Games Freezing

Discussion in 'Wii - Hacking' started by krismason, Aug 31, 2010.

Aug 31, 2010

Games Freezing by krismason at 1:26 PM (1,571 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. krismason
    OP

    Newcomer krismason Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    Hi All,

    Sorry to be a douche bag however I have modded my sis's wii following the softmod guide HBC with USBLoaderGX all up and running no problems!

    I have just bought a Wii and ran the same procedure, this time I have done it with some newer software from the softmod guide (HBC has a black background v.nice!)

    http://gbatemp.net/t171901-modify-any-wii-4-2-below

    So I updated to 4.2E with MMM

    Installed HBC and BootMii

    Bought a GC controller from EBAY as the power,reset buttons didnt work and made a NAND backup

    Removed TruchaBug, StubIOS, Installed CIOS and patched the system menu

    Installed priiloader and enabled the suggested

    Put USBLoaderGX on my SD card, hooked up hard drive to USB port and can see all the games!
    I have tried about 3 other USB loaders which all load the games

    The 2 most important games Super Mario Galaxy and More both freeze!

    I cannot understand why and am not sure what I have done wrong any suggestions/help/advice or any info you need to help me please just ask!

    I have tried 3 different external hard drives all with only a WBFS partition.

    Please help! [​IMG]
     
  2. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    You need to say what other games are freezing.
    Get a different rip of Super mario galaxy and use the latest cios (rev17+).
     
  3. krismason
    OP

    Newcomer krismason Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    Thanks for the fast reply Riley.

    This rip definetly works as It is being used on 2 other consoles!

    BootMii could not be installed as an IOS.

    How do I get the latest CIOS? [​IMG] (sorry)
     
  4. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    Bootmii can always be installed as IOS.
    Try using CFG-USBLOADER.
     
  5. krismason
    OP

    Newcomer krismason Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    Thanks again Riley
    I should also mention im not connected to the NET
    And in frustation I ran the whole modify process again not the update to 4.2 process just the modify part.

    All goes as described in the guide.

    However with Priiloader

    I get a screen with Yellow text that say

    ES_identity failed, error 4294966279. ios58 not patched with ES_DIVerfify? using ciso (holding b and then pressing + or - ) will probably solve this. Note you need CIOS for this.
    Do you wish to continue?
    A = YES B = No Home/Start = Exit

    When I hold B and minus or plus it says aborting mission
     
  6. mike333

    Member mike333 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    706
    Country:
    Poland
    New priiloader installer (v0.5) does not care about or need patched IOSes or other crap like that.
    https://code.google.com/p/priiloader/
    It only needs new/updated HBC.
     
  7. krismason
    OP

    Newcomer krismason Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    Thanks Riley, Tried configurableUSB loader same problem.

    Any other ideas guys?

    Thanks Mike
     
  8. mike333

    Member mike333 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    706
    Country:
    Poland
    Borrow SMG legit copy and check its stability.
    Broken hardware maybe?
     
  9. mike333

    Member mike333 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    706
    Country:
    Poland
    Do You know that lots of cIOS installers requires You to have all GC stuff unplugged?
    Just reinstall cIOSes again without controller plugged.
     
  10. krismason
    OP

    Newcomer krismason Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    Broken Hardware? I hope not. Wii Sports disc works fine. Unit is almost brand new. 3 weeks old only
     
  11. krismason
    OP

    Newcomer krismason Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    Yeh the gc controller was detached straight after I made a nandbackup.
    Will try reinstall the cIOS is this the same as IOS?
     
  12. krismason
    OP

    Newcomer krismason Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
  13. mike333

    Member mike333 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    706
    Country:
    Poland
    No.
    I'm saying that GC issue might be good cause of problems.
    You said that controller was disconnected so we need another idea.
     
  14. krismason
    OP

    Newcomer krismason Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    Im pretty sure i disconnected it!
    Will try some other games tonight.
    Thanks for the help so far
     
  15. dn_angel000

    Member dn_angel000 Phantom User

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    592
    Country:
    United States
    Try using cIOS250 4 SMG in USB Loader GX game settings! I have the retail version and it didn't work on 249 but when I used 250 it worked!! lol
     
  16. krismason
    OP

    Newcomer krismason Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    Thanks, Will try it tonight and get back to you
     

Share This Page