Hacking Game update not applying to game

Powerbuy

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 17, 2019
Messages
7
Trophies
0
Age
36
XP
77
Country
United States
Hey all, got a weird issue that multiple searches have not helped me solve. I'm getting back into my Switch after a few months of ignoring it, and wanted to update some of the games too. These all went fine except for Dead Cells. It's currently sitting at 1.0.2 on the system and there's a 4.1.0 patch available. I've installed that through tinfoil, lithium, and goldleaf and they all give the same issue, it creates another square for Dead Cells on the main menu except this one has a cloud symbol on top and says I need the game for it to work. The 1.0.2 game still works just fine.

Any ideas or similar situations that you can point me towards? Thanks in advance.
 

Lacius

Well-Known Member
Member
Joined
May 11, 2008
Messages
18,100
Trophies
2
XP
18,256
Country
United States
Your update NSP probably doesn't match the region for the Dead Cells game you already have installed. Make sure the title ID matches.

Alternatively, you can use HBG or TheBigPP to automatically download and install the update.
 

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
36,115
Trophies
3
XP
25,957
Country
United States
from what I've seen, a game's last three digits are 000 and an update is 800. backtrack from that, the alphanumeric should match for everything but the last three digits if the update and game match. I've seen no logical pattern with dlc.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Little red riding hood all grown up?
    +2
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    "we watch your videos to feel closer to you!" Lol
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    The wolf tried eating her but failed
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    God help us all
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    *little red riding hood grabs the shotgun*
  • K3N1 @ K3N1:
    Well shit my ring camera needs charged I wonder what was stolen from me
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    Just opened 10 youtube tabs on my phone in chrome. Not even half of half of 600MB. lol
  • K3N1 @ K3N1:
    Which phone do you have
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    a nearly 6 yr old moto g5 plus
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    Not saying its not happening for you. Your image is right there. I just dont know why yours is so high and mine is so low. :)
  • K3N1 @ K3N1:
    It could be other factors high ram refresh rate etc
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    know a good app to double check? perhaps my phones own memory usage stats is full of shit. lol
  • K3N1 @ K3N1:
    Samsung UI is probably a ram hog as it is
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    Yeah. Could be a number of things. My old ass phone has a custom rom on it too so a lot of the bloat is gone, and its not using the moto UI
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @K3N1, I'm using an XCover 5
  • FAST6191 @ FAST6191:
    re youtube on phones. Newpipe is the way
  • FAST6191 @ FAST6191:
    3x playback speed and no adverts plus whole load of other things.
  • K3N1 @ K3N1:
    Until it gets a lawsuit notice
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Not sure what path they would use for this one
  • FAST6191 @ FAST6191:
    On a different note entirely I randomly ended up on a hardware mods website. Lot of stuff for the GBA and DS it seems that I had missed entirely.
  • FAST6191 @ FAST6191:
    as well as the option to pay $2 for a surface mount standard fuse
  • Oleboy555 @ Oleboy555:
    i use re vanced
  • K3N1 @ K3N1:
    VPN YouTube premium $15 a year with a Turkey connection lol
    K3N1 @ K3N1: https://youtube.com/shorts/Pkfma_rK7yk?feature=share