Can i recieve pokemon event when hack change region jp to us on new 3ds LL?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Binh Nguyen, Aug 19, 2016.

  1. Binh Nguyen
    OP

    Binh Nguyen Member

    Newcomer
    17
    1
    May 3, 2016
    My friend has new3ds LL hack change region jp to us, but he can't recieve pokemon event in mystery gift, it show error 006-0112. Anyone help me pls? thanks :D
     
  2. YourHero

    YourHero GBAtemp Maniac

    Member
    1,012
    224
    Apr 22, 2010
    United States
    No. Mystery gift is done via 3DS region. Even if you region change the 3DS, internally things like the eshop don't change. Correct me if I'm wrong. So no you probably cannot do that, and will continue to see the error. Your best bet is to just inject the wonder card. It's a simpler idea. You can do that by using SaveDataFiler to decrypt the save and then whatever program is being used these days.
     
    Quantumcat and Binh Nguyen like this.
  3. Binh Nguyen
    OP

    Binh Nguyen Member

    Newcomer
    17
    1
    May 3, 2016
    Thanks for reply, i'll try it :D
     
  4. Neptune

    Neptune GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,589
    533
    Dec 7, 2003
    United States
    Internet
    You don't need to do any of that. Just export the save file and edit the region of the save to any other region and when you mystery gift it'll pull that region's gift.
     
    GilgameshArcher likes this.
  5. YourHero

    YourHero GBAtemp Maniac

    Member
    1,012
    224
    Apr 22, 2010
    United States
    It's literally easier to just use pkhex or whatever. You back up the save, put the SD card in your PC, inject the wonder cards, put it back into the 3ds, and import the save back. There is no reason to even bother with changing regions because you can inject wonder cards from any region. You would have to change region multiple times to get gifts from multiple regions that way.
     
  6. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,742
    2,384
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    That's assuming the WonderCard is available somewhere. With new serial code events using something like NTR/Luma to change region is still necessary. I agree though, if you have access to the .wc6/.wc6full then just inject it with PKHeX, one and done.
     
  7. Neptune

    Neptune GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,589
    533
    Dec 7, 2003
    United States
    Internet
    You don't need to change regions on the system, it will do nothing. You need to edit the region in the save file in pkhex.
     
    GilgameshArcher likes this.
  8. Slot-Jacker34

    Slot-Jacker34 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 13, 2017
    United States
    Sorry to necropost, but I got the same problem. I got an american 3DS with an american game, but I cannot redeem any codes, it gives me a 006-0112 error. I haven't seen any solutions on it online, has anyone else encountered this problem before? All estore stuff and battling/trading pokemon works fine for me, so it isn't my connection, but I am in europe right now, but from what I read, that shouldn't cause any issues
     
  9. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,742
    2,384
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    It's 100% your connection. Try a different wi-fi or use one that uses a different pass encryption like AES...
    That's what your error code means:
    No communication response. DESCRIPTION_CORE_TIMEOUT
    QERROR(Core, Timeout)
     
  10. Slot-Jacker34

    Slot-Jacker34 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 13, 2017
    United States
    Everything else works tho, what could cause a disconnection timeout like this for code redemption, unless for some reason, my US console reads as EU console? I think that's the problem, it disconnects me when it sees my region tagged as PAL, which shouldn't be happening. That's all I got at the moment, I ordered some EU codes off ebay to confirm my suspicion
     
  11. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,742
    2,384
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Yeah well it's an "unexpected error" so it shouldn't be happening. It's just a timeout from the server you get the pokemon from, I doubt it's the code. For whatever reason your console isn't maintaining a connection to the event server.

    Also, that server is not the same one used to play game and stuff. Gamefreaks event server is entirely separate from battling online in pokemon.
     
  12. Slot-Jacker34

    Slot-Jacker34 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 13, 2017
    United States
    Well, it could be that. I was thinking that could be the case, actually, since the global link thing is undergoing maintenance right now. I tried out pokemon bank, just to be sure, I can 100% transfer multiple pokemon, so the connection isn't the problem, my connection to the gamefreak event server is, and the most likely reason for that is due to my location, or how the location is read from my console

    There is an event going on for all JP/US players, you get a pikachu if you type in PIKACHUM20. Could someone get back to me on whetever they are able to redeem it right now?
     
  13. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,742
    2,384
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    I keep telling you the event server and the one's you use in game are ENTIRELY different. So being able to connect to one and not the other doesn't prove it's not either your connection to that server, or their server.
    TIP: even if you're banned from online play in Pokemon, you can still receive events :D
    I'll collect the Pikachu real quick and let you know.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Worked for me
    [​IMG]
     
  14. Slot-Jacker34

    Slot-Jacker34 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 13, 2017
    United States
    Well then, that means that my console reads it's region as PAL(For some reason), or my console has trouble connecting to the event server, either of which could be the case, since I only tried US codes so far. What could be causing the latter?
    EDIT: I entered a wrong code, just for the hell of it, and instead of giving me a message that the code doesn't exist, try again, it gave me the same error, so the problem is just being able to connect to the server
     
    Last edited by Slot-Jacker34, Nov 13, 2017
  15. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,742
    2,384
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Maybe It's not released in US yet. I had to change my region to Japanese to get that event.

    EDIT: It is.... So I don't know why that would be happening to you.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Do you have "locale.txt" files inside SD:/luma/titles/<TitleID>/ ?? Maybe you changed your region to PAL a while back and forgot.
     
    Last edited by Majickhat55, Nov 13, 2017
  16. Slot-Jacker34

    Slot-Jacker34 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 13, 2017
    United States
    There is very limited resources online about this problem, so I am running out of ideas as well. I will try power cycling my router, my ISP was one of the ones effected not too long ago with an xbox live blackout, making it unusable for about a month, so it could very well block out access to the server, for some obscure reason

    Also, I just opened up the 3DS and the game, brand new, about 2 days ago, so I have not tampered with it, it's not modified

    Edit: Didn't work, as I thought. Not a networking guy, wouldn't know the first thing about why this would be causing an issue
     
    Last edited by Slot-Jacker34, Nov 13, 2017
  17. Slot-Jacker34

    Slot-Jacker34 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 13, 2017
    United States
    Unfortunately, I only have access to my home network. And from what I read online, messing around doesn't seem to work
     
  18. GizmoTheGreen

    GizmoTheGreen GBAtemp Advanced Fan

    Member
    503
    139
    Oct 8, 2009
    You can recieve out of region events if you use Lumas region emulation. you don't need to edit your savefile at all. I've done it on local wifi at pokecenters in japan by simple loading up my EU pokemon X or Y on my jp 3ds (since cfw 3ds is regionfree)
    they check your consoles region, not your game, since the ROM is the same in any region.
     
  19. Slot-Jacker34

    Slot-Jacker34 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 13, 2017
    United States
    I know that my issue has to do with my network 100% now, Just don't know what to do about it. I will try going to some local public wifi hotspot, see if anything changes

    It's a long shot, but could I bother you for your router and network settings? I didn't change any of them for my router since its been here, maybe the game doesn't like the factory settings on it