Configurable USB Loader

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by oggzee, Apr 11, 2009.

  1. borgmanjayce

    borgmanjayce Member

    Newcomer
    1
    Mar 27, 2010
    I'm currently using the latest version of Configurable USB Launcher on my softmodded PAL Wii and the following games won't work properly or at all:

    Kirby's Epic Yarn [NTSC] - I get the message "wbfs panic: malloc fst" when trying to launch it from the menu
    Samurai Warriors 3 [PAL] - I get a black screen after trying to start a new game from the save slot screen
    Rune Factory Frontier [PAL] - Black screen with no game launched at all
     
  2. darkspirit456

    darkspirit456 GBAtemp Fan

    Member
    1
    Nov 11, 2009
    United States
    Thanks dude ;D tried cfg61t1 and worked perfectly :]
     
  3. ajr12388

    ajr12388 Member

    Newcomer
    1
    Sep 12, 2009
    United States
    I can confirm I can play all modes flawlessly using the bolded configurations.
     
  4. CreX

    CreX GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jun 19, 2007
    Sweden
    Is it possible so switch on "write playlog" as default for all new games you put on your disc? I always forget to switch it on on new games and the playlog then just says "CFG USB LOADER" for xx:xx minutes.


    CreX
     
  5. bjorno

    bjorno GBAtemp Fan

    Member
    2
    Sep 13, 2009
    Netherlands
    Hey guys, I got a question.
    When I run cfg 61t2 I get into flow mode.
    I want to set it to coverflow 3d, everytime it starts up. I used cfg configurator and changed settings to coverflow 3d, but it still starts into another flow mode.
    Anyone knows how to get it to work?

    Thanks.

    EDIT: Problem solved.
     
  6. Dr. Clipper

    Dr. Clipper GBAtemp Addict

    Member
    1
    Aug 28, 2007
    If anyone else was wondering what the problem was here, settings.cfg, which stores the global options has a higher priority over a select few options (theme, profile, device, partition, gui_style and gui_rows) than config.txt. Thus, the solution is to change the options in settings.cfg. This can either be done with the Configurator or by saving the Global Options in Cfg by pushing 1 twice and then pushing 2.
     
  7. darkgunsou86

    darkgunsou86 Advanced Member

    Newcomer
    5
    Sep 3, 2007
    Malaysia
    Kuala Lumpur
    To oggzee, i finally got the time to test out the 61t versions. realised that the new forwarders will only activate the debug=1 in meta.xml.

    the log at the splash screen for 61t1 is as follows:

    reload ios: 249 v61t1

    nd id: 1000000F9 1-F9 t: 1 v: 19 249[FRAG]t

    = 0
    Mount SD
    SD startup
    open[/dev/sdio/sdhc)=3
    fstype(2)=0
    flist(2) = 4
    f#0 778135900 1141509631 114
    f#1 168689522 1936020240 101
    f#2 1869001465 1936020192 121
    f#3 2005681152 55499 13
    Mount sd 2 1869001465 1
    SD startup
    fatMount(sd,1869001465) = 1 1069001465
    mount_add(sd,2,1869001465.1)
    CFG Load

    at which it hangs.
    As for 61t2, the log is as follows:

    reload ios: 249 v61t2

    nd id: 1000000F9 1-F9 t: 1 v: 19 249[FRAG]t

    = 0

    open[/dev/usb2)=3
    wms_init:0
    usb_capa:1953525167
    Mount SD
    SD startup
    open[/dev/sdio/sdhc)=4
    fstype(2)=0
    flist(2) = 4
    P#0 778135908 1141509631 114
    P#1 168689522 1936020240 101
    P#2 1869881152 1936020192 121
    P#3 2885681152 55499 13
    Mount sd 2 1869881465 1
    SD startup
    fatMount(sd,1869001465) = 1 1869001465
    mount_add(sd,2,1869001465,1)
    CFG Load

    at which it hangs. please note that the numbers might be wrong. blame the blurry composite SD resolution.
    Hope this helps in your debugging. maybe i need to upgrade to waninkoko CIOS 20b? with the normal v60, there is a lot of logs but it works fine so i did not bother to list it out. besides, they scroll too fast.
     
  8. CreX

    CreX GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jun 19, 2007
    Sweden
    Thank you! [​IMG]
     
  9. bjorno

    bjorno GBAtemp Fan

    Member
    2
    Sep 13, 2009
    Netherlands
    COD:BO

    First I tried 61t2 but multiplayer loads into a black screen even with the switch profile trick. Second I tried 61t1 and it worked.
    Is it because it was luck?
     
  10. KuRensan

    KuRensan aka Pearbook

    Member
    3
    Apr 27, 2009
    Netherlands
    Somewhere in the sky
    Call of duty black opps

    No start sound (as in disk channel)
    Loading... never ends so the game just doesn't start
    Tried almost every cIOS
    System Menu 3.2E or 3.3E
     
  11. Treenox

    Treenox Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 29, 2009
    Use mload 224
     
  12. oggzee
    OP

    oggzee GBAtemp Addict

    Member
    2
    Apr 11, 2009
    Slovenia
    It's not luck, looks like using the new devkit 22 and libogc 1.8.5 (which was used to build 61t2) somehow screws COD:BO.
    So for the moment stick with 61t1 or 60.
     
  13. KuRensan

    KuRensan aka Pearbook

    Member
    3
    Apr 27, 2009
    Netherlands
    Somewhere in the sky
    huh how to get 61t1 because mine doesn't work on 60
     
  14. oggzee
    OP

    oggzee GBAtemp Addict

    Member
    2
    Apr 11, 2009
    Slovenia
    Thanks a lot for the detailed debug log. I'm sorry you had to type out all the numbers, it would probably be easier for you if you just made a snapshot of the screen and uploaded a picture.
    It tells a lot about what is not a problem, but I'm still not sure what is the exact problem, so to pin-point that I will ask you to do some more test, but first I'll need to make another test version with more debug.
     
  15. oggzee
    OP

    oggzee GBAtemp Addict

    Member
    2
    Apr 11, 2009
    Slovenia
    If it doesn't work for you with 60 it probably won't with 61t1 either, I guess you need to find the right ios setting first.
     
  16. KuRensan

    KuRensan aka Pearbook

    Member
    3
    Apr 27, 2009
    Netherlands
    Somewhere in the sky
    :S I tried a lot 222, 224, 249, 250 all base 57 ect all not working
     
  17. charroux

    charroux Advanced Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2009
    United States
    Thanks. I kept using cIOSx 249 v20 base 56. Switching to 250 v20 base 57 solved everything.
     
  18. Skiller

    Skiller GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 12, 2009
    Canada

    Anyway to make this Stuff Just print to a Debug.log
     
  19. oggzee
    OP

    oggzee GBAtemp Addict

    Member
    2
    Apr 11, 2009
    Slovenia
     
  20. KuRensan

    KuRensan aka Pearbook

    Member
    3
    Apr 27, 2009
    Netherlands
    Somewhere in the sky
    I have Black ops working but now the screen is Gray... very annoying while playing Online

    System menu 4.2E PAL
    CFG USB loader 60 249 base 57
    Game: 250 base 57 or 224 base 57
    video force: NTSC

    what to do or change

    EDIT: NTSC game on PAL Wii
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...