FlashME

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by sk8mystery23, Mar 18, 2011.

Mar 18, 2011

FlashME by sk8mystery23 at 4:46 AM (807 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. sk8mystery23
    OP

    Member sk8mystery23 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    I own a DS and DS Lite and a DSiXL, and I use my flashcart mainly on my DS Lite because I mainly use it when I'm on the go.

    I got bored and started to look up FlashME because I remember reading about it a long time ago. I see that it can skip the health warning screen and stuff. Are there still risks associated with installing this? Only if I don't jump it correctly?

    Opinions please, and mostly just from the people who have actually done it. [​IMG]
     
  2. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    No real risks...I mean, as long as you have your charger handy and you have something to short out the SL1...there aren't any risks. The ONLY thing that is bad is if you forget to insulate the thing you are using to short out the circuit because if you forget that, then you will screw yourself over, otherwise it's an easy install.
     
  3. sk8mystery23
    OP

    Member sk8mystery23 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    What would you recommend to short it out?

    http://home.comcast.net/~olimar/flashme/

    Which one would you recommend getting? I don't want it to autoboot. So should I get the "other version no autoboot"?
     
  4. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    I tried a few tools, but this is the only one I got to do it perfectly:
    Plan on making two... the first one as a 'trial' that you'll most likely mess up.


    Also, I'd suggest the normal version, it doesn't autoboot (I have my DS flashed and it boots to the DS Menu).
     
  5. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    Just getting the normal flashme should remove the warning screen. As for the shorting tool, Twiztidsinz's advice is probably best most convenient, but all you really need is something to bridge the two contacts (I used the screwdriver that I opened the battery compartment as mine, since I was conveniently using a regular screwdriver aka not a phillips head xD)
     
  6. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    I didn't have much luck with my screwdriver...
     
  7. sk8mystery23
    OP

    Member sk8mystery23 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    Awh yeah, only took me one toothpick and two squares of tin foil.

    Well, I officially have FlashME. Now I can get to my games faster!

    Edit: Oh! And ofcourse! Thank you both! The help was appreciated.
     

Share This Page