Gateway Help

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by SeanyPooh, May 25, 2015.

  1. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    Hello! Before I start rambling, I would like to thank you for visiting my thread, I would like to thank you for visiting my thread. Anyway, I have had a Gateway 3DS for a little over a week and it has worked flawlessly. Until today that it. I have decrypted and edited a ROM of Pokemon X Version. When I put it on my Gateway card I realised it was stuck on the 3DS loading screen, usally this means I have to update my firmware. So, I went and updated my SYSNAND because if I tried to update my EMUNAND it would go up to the latest firmware: 9.7 which doesn't support edited ROMS. But, when I went to launch the Gateway menu, it didn't work. I am not sure if this is due to me previously using the older DS Profile exploit. After that, I did a system format to reset everything and the Gateway menu isn't working. I hope the genius minds of GBATemp can fix my conundrum. Thanks!
    -SeanyPooh​
     


  2. nccom

    nccom GBAtemp Fan

    Member
    356
    110
    Feb 9, 2006
    Estonia
    Okay...what 3ds system, what is the current sysnand version?
     
  3. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    6.1.0-9U.
     
  4. thinhvnn

    thinhvnn Advanced Member

    Newcomer
    95
    57
    Nov 7, 2014
    try update sysnand to 9.0~9.2(need game cart) and down fw to 4.5
     
  5. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    Alright I will try to flash up using Pokemon Alpha Sapphire. Thanks!
     
  6. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    No still crashes. :P
     
  7. thinhvnn

    thinhvnn Advanced Member

    Newcomer
    95
    57
    Nov 7, 2014
    Can u access to gw menu ?
     
  8. Monty Kensicle

    Monty Kensicle Yay!

    Member
    1,156
    276
    Aug 4, 2008
    United States
    Commonwealth of Virginia
    Do you have the latest launcher.dat? That supports 9.7 emuNAND now.
     
  9. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    No.
     
  10. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    I can't access the Gateway menu so emuNAND is out of the question.
     
  11. dplaktos

    dplaktos ^ tri force heroes REALLY needs this emote

    Member
    558
    453
    Jul 8, 2014
    uh'straya
    You should be able to on 6.1. Have you tried visiting http://go.gateway-3ds.com/ from the 3DS Web Browser?
     
  12. storm75x

    storm75x Remember that thing I don't remember? Yeah, that!

    Member
    633
    823
    Jan 3, 2015
    __̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲͡ ̲__
    Make sure your launcher.dat is Gateway 3.2.1 and not a XORPAD dumper. An information on the root of your SD would also be useful.
     
  13. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    That is what I am doing.
     
  14. dplaktos

    dplaktos ^ tri force heroes REALLY needs this emote

    Member
    558
    453
    Jul 8, 2014
    uh'straya
    In your OP, you said that you updated SysNAND:

    Did you do this with a game, or with the System Update option in Settings? Because if you updated your SysNAND (which btw is a really dumb idea), I can't understand how you're on 6.1.
     
  15. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    Yes I used Pokemon Alpha Sapphire.
     
  16. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    First I used Pokemon X to get on 6.1, then got on 7.2 by using Alpha Sapphire.
     
  17. dplaktos

    dplaktos ^ tri force heroes REALLY needs this emote

    Member
    558
    453
    Jul 8, 2014
    uh'straya
    Have you cleared all types of Internet data in the browser before visiting the website?

    Edit: BTW don't double post. Just edit your last post, like I'm doing here.
     
  18. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    Yes I have cleared all browsing data. And sorry for replying to my own post, I am new here as indicated by the thing under my username...
     
  19. dplaktos

    dplaktos ^ tri force heroes REALLY needs this emote

    Member
    558
    453
    Jul 8, 2014
    uh'straya
    Did you put Launcher.dat onto your SD Card? The format might've deleted it.
     
  20. SeanyPooh
    OP

    SeanyPooh Member

    Newcomer
    40
    0
    May 23, 2015
    United States
    Yes.