Bricked Wii?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by new2wii, Dec 22, 2009.

Dec 22, 2009

Bricked Wii? by new2wii at 3:38 PM (4,631 Views / 0 Likes) 44 replies

  1. new2wii
    OP

    Newcomer new2wii Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    48
    Location:
    US
    Country:
    United States
    Ok this is what happened to me...
    I got my wii hacked the old Legends of Zelda way.
    I have been on 3.2U with the 3.3U safe update using Wii Gamma v3 with Starfall up intil this past Sept. when my son got a Original Scooby-Doo game which didn't work and asked on here and was told to use the NeoGamma Loader which I found v7 and poof everything was working great. We had some older back-up games like...Mario Kart,Mario Party8, Skate It, Mario Slugger, that worked on the older loader.Which my son tried to play the other day and said they wouldn't work anymore,I tried and was also not able to get them working either. So being the dad I am looked around and found out that I needed to update, so I emailed the person who has the files and got the ntscupdate.zip,I put all the Wads in my Wad folder on my SD card,put the Wad Manager v1.5 (I believe) in the apps folder,then ran the Wad Manager via the HBC and got all them wads to install ok.... So now I'm on 4.2U and everything seems ok,untill I remember reading to stay on 4.1U,so I thought I would roll back my wii by unstalling the IOS60-64-v6400.wad and unstalling System Menu-NUS-v481.wad I then located and installed IOS60-64-v6174 [TB+ES_diV+NAND].wad aswell as System Menu-NUS-v449.wad thinking I'm going back to 4.1U.
    Well now NOTHING at all when we start the Wii.
    HELP PLEASE !!!
     


  2. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    *sigh*
    You uninstalled the sytem menu and IOS.
    Let me compare it to this.
    What would happen if you uninstalled the Operating System menu on your PC, it wouldn't work, right?
    Thats basically what you did to your Wii.
    Send it to Nintendo.
     
  3. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    I'm guessing you never installed bootmii and made a nand backup before you decided to fiddle with all this? [​IMG]
     
  4. new2wii
    OP

    Newcomer new2wii Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    48
    Location:
    US
    Country:
    United States
    No I was under the impression that Starfall would do all this for me
     
  5. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    Starfall only works on system menu 3.2.
    Starfall

    Unfortunately your only realistic option now is sending it to Nintendo for repair, as the other poster said.
     
  6. Pete666

    Member Pete666 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    228
    Country:
    Canada
    why did everybody wants to downgrade??????? when it works, don't downgrade...

    send it to nintendo..
     
  7. textads

    Newcomer textads Newbie

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    There is no other way of fixing bricked wii?
     
  8. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Nope, nintendo or extreme soldering to the NAND.
     
  9. new2wii
    OP

    Newcomer new2wii Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    48
    Location:
    US
    Country:
    United States
    So your all telling me that there is no way to install the systems menu?
     
  10. TheNewbPleaser

    Member TheNewbPleaser GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    Costa Rica
    Country:
    Costa Rica
    nope theres no way unleast u had bootmii as boot2 but i dont think u have it.. send to ninty and prepair for a nice debpt [​IMG] 75$ or more
     
  11. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    You need a functioning Wii to install anything, so the answer is there is little else you can do.
    Bootmii installed as boot2 is useful for scenarios such as this. It would have been able to bypass the system menu and launch the hbc, or simply restore a backed up nand. :/
     
  12. textads

    Newcomer textads Newbie

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    What about savemii?
     
  13. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    Doesn't work if you delete the system menu, as far as I know.
     
  14. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    bullshit, they're going to charge you $85+ either way just because its out warranty.
    It doesn't matter if your wii is hacked or in pieces.
     
  15. new2wii
    OP

    Newcomer new2wii Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    48
    Location:
    US
    Country:
    United States
    Ok so what I gather you guys don't know how to install a wii's system menu.
    So let me ask you all this still just a blank (black)screen on start-up... what if I was to hack a different wii,,,is there anyway to make (save) a nand backup of that wii and install it to my now empty [​IMG] wii
     
  16. mew512

    Member mew512 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    137
    Location:
    england
    Country:
    United States
    you cannot use another wiis nand backups to restore your own without having a high chance of bricking again i believe. there is a program called Betwiin (i think that is the name) that does make it able to use another wiis nand but i think you need your wii keys.bin file to do it.
    what you could try to do i dont advise it but buy a new white one (im guessing you have a white wii) and switch the wiis round so the bricked one is the the box of the one you just bought and you have a new wii then return the bricked wii to a shop.
     
  17. new2wii
    OP

    Newcomer new2wii Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    48
    Location:
    US
    Country:
    United States
    Thanks BUT that's NOT the answer I'm looking for
     
  18. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    Well your questions have pretty much been answered. Your Wii is fully bricked. Unless you are ~extremely~ skilled at soldering to the nand chip, your only option is to send it back to Nintendo, or to someone who has the skills to do that.
     
  19. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    i dont think the OP is grasping the concept here. you have shut yourself out of the wii. the only way to install anything any fix this you have removed. end of story. no software available to you will be able to fix it. its time for hardware to be used. either accept the option to install an infectious chip (which will let you fix it, but still require some work) or let nintendo use their soldering irons and shit on it. thats it.
     
  20. new2wii
    OP

    Newcomer new2wii Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    48
    Location:
    US
    Country:
    United States
    AS of now No I Do NOT have a mod-chip....
    I've been reading about the Drivekey or a Wasabi ??? Is this something I can install now and save it??? I belive the "twilight hack" was still on my Wii and the SD card,at the time of it getting bricked.
    I have also got NUSD_13Beta which seems to be able to download pretty much the software I should need....System menu's as well as IOS's.
    AutoBoot Wad Manager Or AutoBoot AnyRegion Changer the same type of thing as a boot disc to use???
    Yes I Do have 2 GC controllers. This doesn't seem complicated...it's just that I messed it up and just would like to fix this myself instead of sending it back to Nintendo.
    Someone must know something or can point me in the right dirrection.

    PLEASE HELP ! ! !
     

Share This Page