can i play PAL games on USA Wii ?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by riojisan, Jan 9, 2009.

Jan 9, 2009
  1. riojisan
    OP

    Newcomer riojisan Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    im using the gamma loader 0.3

    i downgrade to 3.2 U (was on 3.4U)

    my question is, can i get PAL backups and play without worrying it bricks the system?

    do i need to patch anything i download with "PAL" on their filename?

    oh also what happen for jap games?
     
  2. dbnaruto

    Newcomer dbnaruto Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    well I play pal games on my ntfs-u wii, no problem with bricking. I use 3.3v1 and I put default language English and force ntfs [​IMG]
     
  3. WhiteWingedKnigh

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    Just don't update the wii with the disk update on other region games or BRICK!
     
  4. riojisan
    OP

    Newcomer riojisan Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    mmm probably i will not click the update... but the kids will

    is there a way to remove this update? which is the best program for this?

    any treat about it would be useful.
     
  5. martin88

    Member martin88 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    990
    Country:
    Canada
    Starfall can allow you to skip disk updates automatically.
     
  6. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    FYI the backup loader disables updates. you don't have to worry about updates when you run games through it.... the rebooter may be another matter.
     
  7. riojisan
    OP

    Newcomer riojisan Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    thanks all for the help
    yes also thanks for that info i didnt knew the loader and starfall did that on my console.

    what you mean the rebooter?

    so you guys mean i can download a PAL game(or Japanese), burn iso, and just...play it?
     
  8. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    if your tv supports the video mode yes, if not youll have to force the video mode (if its supported) or change the video region with one of the available programs.
    Rebooter is part of the gamma loader that makes games load from the disc channel
     
  9. riojisan
    OP

    Newcomer riojisan Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    mmm, my TV currently doesnt support PAL,

    how do i change the video mode?? what program can i use?
     
  10. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    its an option in the backup loader force ntsc. try that first
     
  11. riojisan
    OP

    Newcomer riojisan Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    thanks digitydogs!

    i ll give it a try.
     
  12. cepheus

    Member cepheus GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    224
    Location:
    Ottawa - THE CAPITALLLLLL!!!!!
    Country:
    Canada
    how do you make the backup loader force ntsc?
     
  13. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
    Press 1 when its loading - go to the config menu and select force NTSC
     
  14. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    If your TV supports PAL, you don't need a patch for NTSC or force mode.

    But you'll have to force NTSC.
     
  15. cepheus

    Member cepheus GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    224
    Location:
    Ottawa - THE CAPITALLLLLL!!!!!
    Country:
    Canada
    what if my tv does not support PAL?

    I just get a big green screen when I force ntsc
     
  16. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    Some games simply aren't compatible with certain forced modes.
     

Share This Page