1. PabloMK7

    PabloMK7 Red Yoshi! ^ω^
    Developer

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    2,364
    Country:
    Spain
    You will need to give more info than just that...
     
  2. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    Thanks for your help! To which boot.firm and boot.3dsx correspond those mentionned in the 5. point? Is boot.3dsx Homebrew menu and boot.firm Luma?

    Also, can I directly use a CIA version of MK7 instead of converting a 3DS file?

    Finally, the "Corrupted Data" thread you mention is this one https://gbatemp.net/threads/corrupted-data.565254/ am I right?

    I inserted my spare SD card, and when I turn on the 3DS, the home screen is indentical to a non hacked console, no FBI icon or anything. Is there a way to open Homebrew Launcher here? Or did I forget to put some files in the SD card?
     
    Last edited by JamyDu13, May 28, 2020
  3. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    Here is my spare sd card content:


    <Root>
      boot.3dsx
      boot.firm
      Nintendo 3DS
        <folders created automatically by the 3DS>
      cia

        0004000000030700_v02.trim.cia (the cia file I ripped from a cardridge)
        Mario Kart 7 - 1.1 Update (EUR).cia (downloaded online)
      3ds
        FBI.3dsx
      luma
        payloads
          GodMode9.firm
        config.bin
     
    Last edited by JamyDu13, May 28, 2020
  4. lone_wolf323

    lone_wolf323 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    3,203
    Country:
    Canada
    This spare sd card requires that you run the guides finalizing steps to get fbi and the other apps back on your home menu.
     
    JamyDu13 likes this.
  5. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    Last edited by JamyDu13, May 28, 2020
  6. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,564
    Country:
    United States
    @JamyDu13, some out-of-region games don't play on a different region 3DS firmware unless luma game patching is enabled & locale emulation is set up. I wanted you to convert a .3DS rom dump to .CIA from the same region or redownload the game from eShop in order to eliminate issues not related to suspected softbricked firmware.

    I forgot to mention accessing the 3DSX version of FBI requires Rosalina menu injecting Homebrew Launcher to a system title.

    From that post #2's list in Corrupted Data thread, there's the example Ever Oasis cursed download. where EgorHono followed Path (B) to fix his Nintendo 3DS folder despite his main SD card passing H2testw. Make a backup of that folder and read the examples to get a good understanding what to do before you attempt Path (B).
     
    E1ite007 likes this.
  7. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    In the description of option (B), I read I'm tasked in removing some files from my Nintendo 3DS folder. When I'm supposed to do this?
     
  8. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    In 1b, when I select "yes" to "continue with backing up CIA and saves?", after unblock permissions, it shows "Backup run canceled" and on the top screen "Determine if "0:/Nintendo 3DS/<ID0> exists", and it doesnt... Do I have to create it myself?
     
  9. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,564
    Country:
    United States
    Yah, about that "Backup run cancelled". You're like the 2nd closest person who almost figured out why this script stops and kicks you back to the description screen. I'd hope that while I was away, you took the time reading the other examples in what they did to get past that security measure.

    If you're stuck and still not sure what to do, there's a clue in the CTRTransfer (Type D9) info page → Table of ContentsRelisting or rebuilding the 3DS database files.
     
  10. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    Ahhh OK I understood what to do ! I did so, and then despite of the fact I deleted some games to let 5Go of free space, the test said that memory was insufficient. I pushed A, thinking the process will stop this way, but now it seems to run and shows sometimes something like "instert content failed"... It seems like I can't cancel it... Will it run and fail for every single title I have?
     
  11. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,564
    Country:
    United States
    Please tell me you made a backup copy of the Nintendo 3DS folder on your computer.

    Deleting a game from FBI or Data Management also deletes that game's save.

    Option (B) Full will refuse to run if your SD card does not have at least 4 GB of free space. Try temporarily relocating other stuff off your card, or split the Nintendo 3DS folder into separate sets.
    • 00040000 (games)
    • 0004000e (updates)
    • 0004008c (DLCs)
    Run it three (3) times for each subfolder where you cut and paste the collection of dumped CIAs to computer in between each run.

    Titles that failed to convert back into CIAs means that their data were found to be corrupt against their TMD (title metadata) SHA-256 hash record. At the end of running (1b) Backup CIAs & Saves, bad titles are recorded in the missing_titles.txt. This text file is only made if the script found a problem with your library. You'll have to find and supply replacement CIAs for these titles by their TitleIDs using these database websites as cross reference.
     
  12. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    Fore sure I made one (I copied what I could).

    But now it's running with not enough space, apparently... Can I just power off, free some space up and retry?
     
  13. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,564
    Country:
    United States
    If you saw "Storage test success." and the screen is scrolling, that means the script found enough free space to do its run.

    If you instead saw "Insufficient memory. 4 GB of free space is required.", and the 3DS boots back to the description screen, that means you'll need to free up more space.
     
    Last edited by TurdPooCharger, May 29, 2020
  14. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    OK, thanks :D
     
  15. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,564
    Country:
    United States
    @JamyDu13, this might be too late to mention this, but if nearly all your titles were turning out to be junk, it might have better approaching this with Option (C) Manual. That would have extracted and decrypted only the saves (00000001.sav) and created a text listing of all your installed games, updates, and dlcs. This would have saved some headache constantly stopping from failed CIA builds.
     
  16. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    No problem, now it's done ! ;)
    Only 3 titles failed : I identified Mario Kart 7 (yes... xD) and Street fighter. But there is a code I didn't find on Internet : 0004000000a5bc00
    Do you have an idea?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    OK actually it was a CIA I made from a GBA rom
     
  17. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    @TurdPooCharger Thank you so much! It reworks!!

    When I insert the SD card in my PC, Windows says "Damaged peripheric. Repare it?" What should I do? Ignore it and don't repare?
     
    Last edited by JamyDu13, May 30, 2020
  18. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,564
    Country:
    United States
    Okay, this is too suspicious. Your SD card keeps corrupting data.

    Are you using one of those shitty microSD-to-USB adapter like this T-FLASH that typically comes bundled with R4 flashcarts?

    If you are, get a reliable adapter.

    ***

    Are you certain you ran H2testw on an empty card, and the result came back okay?

    [​IMG]

    [​IMG]

    Edit - Don't ignore. Scan and fix the drive.

    [​IMG]
     
    Last edited by TurdPooCharger, May 30, 2020
  19. JamyDu13

    OP JamyDu13 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2020
    Messages:
    22
    Country:
    France
    I used to use this kind of adapter, but I stoped to use it and use another computer with a direct SD reader. In this one, I tested my empty card and it passed ! :'c
     
  20. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,564
    Country:
    United States
    If the files are corrupted again, replace the SD card. Faulty controller is not as easy to identify.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - exception, Arm11, (core