dstt menu

Discussion in 'DSTT' started by krazy-ken, Apr 15, 2008.

Apr 15, 2008

dstt menu by krazy-ken at 3:03 PM (1,646 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. krazy-ken
    OP

    Newcomer krazy-ken Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    hi all i'm new to this site (great site btw)
    i'm 32 m from uk and have a wii and nintendo ds (not lite)
    i have recently bought a dstt adaptor and i really aint got a clue wot i'm doin
    i have some games that i have seen working and put them in my laptop
    i have copied and pasted them 2 my 2gb sd card,put it in my dstt apator and
    all that comes up is menu on the top screen and blank on the bottom
    the word menu is writen besides wot looks like a memory card
    any ideas please please please????
     
  2. limmy

    Newcomer limmy Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    24
    Country:
    Cambodia
    Hi,

    First go to the dstt official website
    http://www.ndstt.com/english/download_en.htm
    Download the latest OS for for dstt.
    Unrar the files and directories, put them at the root of your micro sd card.
    Now your dstt is ready to work.

    To launch your games or homebrew applications :
    Drag and drop your files (*.nds) anywhere you want on your micro sd card.
     
  3. krazy-ken
    OP

    Newcomer krazy-ken Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    cheers m8y
    may sound silly but when u say download to root wot does that mean?
    as u can c i'm not good with pc's pmsl
    and the link says page not found??
     
  4. warmijwilfaain

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    I checked the link and it's fine [​IMG]
    Download to root means you put the files on the "first level of the card" (if that makes sense), not in any folders.
    [​IMG]
     
  5. krazy-ken
    OP

    Newcomer krazy-ken Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] i'm goin nuts lol
    i've done all that but its still the same,bottom screen blank top screen has (wot looks like)a cross memory card in red
    and underneath the word MENU followed by a question mark
    oh oh oooohhh y wont it work i wanna play call of duty 4
     
  6. warmijwilfaain

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    Right.
    Don't put the 'eng' folder on your card, btw, if that's what you did, put the TTMENU folder and the TTMENU.DAT on the root of the card.
     
  7. krazy-ken
    OP

    Newcomer krazy-ken Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    okey dokey
    i dont appear to have a TTMENU.DAT floder tho do i make 1?
     
  8. warmijwilfaain

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    When you downloaded this file:
    http://download.ndstt.com/download/os/v1.10/eng.zip
    You should have got a folder named 'eng'.
    Inside that folder is a folder named 'TTMENU', and a file named 'TTMENU.DAT'.
    Put them on the root of your card.
     
  9. krazy-ken
    OP

    Newcomer krazy-ken Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    i've downloaded and unzipped from a few site now but all i get is a
    vid called ttmenu and a folder called ttmenu????
     
  10. warmijwilfaain

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    A vid??
    Is it a .DAT file?
    If so yeah, just copy them over to the root of the card.
     
  11. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Hi Ken.

    When you download the .zip file containing the firmware, it should have a file named TTMENU.DAT and a folder named TTMENU (which will contain a bunch of files). Drag TTMENU.DAT and the TTMENU folder onto your microSD card.

    Make a new folder on your microSD card called "games."

    Put one or two .nds files into the "games" folder.

    Remove the microSD card from your PC. Make sure you always use the "safely remove hardware" to remove the microSD card.

    Insert your DSTT into your NDS. Insert the microSD into your DSTT. You should get to a menu with your games in it. Click on a game to run it.

    -Bri
     
  12. krazy-ken
    OP

    Newcomer krazy-ken Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssss u guys rock
    thank u so so much its workin fine
    i hope i aint bein rude but i'm off 2 play call of duty 4 now plus a few more woohoo
    i'll def be back on soon u guys are great thx heaps 4 all ur help
     
  13. warmijwilfaain

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    No problem [​IMG]
     
  14. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Your happiness is the only thing that matters to us, Ken.

    Make sure you put your games into a "games" folder or it will eventually start freezing up on you. There is a limit to the number of files that can be at the top level (root) of your microSD card. Also, make sure you don't fill up your microSD card all the way. You need to leave plenty of space for save files.

    -Bri
     
  15. krazy-ken
    OP

    Newcomer krazy-ken Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    thank for the advise,it seems 2 be ok,i got a 2gb card with approx 360mb left so hopin thats fine
     
  16. Mrbob2

    Newcomer Mrbob2 Advanced Member

    Joined:
    Apr 2, 2008
    Messages:
    62
    Country:
    United Kingdom
    One thing that may help is this,

    Game saves are usually 512k

    So if you have 50 games on your card, you will only need 25mb space for saves as 50 x 512k is 25mb.

    Of course, havin a little extra space is good but i think my method is a easy way of working out space requirements.
     

Share This Page