1. Hellz92

    OP Hellz92 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    130
    Country:
    Netherlands
    Hi guys,

    Today I received my ez-flash iv. After putting the ezfla_up.bin file on my MiniSD i started my GBA SP holding the R button, it immediatly gave a Erasing ok and a writememory OK, under it, it said "restart no_loader_found". Now I've tried several different versions of the ezfla_up that i found on the internet, each resulting in the same message. The weird thing is even if I take the MiniSD out of the Ezflash and turn on my GBA, it gives the same message. Do I have a faulty card? Is my miniSD not working? Eventho i can read the MiniSD on computer. Or is something else going on and someone knows the fix for it??

    I've also cleaned the contacts of the ezflash with alcohol, and also cleaned the Mini SD.
     
  2. Jayro

    Jayro MediCat USB and Mini Windows 10 Developer
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    7,429
    Country:
    United States
    It seems rare that you would get a bad cart, but I suppose that's a possibility... Are you using the well-circulated 1.72 with Clearlooks theme? If not, it's the one I recomment. Gives me no issues. Worth a shot.
     
  3. Hellz92

    OP Hellz92 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    130
    Country:
    Netherlands
    I think I got that one, the problem is the cart either doesn't see the MiniSD or it can't read the file. It's very strange behaviour by the ezflash
     
  4. nccom

    nccom GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    362
    Country:
    Estonia
    Its a new revision of the card (3rd one I think), I have the same problem - tried to change the skin, initiated reflash and now I'm stuck with no_loader_found.
    I have tried all launchers including new ones for cards with new NOR and nothing works on it. Will try to contact the seller, can't do anything with this card atm.
     
  5. Hellz92

    OP Hellz92 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    130
    Country:
    Netherlands
    I managed to fix it, my friend had an EZ-flash IV with minisd and had no problem, i tried using his MiniSD and it could install perfectly!
     
  6. xy1154

    xy1154 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 4, 2015
    Messages:
    39
    Country:
    Switzerland
    It's a common problem of these 3rd revision carts.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - no_loader_found, reflash, flash