DSTWO No Find System Files

Discussion in 'Supercard' started by Jiehfeng, Aug 15, 2012.

Aug 15, 2012

DSTWO No Find System Files by Jiehfeng at 2:40 PM (14,148 Views / 0 Likes) 45 replies

  1. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    I have done everything to get my dstwo work on my ds lite and it always says no find system files! I downloaded the latest OS, taken the dstwo and dstwoboot.dat files and put it to the root of my kingston 4GB Memeory card! PLZ Help! (in the dstwo folder it has all the system files in it {1,2,3,11})
     


  2. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    Format the microSD with the Panasonic SDFormatter, that usually works.
     
  3. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    List out all of the files & folders on the root of your card or take a screenshot of it.
     
  4. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    I'm a newbie to this site so how do I attach a picture ? (I have already taken a screenshot of it using PRINTSCREEN)

    Ok, I made a new photobucket profile so here are the pics:

    http://i1240.photobucket.com/albums/gg496/Jiehfeng/f6c777e1.png
    http://i1240.photobucket.com/albums/gg496/Jiehfeng/84fb520b.png

    Oh and another thing is that I tried using Panasonic SDFormatter and it still says NO FIND SYSTEM FILES!!! :(
     
  5. retrogamefan

    Member retrogamefan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    790
    Country:
    Antarctica
    Does your DSTT work in your DSLite?
    If so, it sounds like a possible contact issue between your DSTWO and DSLite
     
  6. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    It works and the dstwo has worked with my nds lite... this is wat happened!

    I bought my dstwo from china, they set it up and it worked. I put all the files into my computer just in case something happens.Then After a few months I got a virus on my sd card and had to format it, then i went to the place on my computer where I stored all the files and to see than my sis deleted them, so I downloaded all the necessary data for the dstwo, from that day, it said NO FIND SYSTEM FILES! :(
     
  7. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    2 people like this.
  8. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    Oh thanx a lot! It works! I am very grateful to you! :)))))))))
     
  9. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    one one worked in the end?

    that means you now have the latest kernel but not the latest Firmware
    if you let us know the version that worked i can send you the link to a firmware update
     
  10. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    Oh plz send me the link for the latest firmware! I have a 3DS too but its version is 4.3.0-1OU.

    Hey! I went to the dstwo website and got the latest firmware update, put it on the root of my memory card and when I put in the dstwo to my dslite, nothing happened!
     
  11. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    which is why i asked what files worked for you

    unless you anwser i cannot link you to the correct firmware

    was it the Chinese ones or the Japanese ones?
     
    1 person likes this.
  12. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    The Chinese Worked
     
  13. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    heres the firmware update 1.17
    http://down.supercard.sc/download/dstwo/Firmware/Firmware_v1.17_chs.zip

    should make your card work on 4.3.0-10 :D
     
  14. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    You see cause I bought it from china so it obviously means the Chinese worked and thnx so much for the eos and plus plz help me for the update!

    OMG!
     
  15. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    mine came from China but i got a English one
    it all dependant from what stocks the shops buy in
    but now you know

    future 3DS update i will post the Chinese update in my thread also for you tho
     
  16. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    Your'e the best man!

    Hey... Now that it works could you tell me how to change the language?
    Plus I see you have a 3DS, could you tell me in your'e opinion what are the best games you've played on the 3ds?
     
  17. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    no problem, least you know what to do now tho to make your card work


    to change the language
    when on the Rom selection menu press the Start button in the bottom left

    [​IMG]
     
  18. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    In the chinese eos there is only the language chinese so sould I take the english language from a english EOS and put it to the language folder?
     
  19. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    yes you can try that
    hopefully that will add English to the Menu
     
  20. Jiehfeng
    OP

    Member Jiehfeng The Moon over the Sun

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    3,882
    Location:
    now here
    Country:
    United States
    Hmmm, I put the languages but they don't appear! I just found something that the chinese language had several files but the english language folder and only one file (language.txt)
     

Share This Page