Homebrew Gauntlet DS

Tones420

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 5, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
32
XP
58
Country
Canada
Trying to get this game to boot on my R4 card. I have no idea how ppl get past the anti piracy for this game and the r4menu offers only cheats. Could someone please explain to me what to do to get this running on my ds lite please? It freezes about a fifth of the way through the r4 loading screen every time.

Also every other game i have tried works fine.
 
Last edited by Tones420,

Alexander1970

XP not matters.
Member
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,579
Trophies
3
Age
52
Location
Austria
XP
823
Country
Austria
Trying to get this game to boot on my R4 card. I have no idea how ppl get past the anti piracy for this game and the r4menu offers only cheats. Could someone please explain to me what to do to get this running on my ds lite please? It freezes about a fifth of the way through the r4 loading screen every time.

Also every other game i have tried works fine.

Hello.:)

I tried the US Rom (Prototype) on my "shitty" R4 clone (like our friend @Shadow#1 likes to say) with YSMenu on it and put it in an DS Lite and an DSi XL:

P1060137.JPG

DSi XL:

P1060129.JPG P1060130.JPG P1060131.JPG P1060132.JPG P1060133.JPG P1060134.JPG P1060135.JPG P1060138.JPG P1060140.JPG

DS Lite:

P1060141.JPG P1060142.JPG P1060143.JPG P1060145.JPG P1060146.JPG P1060147.JPG P1060148.JPG P1060149.JPG P1060150.JPG

Maybe the Flashcard/its Kernel or Software prevents it from starting. :(
Or the Rom is corrupted and not ok.

Thank you.:)
 

Attachments

  • P1060140.JPG
    P1060140.JPG
    939.9 KB · Views: 268
Last edited by Alexander1970,
  • Like
Reactions: Nutez and Indy13

Alexander1970

XP not matters.
Member
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,579
Trophies
3
Age
52
Location
Austria
XP
823
Country
Austria
  • Like
Reactions: Indy13

Tones420

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 5, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
32
XP
58
Country
Canada
Not sure what the problem is. My r4 freezes every time i try the EU or us version. I have no idea what i could be doing wrong. I have like 25 games on my lite and they all work with no issues. I am using an R4 gold sdhc 2016.

--------------------- MERGED ---------------------------

This is where it gets stuck every time.
 

Attachments

  • IMG_0106[1].JPG
    IMG_0106[1].JPG
    672.4 KB · Views: 244

Alexander1970

XP not matters.
Member
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,579
Trophies
3
Age
52
Location
Austria
XP
823
Country
Austria
Not sure what the problem is. My r4 freezes every time i try the EU or us version. I have no idea what i could be doing wrong. I have like 25 games on my lite and they all work with no issues. I am using an R4 gold sdhc 2016.

--------------------- MERGED ---------------------------

This is where it gets stuck every time.

Hello.:)

Thank you for your reply and your detailed description of your issue.

Did you use/have the R4 Menu on your Card ?
As you see I have used the YSMenu and thats maybe the solution for your troubles.

Maybe the R4 Kernel/Software is "outdated".:(
This is also possible if you use YSMenu.

But all this is theory if your ROM is maybe corrupted or has issues.Did you try various ones ?

Thank you.:)
 
  • Like
Reactions: franzkafka

Alexander1970

XP not matters.
Member
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,579
Trophies
3
Age
52
Location
Austria
XP
823
Country
Austria

Tones420

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 5, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
32
XP
58
Country
Canada
This Version works without issues on DSi and DS Lite.:)
That is the version i am trying to use, i assume the problem is that my R4 card is a 2016 version, i tried to update but it says i need to upgrade my hardware so obviously they just want me to have to buy a new card.

I would like to try YS menu but dont know how to install/find that.

Also, my R4 card has cheats and such for the game so i dont really understand whats going on.
 
Last edited by Tones420,

Alexander1970

XP not matters.
Member
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,579
Trophies
3
Age
52
Location
Austria
XP
823
Country
Austria
That is the version i am trying to use, i assume the problem is that my R4 card is a 2016 version, i tried to update but it says i need to upgrade my hardware so obviously they just want me to have to buy a new card.

I would like to try YS menu but dont know how to install/find that.

Also, my R4 card has cheats and such for the game so i dont really understand whats going on.
Hello. :)

Please post a Picture from your Flashcard and also maybe an link on the stikcer or on the Flashcards contacts.Then we can try to help you to find an matching Kernel/Software for you.:)

Thank you.:)
 

Alexander1970

XP not matters.
Member
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,579
Trophies
3
Age
52
Location
Austria
XP
823
Country
Austria
Here is a picture of my R4 card.

Thank you.:)

If you like you can try RetroGameFan´s Multi Cart Update:
https://gbatemp.net/download/retrogamefan-multi-cart-update.35737/


PLEASE BEFORE you START trying this:

- BACKUP the content of your SD CARD !!! Thank you.:)


From the downloaded Multi Cart Update Package you may need

- the Folder "R4-Clone YSMenu"
- the DAT Files from the Folder "DAT" <- includes the usrcheat.dat for using Cheats
(please also read the included "How to Install.txt")

If these not work you can try

- the Folder "R4i-SDHC YSMenu"
- the Folder "DSONEi SDHC YSMenu"
(please also read the included "How to Install.txt")

You can also use for update the LATEST Cheatbase from DeadSkullzJr's Flashcart Cheat Databases:
https://github.com/DeadSkullzJr/NDS-Cheat-Databases/releases
(included is the latest usrcheat.dat)

Good Luck.:)
 

Tones420

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 5, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
32
XP
58
Country
Canada
This looks a little complicated, i am going to try and figure it out when my new SD card comes so give me another few days and i will let you know if it worked.
 
  • Like
Reactions: Alexander1970

Fel

GBAtemp's Adventurer
Member
Joined
May 5, 2009
Messages
1,008
Trophies
0
Location
So close and yet so far away.
Website
Visit site
XP
753
Country
If you use DeadSkullzJr cheat database, it might contain an AP patch for Gauntlet. Or you can ask in his thread before downloading if the latest version has it.

I'd also recommend posting the picture of the R4 card in the Retrogamefan thread, people might advise you which folder to use, so that you can save yourself some hassle.
 
  • Like
Reactions: Alexander1970

Tones420

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 5, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
32
XP
58
Country
Canada
Ok so i found out my card has a time bomb, i was doing research on how to fix it and found out YS menu is a solution by watching a youtube video, i followed the steps and got ys menu working. I figured i would test Gauntlet because people said that was the issue. Sure enough it works now with YS menu. THanks for all the help and advice.

P.s. Checked and timebomb is gone also now so i am set!


This is the video i used, very very easy to follow instructions for how to remove time bomb and install YS menu.
 
Last edited by Tones420,
  • Like
Reactions: Alexander1970
General chit-chat
Help Users
    Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight: Veho should eat a cookie :P