Cute metroid NES freeze

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by BrightNeko, Aug 31, 2011.

Aug 31, 2011

Cute metroid NES freeze by BrightNeko at 4:24 PM (21,730 Views / 0 Likes) 63 replies

  1. BrightNeko
    OP

    Member BrightNeko Popcorn ball

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    911
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    So messing around with the free games I thought I'd try a cute password seen here http://www.youtube.com/watch?v=x3UyVylP7AI it caused the entire system to freeze couldn't return the home, couldn't open the VC menu, and had to hard reset. Tried it again afterwards same thing, then tried justin bailey code and it worked just fine.

    Just thought I'd share for those who might try this silly pass, since it was the first thing I tried figured others might as well.
     


  2. rurudtsafg

    Newcomer rurudtsafg Member

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    thank u for the smashing tip!
     
  3. Scott-105

    Member Scott-105 Bow to me. Please?

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    2,943
    Location:
    Ontario, Canada
    Country:
    Canada
    "Engage Ridley Mother Fucker" [​IMG]

    I'm gonna try this later lol.
     
  4. Frederica Bernkastel

    Member Frederica Bernkastel WebPerf and PWA advocate; @antoligy on Twitter

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    3,145
    Location:
    Hinamizawa
    Country:
    United Kingdom
    Do I spy the potential for buffer overflow exploits?
     
  5. Anacobra

    Member Anacobra GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    129
    Location:
    Cold. ;_;
    Country:
    Canada
    Oh god why did you have to say it.

    They are going to swamp this topic, if not the section now.
     
  6. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    It does freeze [​IMG]

    Warning: Spoilers inside!
     
  7. indask8

    Member indask8 New Member Forever

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    987
    Location:
    Look at the Flag...
    Country:
    France
    I didn't know about that password, nice find.

    But I don't think it will lead to anything.
     
  8. Seaking

    Member Seaking GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    857
    Country:
    United States
    thats not a freeze guys...a freeze locks up the whole system.

    thats just a glitch
     
  9. moisesmcardona

    Newcomer moisesmcardona Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    30
    Location:
    Carolina, Puerto Rico
    Country:
    Puerto Rico
    It does freeze the system

    you have to press the Power button and do a Hard Reset since everything becomes unresponsive.
     
  10. hunter291

    Member hunter291 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    780
    Country:
    Germany
    did you even bother to read the first post completely before posting ? It is a freeze if executed on the 3ds version.
     
  11. BrightNeko
    OP

    Member BrightNeko Popcorn ball

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    911
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    I actually thought about that and putting this in the 3DS hacking section. Though I thought I was to noob as well and would be making a "big" deal over nothing [​IMG]

    also if the 3DS does get hacked with THAT password... will be hilarious!
     
  12. Frederica Bernkastel

    Member Frederica Bernkastel WebPerf and PWA advocate; @antoligy on Twitter

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    3,145
    Location:
    Hinamizawa
    Country:
    United Kingdom
    It won't end up being that password, it'd require quite a bit of research beforehand. Heck, it might even be a dead end as there's only so much you can do with those codes.
     
  13. Anacobra

    Member Anacobra GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    129
    Location:
    Cold. ;_;
    Country:
    Canada
    If I am wrong, I will send you and the person who actually proves me wrong 5 bucks via paypal or something.

    Otherwise I will proceed to just sort of curl up in a corner until the flood passes through.
     
  14. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Do ya reckon it froze the original NES system too?
    Or how about the virtual console version on the wii?

    Sometimes emulators are inaccurate, in that what freezes the authentic system, won't freeze the imperfectly emulated version.

    This is also just like the Link's Awakening DX freeze I discovered a little while back, locks up the 3DS system too.
     
  15. Frederica Bernkastel

    Member Frederica Bernkastel WebPerf and PWA advocate; @antoligy on Twitter

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    3,145
    Location:
    Hinamizawa
    Country:
    United Kingdom
    The inaccuracies are exactly what I'm talking about.
     
  16. BrightNeko
    OP

    Member BrightNeko Popcorn ball

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    911
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    the cool thing is if it does work odds are only early adopters will be able to use it 8D
     
  17. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    It's probably just going to be a freeze, I very much doubt it'll lead to hacking opportunities.
    After all this isn't like the twilight hack, where instructions can be injected through a buffer overflow, there's no save data manipulation involved in freezing metroid.

    If it turns out freezing the 3DS through an emulator does lead to something, better it be Link's Awakening DX since anybody can access that right now, and it's too high-profile to take down. It's not some Sudoku game.
     
  18. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    Here is a video for anyone that can't get the games yet:

    [youtube]pjQ7SjB_6a8[/youtube]
     
  19. Quincy

    Member Quincy Your own personal guitarist :3

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    1,435
    Location:
    Your house, robbing your stuff
    Country:
    Netherlands
    What happens when you remove the SD card in the crash?
     
  20. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    It says the SD Card was removed and to press the HOME button to return to the menu.
     

Share This Page