ezflash wont play a pokemon game

Discussion in 'EZ-Flash' started by moyemeni03, Feb 21, 2009.

Feb 21, 2009
  1. moyemeni03
    OP

    Newcomer moyemeni03 Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    when i try to launch pokemon diamond or pearl is just shows two blank white screens and i want someone to plz help me out.
    i am using the original ezflash with an 3in1 expansion pack. im using the kernal 1.90beta. and come someone plzz help me out i want to download pokemon platinum when it comes out plzzzz
     
  2. moyemeni03
    OP

    Newcomer moyemeni03 Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    can someoneee helppp mee plzzzz
     
  3. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    Please don't open several thread. Perhaps someone will help you at last ...
     
  4. moyemeni03
    OP

    Newcomer moyemeni03 Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    help me outtttttttt plzzz.
    i neeed to know how to do this
     
  5. Chris_Skylock

    Member Chris_Skylock GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    1,501
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    since when the game have white screens? did you just downloaded it? there are times you will need to re-download these nds games due to corruption.

    it happens all the time with a bad internet connection.
     
  6. pharand

    Newcomer pharand Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I apologize for bringing this topic back to the top, but after two days of searching this is the closest to my own actual problem

    I too have experienced these white screens when I try to play Pokemon Platinum.

    I have tried both the kernel 1.9 and the previous (more stable) version of the kernel.
    both time the game would simply not start. I start the game and the two white screens greet me like the old nemesis they are becoming.

    Does anyone know how I can fix this problem?

    The rom itself is not problematic, I have tested it with No$GBA and it worked perfectly (I have tried this with 3 versions of the game)
     
  7. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    Just turn OFF softreset under stable kernel (circle must be orange) and OB10 (touch orange circle to open user setting window) or test the mode 2 under OB10.
     
  8. pharand

    Newcomer pharand Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    sadly this does not work either, I have tried with softreset off, on, mode2, on stable and Beta (now new version 11)

    while searching around, I noticed some place mentionning that the pokemon save file is 4 mb large, yet mine shows it is actually 512 kb

    could this be related?

    thank you for your time and help
     
  9. aphirst

    Member aphirst "Aren't girls with pee-pees just men?"

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    317
    Location:
    Augsburg
    Country:
    Germany
    512kB (kilobytes) = 4Mb (megabits) , so that isn't related...
     
  10. pharand

    Newcomer pharand Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I tried other pokemon games, the japanese version of Platinum and the US version of Pokemon Pearl, both welcomed me by flashing two perfectly white screen (well, one screen was a bit dirty..)

    other games works flawlessly. Suikoden is great, although not the suikoden universe I grew up with. the Phoenix Wright games were all great. Valkyrie Profile is great... yet my Ez Flash card will not let me play pokemon.
     

Share This Page