DSi, Homebrew, Wi-Fi

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by xnomadxx420, Jan 3, 2010.

Jan 3, 2010

DSi, Homebrew, Wi-Fi by xnomadxx420 at 3:21 PM (2,140 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. xnomadxx420
    OP

    Newcomer xnomadxx420 Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    17
    Location:
    Atlanta, GA
    Country:
    United States
    I have a DSi and Acekard2i. The AK2i has problems with Wi-fi on every homebrew I've tried. Be it NDSmail, DSorganize (I know this wasn't made for DSi and has issues with the wifi setting), bunjalloo, and DSmaps. Is there a work around? I have the updated Akaio firmware. And is anyone continuing the development of DSorganize? Why isn't there any other PDA type apps for the touch screen device?

    Anyway N B4 Noob and all that other jazz.
     
  2. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    DSi's Wi-Fi works different so the WiFi is broken for all homebrew.
     
  3. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    yup sorry
     
  4. WioWao

    Member WioWao GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    198
    Country:
    Denmark
    All my WIFI homebrew works just fine on my DSi?
    Maybe you cant use the new WPA/WPA2 protocols that the DSi supports but not the older DS.
    My router is set up with WEP which the old DS supported [​IMG]

    Edit: Just tested Win2DS right now and it works just fine ?
     
  5. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    DS homebrew can ONLY use wep, wpa is off limits.
     
  6. Demonbart

    Member Demonbart GBATemp's guitar hero

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,623
    Location:
    Lazytown, yarr
    Country:
    Netherlands
    Yes that's it, you'll have to change your router's security settings.
     
  7. xnomadxx420
    OP

    Newcomer xnomadxx420 Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    17
    Location:
    Atlanta, GA
    Country:
    United States
    Thanks, haven't tried any security protocols.
     
  8. mariosonicds

    Member mariosonicds GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    hmmm i think that you could fake the page that the dsi connets to and tap start shoping and the hbc wold work. this my not work but it could be posable
     
  9. LightyKD

    Member LightyKD Future CEO of OUYA Inc.

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    4,354
    Location:
    Angel Grove, CA
    Country:
    United States
    Use the WEP WiFi settings (Connection 1-3). You cannot use connections 4-6 for DS WiFi apps
     
  10. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    What are you talking about?
     
  11. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    He may be thinking of when you try to connect to an an access point that requires you to log in at a page before you get internet access.
     
  12. nekoakuma

    Newcomer nekoakuma Advanced Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    81
    Country:
    Australia
    ak2i, dsi; wep works fine one homebrew

    wifi update (akaio)
    beup live 0.7
    ndsmail

    also works fine for games.

    just setup a static ip address for your dsi
     
  13. Keeley

    Member Keeley GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    Saskachewan
    Country:
    Canada
    SvSIP works for the DSi also
     

Share This Page