Hacking Confused about the molecularshell/vitashell thing

Alacres

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 11, 2009
Messages
142
Trophies
1
XP
546
Country
United States
I just got my PSTV and I've been following the noob guide and it made it sound like MolecularShell and VitaShell were the same thing (just a different name). After getting MolecularShell installed and not being able to mount my usb drive, I did some searching and found that MolecularShell 1.43 was dated and that you need VitaShell for the added functionality. But then when I checked the "[Essentials] PS Vita Homebrew" thread, next to VitaShell it says, "molecularShell is a rebranded VitaShell, no need to install this separately"

So yeah, I'm a little confused. Which of these programs should I be using if I just want to play ps1/psp/vita backups with a USB thumb drive? I'm guessing VitaShell? And if so, which version is recommended?

Apologies for the noob questions and thanks in advance for any help.
 

Shadow#1

Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
Member
Joined
Nov 21, 2005
Messages
12,354
Trophies
2
XP
8,035
Country
United States
I just got my PSTV and I've been following the noob guide and it made it sound like MolecularShell and VitaShell were the same thing (just a different name). After getting MolecularShell installed and not being able to mount my usb drive, I did some searching and found that MolecularShell 1.43 was dated and that you need VitaShell for the added functionality. But then when I checked the "[Essentials] PS Vita Homebrew" thread, next to VitaShell it says, "molecularShell is a rebranded VitaShell, no need to install this separately"

So yeah, I'm a little confused. Which of these programs should I be using if I just want to play ps1/psp/vita backups with a USB thumb drive? I'm guessing VitaShell? And if so, which version is recommended?

Apologies for the noob questions and thanks in advance for any help.
Latest versions of borh
 

Shadow#1

Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
Member
Joined
Nov 21, 2005
Messages
12,354
Trophies
2
XP
8,035
Country
United States
Isn't 1.43 the latest version of MolecularShell? And is it necessary to have both of them?

Thanks for the response
Yes need both one forget what one lets u give full nand access aka unsafe homebrew access witch u so need to enable
 

FreePlayFlorida

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 27, 2017
Messages
120
Trophies
0
Age
51
XP
1,373
Country
United Kingdom
not like it eats up a lot of space, molecule gets installed with Henkaku, so you need it to install Vitashell, but once have both installed just move it to a folder, and forget and use vitashell instead :)
 
  • Like
Reactions: Alacres

Alacres

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 11, 2009
Messages
142
Trophies
1
XP
546
Country
United States
Thanks for the responses guys :)

I've got the latest VitaShell installed and my USB thumbstick acting as my ux0, but I'm having some trouble getting adrenaline installed. I downloaded the ePSP bubble installer v2 from the thread linked in the guide, but the activation process doesn't seem to work. Each time it tells me that my system isn't activated and "Let's do it" but it doesn't happen. Is there a step I'm missing somewhere?
 

Tom Bombadildo

Dick, With Balls
Member
Joined
Jul 11, 2009
Messages
14,586
Trophies
2
Age
29
Location
I forgot
Website
POCKET.LIKEITS
XP
19,361
Country
United States
You're using an outdated installer that required the Vita to be activated for Adrenaline install.

Adrenaline no longer requires activation, or a PSP game, to be installed. Just download the latest Adrenaline VPK, and it will set it up for you. https://github.com/TheOfficialFloW/Adrenaline/releases
 
  • Like
Reactions: Alacres

FreePlayFlorida

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 27, 2017
Messages
120
Trophies
0
Age
51
XP
1,373
Country
United Kingdom
agreed always get latest releases, especially for Adrenaline, the headaches from earlier builds are all gone, only issue i had was reloading it twice before worked, then installed fix and all good now
 
  • Like
Reactions: Alacres

Alacres

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 11, 2009
Messages
142
Trophies
1
XP
546
Country
United States
You're using an outdated installer that required the Vita to be activated for Adrenaline install.

Adrenaline no longer requires activation, or a PSP game, to be installed. Just download the latest Adrenaline VPK, and it will set it up for you. https://github.com/TheOfficialFloW/Adrenaline/releases

Whew, so glad there was another way to do it! I just finished setting it up a bit earlier; thanks for the info!

agreed always get latest releases, especially for Adrenaline, the headaches from earlier builds are all gone, only issue i had was reloading it twice before worked, then installed fix and all good now

Yeah, I just realized that I picked the second to the latest version of adrenaline (it was right at the top so I thought it was the newest). I was wondering why it had to be reloaded twice each time :P. About to rectify that now; thanks for the heads up!
 

jonnymars

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 18, 2016
Messages
61
Trophies
0
XP
163
Country
I deleted molecular shell after I realized it was an extension of vitashell. Been using vitashell for everything and haven’t regretted deleting molecularshell.

hm... before when i was setting up some stuff after applying henkaku, molecular shell was the only thing that was working. then again maybe that is the only time one would use molecular shell.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    "Get rich or die trying"
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Trump really is a good business man he figured out how to get 50% off at the ear doctor
  • Veho @ Veho:
    Also a discount on his next hair stylist appointment. Because he won't have to... take it off the ear.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Can't blame the barberer if he slips
  • Veho @ Veho:
    While shaving him.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Bidens gonna have to get shot in the dick or something to top this one
  • Veho @ Veho:
    Yeah but then Trump will simply have to outdo him because he can't stand anyone else looking better.
  • Veho @ Veho:
    "Mister former president, Joe Biden got shot in the chest." "SHOOT ME IN THE HEAD RIGHT NOW"
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Biden got shot in the dick? we'll I'll just have to have my penis removed and win over the transgenders
  • Veho @ Veho:
    Sir, Caitlyn Jenner has bigger tits than you.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Get my doctor on the phone now
  • Veho @ Veho:
    The venereal disease one or the proctologist?
  • Veho @ Veho:
    If Trump had a plastic surgeon he wouldn't look that horrible.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Gynecologist
  • Veho @ Veho:
    Because he's a massive pussy. Gotcha.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Sp released by customs may arrive by Friday
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Knowing Trump he'd want to look like his daughter
  • Veho @ Veho:
    "Would you fuck me? I'd fuck me."
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @Veho, "I'll get you a job if you give me a job." lol
  • Veho @ Veho:
    No that's Clinton.
    +1
    SylverReZ @ SylverReZ: @Veho, https://www.youtube.com/watch?v=FUzLx0jFP2o