Gaming Chrono Cross on PSP

Odanhammer

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 21, 2007
Messages
36
Trophies
0
Age
38
Website
Visit site
XP
132
Country
Canada
Recently tried downloading a copy and putting it on the PSP.
Works great, loads up , but when the first boss battle happens. the game freezes when you beat him. Been looking for a way to fix it as i know people can get past that point. But haven't had any luck with the fixes, they just either crash the game on startup or do nothing.
Any help would be apprecaited.
 

War

Take it easy~
Member
Joined
Oct 26, 2007
Messages
5,408
Trophies
0
Age
31
Location
California
Website
www.gbatemp.net
XP
1,999
Country
Looks at the poploader compatibility list, then use popsloader to select the firmware which emulates the game the best. You can find the popsloader compatibility list at the PSP FAQs thread.
 

Cryingmoose

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 27, 2006
Messages
52
Trophies
1
XP
315
Country
Canada
I found a save for right after that battle,
however once I got to King M*something* boss @ viper manor
same thing happen

I've tried a handful of workarounds to no luck.
Using the most recent m33, I've tried single disc and multidisc eboots.
various popsloader options.

The compatabily list says to switch disc's to avoid the freezing b4 title screen (haven't got that working yet)
 

Odanhammer

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 21, 2007
Messages
36
Trophies
0
Age
38
Website
Visit site
XP
132
Country
Canada
I'm using the lastest firmware.
Tried a torrent download, which worked up till the first boss battle and would freeze.
The other method i tried was burning the iso's from the cds i have to my computer and making a eboot for them.
That loading screen never gets past the intro movie and changing disks doesn't work for me.
People keep saying the game works fine , but i haven't had any luck.
 

Cryingmoose

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 27, 2006
Messages
52
Trophies
1
XP
315
Country
Canada
K,
according to PSX on PSP Compatibility List you need to switch disc's to get the game running (as it one load the disc one movies)
however I haven't found the right pops to allow both disc switching and prevent King Moaman freezing
so with latest firmware and a both cd's on a single eboot


no popsloader freezes on first boss and King Moaman
w/ popsloader 3.03-3.30 game refuses to load and boots you back to psp menu
w/ popsloader 3.40 won't load or let you switch disc's
w/ popsloader 3.51 won't load or let you switch disc's
w/ popsloader 3.52 game refuses to load and boots you back to psp menu
w/ popsloader 3.72 freezes on King Moaman
w/ popsloader 3.80 freezes on King Moaman
w/ popsloader 3.90 freezes on King Moaman
w/ original from flash freezes on King Moaman


Going to retry with game ID SCUS-94640
Got past King Moaman *cheers*
nevermind... I reset after the boss battle because while testing I ignored stealing the copper weapon off the bats, and now it's stuck freezing on King Moaman again
 

xist

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ
Member
Joined
Jul 14, 2008
Messages
5,859
Trophies
0
XP
973
Country
Multi-disc eboots are not compatible with pops versions below 3.71...go figure why you had half of those results....
 

Yuan

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 1, 2007
Messages
1,291
Trophies
0
XP
371
Country
Brazil
Change Game ID to SCUS 94640 and it will work fine on newest pops (multidisc or not eboots).

I used this program to make the eboot and finished chrono cross in my psp without problems:

http://www.megaupload.com/?d=0TXVAS35

P.S.: If you use this program remember to change Game and Main Game ID to SCUS 94640
 

megabug7

Forum Relic
Member
Joined
Feb 4, 2004
Messages
1,066
Trophies
0
Location
London
XP
864
Country
My CC multidisc plays fine on 3.72 pops using 4.01 m33-2. I made it myself with PSX2PSP (it also depends on which convertor you use) Chrono Cross [SLUS-01041]
 

Yuan

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 1, 2007
Messages
1,291
Trophies
0
XP
371
Country
Brazil
Fission said:
My CC multidisc plays fine on 3.72 pops using 4.01 m33-2. I made it myself with PSX2PSP (it also depends on which convertor you use) Chrono Cross [SLUS-01041]

Intro Video (Book opening and etc) doesn't crash in 4.01 in your psp? Here this problem only disappeared with 5.00 pops.
 

megabug7

Forum Relic
Member
Joined
Feb 4, 2004
Messages
1,066
Trophies
0
Location
London
XP
864
Country
I can recheck for you but I'm sure it was fine

(also I ripped an original disc)

- Will update shortly

Edit:

View the intro (VERY bad quality) here using 4.01 M33-2 with POPS 3.72
Both Mama Komodo and King Moaman don't freeze either.
 

Cryingmoose

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 27, 2006
Messages
52
Trophies
1
XP
315
Country
Canada
I just can't figure out why I got past King Moaman the one time,
and now it won't work after a reset w/ the exact same settings
 

Odanhammer

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 21, 2007
Messages
36
Trophies
0
Age
38
Website
Visit site
XP
132
Country
Canada
Well i did exactly what Yaun said to do and it freezes at the first boss still.
Using a phat PSP with the lastest firmware , latest pops and such.
Tired using a few other things and same results.
I dunno.
 

Seyiji

Rawr :3
Member
Joined
Nov 6, 2002
Messages
494
Trophies
2
Age
41
Location
PA
Website
www.rage3d.com
XP
622
Country
United States
Cryingmoose said:
Chrono Cross, not Chrono Trigger
Radical Dreamers, not Chrono Trigger
ph34r.gif
 

Yuan

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 1, 2007
Messages
1,291
Trophies
0
XP
371
Country
Brazil
Odanhammer said:
Well i did exactly what Yaun said to do and it freezes at the first boss still.
Using a phat PSP with the lastest firmware , latest pops and such.
Tired using a few other things and same results.
I dunno.

Too bad =\. Even in 3.72 pops doesn't work?
 

xist

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ
Member
Joined
Jul 14, 2008
Messages
5,859
Trophies
0
XP
973
Country
Compatibility is dependent upon the applications used to rip the original disc and make the eboot. I'd suggest that you rip the original discs with Alcohol to ensure good image and then use single disc eboot's created with CDDA popstation.exe (v1.24). Yes it's command line and not a GUI but it should enable you to play fine on 3.90 pops as it has the best compatibility with eboot creation.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • UnpredictableEnigma @ UnpredictableEnigma:
    soon to be capslock initiated
  • K3N1 @ K3N1:
    Ohnoes the capslocks
  • UnpredictableEnigma @ UnpredictableEnigma:
    sound like how you scream at a computer monitor if someone says something that pisses you off
  • K3N1 @ K3N1:
    They have therapy for that
  • UnpredictableEnigma @ UnpredictableEnigma:
    well go get a referral
  • K3N1 @ K3N1:
    I'm cool
  • K3N1 @ K3N1:
    I was already kicked out of several therapy offices
  • UnpredictableEnigma @ UnpredictableEnigma:
    damn put you on drugs took your money, then kick you out when they got tired, you sure that wasn't a pimp not a therapist?
  • K3N1 @ K3N1:
    Could be pimps are cool
    +1
  • UnpredictableEnigma @ UnpredictableEnigma:
    guess that made you the hoe
  • K3N1 @ K3N1:
    I am a pretty filthy hoe
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Who wants to make pizza? :P
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Me, I love pizza
  • K3N1 @ K3N1:
    Is cheese bread sticks still pizza
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Sure, just add tomato sauce and then get complaints from italians that say is not pizza. :P
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    You could just dip in marinara
  • K3N1 @ K3N1:
    Or better yet pineapple salsa to intensify the situation
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I like turtles...
    +2
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Turtle soup? :blink:
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    try turtle burger
  • K3N1 @ K3N1:
    Taco bell for horse meat
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    It's spelled and pronounced "Toxic Hell"
  • K3N1 @ K3N1:
    Toxic smell also works
    +1
    K3N1 @ K3N1: https://youtu.be/lod_LUp3ggc +1