1. NecroCombine666

    OP NecroCombine666 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    Well I had thought they would work but I must be missing some sort of crucial step. I open the game in EZ Flash IV, then before sending it to my SD card a load the .cht file. Then I put it in my gameboy and load the game but none of the cheats are working.
     
  2. Deleted User

    Deleted User Newbie

    I'm interesting in previous question too +
    For some roms cheat browse button is not active, for example "Super Robot Taise Original Generation"
    Is there a way to do something?
     
  3. FAST6191

    FAST6191 Techromancer
    Reporter

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    33,700
    Country:
    United Kingdom
    Some have got cheats to work with the EZ4 but by and large we suggest using GBAATM instead:
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=99334

    If you do want cheats then it appears the RESET loader has troubles with them, it is only suggested to sort a problem with the DS loader GBA code launching in later kernels.

    If you are using an EZ4 original (with miniSD) or EZ4 lite (basically not an EZ4 lite compact or lite deluxe) then you can fall back to http://www.ezflash.cn/zip/EZ4loader060726.zip without issue. You will however lose DS to GBA slot functionality (stuff like have a GBA game in the GBA slot while said DS game is playing and unlock features) as that was added in after the EZ4 lite compact and deluxe support was added.

    The bug on troubles DS mode launching of GBA games so if you want you can use the latest kernel and either launch from GBA mode (there is a reset app from cory1492 that jumps you to GBA mode if you want). You could also try a hard reset in DS mode (L and A to launch if memory serves but check that first) as that will bypass the bug.
     
  4. NecroCombine666

    OP NecroCombine666 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    Just a quick question before I head to work. What is the button command for the cheat window?
     
  5. zero1221

    zero1221 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    United States
    I'd also like the answer to this question.
     
  6. NecroCombine666

    OP NecroCombine666 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    I'm not using a DS at all only a AGS-001 SP.
     
  7. zero1221

    zero1221 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    81
    Country:
    United States
    Apparently the EZ Flash IV's cheat menu is broken. That's what I've garnered from other posts at least.

    Your going to need a program called GBAATM to use cheats on GBA games.
     
  8. riune

    riune Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    Is there a way that I can put Boknai 3 cheats codes to Ez flash 4, I tried GBATM But It does not work. and I can't save in the game.
     
  9. alphanemisis

    alphanemisis GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    i want to use cheats with the 3in1 ...do roms have to be patched with codes and run straight off nor in gba mode on ndslite? any insite to this mystery would be helpful
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Assistance, Flash, Cheat