CBHC 1.2 boot loop.

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by Reman34, Dec 13, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    I installed Haxchi v2.3u1 using this config.
    a=wiiu/apps/homebrew_launcher/homebrew_launcher.elf
    b=wiiu/apps/sigpatcher2sysmenu/sign_patcher.elf
    default=wiiu/apps/iosuhax/iosuhax.elf
    All worked great. So then I loaded haxchi, then I loaded homebrew launcher and installed cbhc 1.2 it installed but got stuck after saying installation complete so I hard powered down and now the wii u bootloops!
     
  2. icw35

    icw35 GBAtemp Fan

    Member
    485
    112
    Sep 22, 2010
    Cant you press the home button to break into the menu? If not, rip.
     
  3. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    I've managed to recover it :) Held the b button during cold boot and it loaded the homebrew launcher and then I uninstalled cbhc.
     
  4. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    Both Haxchi v2.3u1 and cbhc are buggy on my system. both get stuck on installation complete and never show flushed nand cache, the wii u just hard locks! Haxchi v2.2 never had this fault!
     
  5. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,847
    5,280
    Jan 28, 2016
    United States
    @Reman34 Is you iosuhax.elf booting syshax.xml?
     
  6. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    "Is you iosuhax.elf booting syshax.xml?"
    I have no idea.
     
  7. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,847
    5,280
    Jan 28, 2016
    United States
    Thats your problem. You have no clue what your doing and your messing with stuff that require you to know what your doing or your console will brick. Your extremely lucky you didn't brick setting it up.
     
    BlumCoLe, Irastris and Eastonator12 like this.
  8. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    cbhc hard locks and doesn't exit to the system menu so I never get the chance to choose what to autoboot! I think I'm going to stick to Haxchi only as less of a brick risk.
    I don't really need to autoboot when I think about it as I don't use dlc and only have 1 vc title installed with a fake ticket, and I hardly play it!
    After some reading iosuhax isn't a supported option in cbhc as a boot option! The work around would be to replace the homebrew launcher elf in wiiu/apps/homebrew_launcher folder with iosuhax elf and rename it as homebrew_launcher.elf.
    I could attempt it again and when cbhc locks hard reset my wii u and hold A button to boot the homebrew launcher and from there try and load the home menu and try and access cbhc autoboot options!
    This all came about because the cbhc installer hardlocks the wii u before returning to the home menu! which means I have to hard reset the wii u which creates the boot loop until I hold the A button during a cold boot which will load the homebrew channel!
     
    Last edited by Reman34, Dec 13, 2016
  9. iAqua

    iAqua

    Member
    2,842
    2,506
    Dec 7, 2015
    Antarctica
    It's not like he's editing system.xml himself, CBHC is perfectly stable and replaces your existing Haxchi setup. Even if you ruined your haxchi before installing CBHC it would work perfectly fine after. It's not that big of a deal, whatsoever.
     
  10. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    cbhc installer hardlocks the wii u before returning to the home menu! which means I have to hard reset the wii u which creates the boot loop! because I don't get the chance to tell cbhc what to boot it doesn't know what to boot and goes in to a infinity loop during boot! It might be that my nand only has just over 200mb free space that causes cbhc installer to crash and not to exit to the home menu!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    You tell me as I didn't create iosuhax and there's no information that I've found that says it loads syshax.xml! Regardless of whether it does or doesn't, it makes no difference as this isn't the cause of the boot loop! cbhc crashing and not exiting to the system menu and allowing me to choose a boot option is the cause!
     
    Last edited by Reman34, Dec 13, 2016
  11. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,847
    5,280
    Jan 28, 2016
    United States
    That could be a cause. You see coldboothax replaces system.xml to boot the coldboot title. The coldboot title boots a clone of system.xml called syshax.xml. If its booting system.xml it will always boot the coldboot title and start looping.
     
  12. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    I get that this could cause the loop once I've restarted the wii u! But this shouldn't cause cbhc installer to crash and not return to the system menu and allow me to choose system menu as a autoboot option!
     
  13. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    Just updated Haxchi using this config!
    a=wiiu/apps/homebrew_launcher/homebrew_launcher.elf
    default=fw.img
    fw.img is root directory and Haxchi loaded it fine!
    then I ran the cbhc installer and the same again, it crashed and didn't return to system menu after completing install! so I held the A button during boot and the homebrew channel loaded. I tried accessing the home menu from the homebrew launcher but it just looped again. So I reloaded the homebrew launcher again and uninstalled cbhc, and the wii u is working fine again. So iosuhax isn't the problem the cbhc installer is!!!
    Also Haxchi 2.3u1 crashes in the same manner whilst installing, but loads fine after a hard reset.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Does anyone know what is fixed/improved with the cbhc and haxchi revisions? as I can't find any info on them! Deciding whether to try cbhc 1.1 and see if the problem still exists!
    Haxchi 2.3 exits fine but Haxchi 2.3u1 crashes before exiting! I did notice that haxchi 2.2 and 2.3 doesn't display cleared nand cache at the end of the install but Haxchi 2.3u1 does! But Haxchi crashes just before it's meant to display that message which leads me to believe there might be a clear nand cache bug that crashes Haxchi 2.3u1!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    @FIX94
     
    Last edited by Reman34, Dec 14, 2016
  14. rbsk

    rbsk Advanced Member

    Newcomer
    61
    11
    May 10, 2016
    United States
  15. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    7,253
    9,463
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    I did hear of very few people who have problems with the installer and all of them had it because they had a usb device connected during installation which I write you should never do, after that it always worked just fine. Also, since I personally never had any problem with the installers myself and by now I easly used it over 100 times on over 20 different ds vc games I cant exactly do anything either.
     
    MSco, Net-KILLER and OrGoN3 like this.
  16. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    Removing the usb devices during the install was the Fix!
    Thank you. :)
     
  17. Irastris
    This message by Irastris has been removed from public view by Cyan, Dec 14, 2016, Reason: insulting.
    Dec 14, 2016
  18. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Addict

    Member
    2,060
    463
    Apr 23, 2007
    United States
    Oh cool, so it turned out you created an entire thread, and pinged Fix94 all because you didn't bother reading the directions? Are you f***ing kidding me right now? Is this what the Temp has turned into?
     
  19. Risingdawn
    This message by Risingdawn has been removed from public view by Cyan, Dec 14, 2016, Reason: quoting a deleted post.
    Dec 14, 2016
  20. MSco

    MSco GBAtemp Regular

    Member
    148
    25
    Nov 2, 2016
    Gambia, The
    I am wondering, that he could boot homebrew launcher by holding "B".
    Will this configuration be set up by default, that you can autoboot into hbl by holding "B"?
     
  21. sabykos

    sabykos GBAtemp Regular

    Member
    269
    413
    Jun 10, 2013
    Gambia, The
    It's pretty easy to figure out what happened. system.xml was changed, but rom.zip wasnt injected for whatever reason. Therefore he coldbooted his old haxchi installation which he luckily still had left. And his config.txt was pointing to hbl when pressing B. To answer your question: No, if you set up CBHC correctly, pressing B will do nothing.
     
    MSco likes this.
  22. Reman34
    OP

    Reman34 Member

    Newcomer
    13
    0
    Dec 3, 2016
    Sorry didn't realize FIX94's mother was about!!! Sorry for using precious server hdd space!!! and for your info I read through most of the infomation that I could find before posting and didn't come across needing to remove usb devices! I didn't see FIX94 having any problems answering me, so what gives you the right to question me!! Next time I want your opinion I'll give you one!
     
Thread Status:
Not open for further replies.