Ds Heretic 0.3

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by BioHazardN00B, Aug 31, 2008.

Aug 31, 2008

Ds Heretic 0.3 by BioHazardN00B at 4:08 PM (2,088 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. BioHazardN00B
    OP

    Newcomer BioHazardN00B Advanced Member

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    88
    Location:
    Somewhere
    Country:
    United States
    Okay, heres my problem. Ds Heretic compiles a ds.gba file. Does anyone know how to run a ds.gba file on a supercard v3 or r4ds? Or maybe even convert it to a .nds file? Thanks in advance.
     
  2. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    rename it.

    a .gba.nds file is designed to run from slot2 but use the slot1 cpu with a passme. 9 times out of 10 renaming it to .nds works just fine. its always worth the try. just so you know if this doesn't work you will need a slot2 kit with cf or sd because the compiled rom is to large for the 3-in-1.

    -another world
     
  3. BioHazardN00B
    OP

    Newcomer BioHazardN00B Advanced Member

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    88
    Location:
    Somewhere
    Country:
    United States
    Thanks ill give it a try right now.
     
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    er .nds.gba* =P

    did it work for you?

    -another world
     
  5. BioHazardN00B
    OP

    Newcomer BioHazardN00B Advanced Member

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    88
    Location:
    Somewhere
    Country:
    United States
    Did not work...T_T It said Loading... And stayed there.
     
  6. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    it works renamed on my m3 lite running in ds mode. i never tried it directly on my slot1 kit.

    *edit*
    just put it on my r4 its loading VERY VERY slowly...

    didn't fully load after 20 min.. i guess it requires to be run off of a slot2 in nds mode, which makes sense because thats how it was coded. hopefully someone will someday try to port it over to slot1. for now your only options are a slot2 cf/sd kit. hmm or does the ewin have more than 32 megs of holding space, i can't remember?

    -another world
     
  7. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    The "gbfs.zip" file is a good indicator that it must be run from a slot-2 device with GBA compatibility. GBFS is a way of creating a filesystem that was extensively used before libfat and DLDI came about, but it only works on GBA flash carts. According to one user, you can run such apps on a 3in1 by using GBA ExpLoader.
     
  8. BioHazardN00B
    OP

    Newcomer BioHazardN00B Advanced Member

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    88
    Location:
    Somewhere
    Country:
    United States
    I have an Ez Flash 3 in 1 AND ExpLoader... [​IMG]
    Plz see if you can find out Dan.
     
  9. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Then just load it into RAM or NOR with ExpLoader and launch it like normal. Worst case you can just flash it to NOR and then use your slot-1 card's NoPass functionality to boot it into DS mode.
     
  10. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    So you can't play HereticDS with slot-1 only? [​IMG]

    I don't think it's gonna get updated anymore, does anyone know if DSDoom works with Heretic. Someone told me that DSDoom should be able to play all Doom spinoffs, but I'm not sure if Heretic uses the exact same engine as Doom.

    ... I want to own some enemies with the Gauntlets. [​IMG]
     

Share This Page