArchiveHeap and Expand 2DHeap - no idea what it is
    Force non-Japanese font - not needed
    Title screen fixes - ok so title screen will be glitched
    Disable debug key sequence - ?
     
  7. Etkar.H

    Etkar.H GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    228
    Country:
    Norway
    Holy crap, they finished the game? I remember like back in 2009 right after NSMBW launched and I saw the thread about the mod. Ah, time flies, doesn't it?
     
  8. osm70

    osm70 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    1,210
    Country:
    Czech Republic
    Does anyone know what does the memory patch mean?
     
  9. boomario

    boomario Nothing to say here.
    Member

    Joined:
    Oct 31, 2012
    Messages:
    442
    Country:
    Brazil
    "Disable debug key sequence",
    most probably related to that:
     
  10. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    30,458
    Country:
    United States

    Wii Backup Fusion does the same thing as has a less confusing GUI. Luckily is isn't CCL-based.
     
  11. secretchaos1

    secretchaos1 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    97
    Country:
    Canada
    Patches have been made to make riivo exclusive mario kart expansions work through iso patching and usb loading, so I wouldn't be surprised if it's possible to do something similar for this as well. Hoping somebody figures it out though since I'm sitting here with a busted disc drive.
     
    htoxad likes this.
  12. macmanhigh

    macmanhigh THC = Truly High Caliber
    Banned

    Joined:
    Mar 29, 2012
    Messages:
    699
    Country:
    United States
    Ooohhh Nice now i gotta find me a Copy of NSMB.....
     
  13. boomario

    boomario Nothing to say here.
    Member

    Joined:
    Oct 31, 2012
    Messages:
    442
    Country:
    Brazil
    Someone know how i can apply memory patches in the game? just to test something.

    No luck with that, so forget,
    So, anything can be done to run this hack? i first thought on replacing files and see what we got (Accordingly to the riivolution .xml instructions) and applying the memory patches somehow but i got no luck with rebuilding the .iso. I wanted so hard to play that game but my DVD Drive broke somehow (its pretty old model wii, so i think thats the motive) :(
     
  14. CanadaX21

    CanadaX21 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    68
    Country:
    United States
    [Removed]
     
    Last edited by CanadaX21, Aug 16, 2016
  15. JasonP27

    JasonP27 The Tile God
    Newcomer

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    34
    Country:
    It's already been done lol. It just hasn't been released.
     
    B.B.Link likes this.
  16. Arras

    Arras GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Messages:
    6,303
    Country:
    Netherlands
    "I don't know what this does so I don't need it"
    lolno

    The "newer" loader means the loader for Newer SMB. Not having the proper loader will in all likelihood make the game not load.
    Expand heaps: If you want to get out of memory errors (at least, I'm guessing that's what will happen), sure, ignore those.
    Force non-jap: The text might be glitched, and depending on how the game works it might even try to put text in places it's not supposed to be and crash.
    Title Screen Fixes: If these fixes are not just purely aesthetical you won't be able to even get past the title screen because it'll hang.
    Disable Debug: okay, this one is probably not really needed.
     
  17. jurassicbond

    OP jurassicbond Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    Well, I traded someone on gametz.com for a copy of NSMB Wii, so I'll be able to play this mod soon.
     
  18. fatherjack

    fatherjack GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United Kingdom
  19. steplay29

    steplay29 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    hi all,

    was just wondering does newer super mario bros work on the vwii or is it for the original wii only?
     
  20. macmanhigh

    macmanhigh THC = Truly High Caliber
    Banned

    Joined:
    Mar 29, 2012
    Messages:
    699
    Country:
    United States
    If U have VWii running any USB Loader then it should run fine no problem.....Either Patch the ISO or DL the Pre-Patched Version
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Getting, without, Newer