CODE DUMP ERROR

Discussion in 'Wii - Hacking' started by webyugioh, May 31, 2008.

May 31, 2008

CODE DUMP ERROR by webyugioh at 2:29 AM (4,671 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. webyugioh
    OP

    Member webyugioh GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    530
    Location:
    10KM East of Nowhere
    Country:
    Japan
    Hey, I want somebody to please help me.
    I downloaded WadManager (WM) and VBAWII.
    Neither worked for me via the homebrew channel, always got a CODE DUMP error right after it started up,
    but then once I started my wii in maintenance mode and it worked.
    Now all of a sudden no matter what I start it in they do not work.
    Maintenance mode, no maintenance mode, homebrew channel, Homebrew loader channel
    NOTHING WORKS!
    Other elfs work, just not new ones like VBAWII, WM, WII64, they all go to a CODE DUMP a few seconds after loading.

    So, has anyone found a solution to this stuff, or have they made a WM or VBA WII channel yet?
    I have a NTSC-U wii and have taken out all memorycards.

    Thank you all for all your help
    -webyugioh

    EDIT: OK, i think i've found out what is wrong with the stuff.
    I noticed that the CODE DUMP error happened when the little blue light on my Wiimote turned off.
    So, i went to the HBC, and when i started VBAWII, while it was loading i took out the batteries of my wiimote.
    AND IT WORKED, but only with the GC controller.

    So now i know that it everything works perfectly until the blue light on the wiimote goes off,
    so i tried both VBAWII and WM and when i started them i hit the down arrow on the D-Pad as fast a humanly possible.

    AND IT WORKED!!!!!

    So now everything works as long as i hit the down arrow as fast as possible.

    Now just one more quick question, is there any way to organize the list of homebrew in the channel?
    Ever since i tried the reformatting, everything is a mess.
     
  2. samsam12

    Banned samsam12 Test

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    818
    Location:
    A House
    Country:
    United States
    are you using a japanese wii? that might be the problem
     
  3. webyugioh
    OP

    Member webyugioh GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    530
    Location:
    10KM East of Nowhere
    Country:
    Japan
    Nope, NTSC-U Wii
     
  4. samsam12

    Banned samsam12 Test

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    818
    Location:
    A House
    Country:
    United States
    remove any gc memory cards. try formatting your sd card, that might work. if it dosent, try another sd card.
     
  5. jinxvorheeze

    Member jinxvorheeze GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    572
    Country:
    United States
    Was just about to suggest that. It could be corrupted data onb the SD card and need to be reformatted and all apps reinstalled. Use fresh installs though, don;t copy the files from the SD card, reformat, then copy them back, just use new files. Also like samsam12 said, make sure you don;t have anything but the Wiimote and the SD card connected to the Wii when you run the HBC.
     
  6. webyugioh
    OP

    Member webyugioh GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    530
    Location:
    10KM East of Nowhere
    Country:
    Japan
    Just did that, reformatted it and downloaded VBAWII from a different source, and still CODE DUMP!

    If it helps, I have a 2GB Kingston MicroSD (+adapter) and a 128MB Sandisk MicroDS (+adapter).

    I know it is not the HBC fault because i get the error even with the Homebrew Launcher.

    Can't somebody just make a VBA and WM channel?
    All of my emu channels work perfectly.

    And thanks for all your help everyone so far!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    EDIT: OK, i think i've found out what is wrong with the stuff.
    I noticed that the CODE DUMP error happened when the little blue light on my Wiimote turned off.
    So, i went to the HBC, and when i started VBAWII, while it was loading i took out the batteries of my wiimote.
    AND IT WORKED, but only with the GC controller.

    So now i know that it everything works perfectly until the blue light on the wiimote goes off,
    so i tried both VBAWII and WM and when i started them i hit the down arrow on the D-Pad as fast a humanly possible.

    AND IT WORKED!!!!!


    So now everything works as long as i hit the down arrow as fast as possible.
     
  7. deadrabbit

    Newcomer deadrabbit Advanced Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    92
    Country:
    United Kingdom
    have you tried re-synching your wiimote (using the buttons, not the home menu)?
     
  8. LinkinParkmetre

    Member LinkinParkmetre GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    144
    Country:
    France
    This is an idiot way to force code into a non stable programs
    This is a simple program ok
    But imagine that by doing this, you can abort code lines
     
  9. webyugioh
    OP

    Member webyugioh GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    530
    Location:
    10KM East of Nowhere
    Country:
    Japan
    Idiot? How?
    I am simply avoiding a bug in the program.
     
  10. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    the bug is with you ...forever(hopefully not)

    only a few of this problem has cause i tried both and it works perfectly and on a jap wii mind you
     
  11. ZombiePosessor

    Member ZombiePosessor GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    445
    Location:
    West Virginia
    Country:
    United States
    I had the same problem, and the same solution. Used GC controller. I don't mind using it if it works.
     

Share This Page