DSTT error

Discussion in 'DSTT' started by ganons, Nov 3, 2008.

Nov 3, 2008

DSTT error by ganons at 10:22 AM (6,084 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. ganons
    OP

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    Well after my friend getting his speedy delivery, it turns out that no games work on his dstt. Every game reports this error:
    Rom loading failed]
    load rom errcode=7
    please reset the system.
    (or something similar, i cant remeber)
    I tried his microsd on my dstt and everthing works flawlessly.

    I tried old kernels and the new even Ysmenu and no luck. Why is this? It cant be fake coz it came in a new package..........
     
  2. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    If a microSD works consistently in one DSTT but not in another, it's most likely a faulty DSTT. The most common problem with the DSTT is contact problems, although I've also heard of problems with the microSD slot. Have your friend exchange it for a new one.

    -Bri
     
  3. cepheus

    Member cepheus GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    224
    Location:
    Ottawa - THE CAPITALLLLLL!!!!!
    Country:
    Canada
    reformat the microsd and try again.


    also, when copying files from your computer to the microsd, do not copy all of them at once. drag and drop one file at a time.
     
  4. ganons
    OP

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    done eaxctly what u said when I first tried but no luck

    i take it there is no way to fix it but to ship it back? is the procedure long and how much is it to post back to them?
     
  5. tbgtbg

    Member tbgtbg Shaking the ring ropes up in the sky

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    1,951
    Country:
    United States
    If the SD card is working in one DSTT but not another, it's not surprising that reformatting didn't help. The 2nd DSTT is defective. Even if it came in the new package, that only says it's (most likely) not a fake, but pretty much all products (and I mean all products in general, not just flashcarts) wind up with a few defectives getting out, that's why there are things like warranties and stores have return policies, etc.

    Replacement is the only way to go. How long the procedure is and how much it costs to ship back is dependent on who you bought it from and what shipper you use.
     
  6. ganons
    OP

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    He used dealextreme.
    btw I ordered 4 Acekard 2's, is there a high defective rate on those?
     
  7. Hehe Moo

    Member Hehe Moo Moo?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,137
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Don't worry, this is a common problem. I've faced this problem so many times. Chances are, its just that you have too many games on you microSD (yes, i know it sounds stupid, but when I deleted a few unnecessary games, it worked again)

    Also, get the latest firmware:http://download.ndstt.com/download/os/v1.16/eng.zip
     
  8. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    The newly redesigned Acekard 2's (which have "2.1" on them and have black PCB's) seem to have a very low defect rate. Occasionally there are reports of dealextreme sending someone an older "2.0" version (which has no "2.1" on it and has a green PCB) instead of a new "2.1" one. Some earlier batches of the "2.0" one had higher defect rates, so if you happen to get one (which I think is unlikely at this point) dealextreme should exchange it for a new "2.1" one.

    -Bri
     
  9. Blkbull427

    Newcomer Blkbull427 Newbie

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    how do you update the os? there is no sys file on v. 1.16
     
  10. ganons
    OP

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    I even tried 2 games and same problems

    Bri, I guess I'll find out today what version I get

    Blkbull427, It creates the SYS files automatically
     
  11. Hehe Moo

    Member Hehe Moo Moo?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,137
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    ganons have you tried the latest firmware?

    By the way, you should make a backup of your microSD card (just copy&paste onto desktop) then use the latest firmware.

    This happened to me with FIFA 08 and FIFA 09. I never actually knew what was wrong with it, but after fiddling around with it for a full 30 minutes, it worked again. I just reformatted, at FAT16. Or try FAT32 if you want. Both should work fine.
     
  12. ganons
    OP

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom

Share This Page