Bricked Wii :(

Discussion in 'Wii - Hacking' started by UnseenHero, Aug 3, 2009.

Aug 3, 2009

Bricked Wii :( by UnseenHero at 1:07 AM (2,102 Views / 0 Likes) 30 replies

  1. UnseenHero
    OP

    Member UnseenHero The UnseenHero

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    587
    Location:
    At Home
    Country:
    Canada
    Well as title says i have a bricked wii and i made a stupid mistake.
    Ok i do have bootmii no Nand backup though and i dont have preloader

    This is what happened.
    For a week now i wanted to downgrade my wii to play a custom game (guitar hero custom) and apperently i had to downgrade. So after research a NAND file couldt be put on my sd card. But since i had bootmii i tried this downgrader. It worked well until....Well the backup wasnt working then my PES backup wasnt working which worked before. Then i was like WTF? so i popped in conduit it said "it needs a system update" and im like ok..... so i updated knowing that the custom guitar hero game was fail. But then at the end of updating i remembered that if you downgrade then update your wii it will be rbicked.

    Now i have a brocked wii with bootmii no NAND file or preloader

    HELP?
     


  2. tanis698

    Member tanis698 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    if you don't have a modchip i am pretty sure you are screwed=[was the conduit a original or did you get it off the net?if it wasn't a original you prob updated to the wrong region =[
     
  3. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
    Go to wad manager from bootmii as long as it's boot 2 and installa new system menu wad. Install a patched ios 60 wad first if your installing 4.0 an above. If the bootmii you have is installed as ios yes yupu are screwed
     
  4. Steeldog29

    Newcomer Steeldog29 Advanced Member

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    Sadly, Ur Wii Is PWND.
     
  5. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    Your Wii is gone man..
     
  6. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,484
    Country:
    United States
    he could use cboot2 to replace his bootmii files, so it would load the Wad Manager and install hmm conduit has a 3.4 update so installing a good IOS50 should fix you up, sense 3.4 uses IOS50, i think he had a stubed IOS50 installed which is way he bricked in the first place
    Good Luck


    edit: only if bootmii is installed as boot2

    editagain: sense you can get into HBC load Wad Manager and install IOS50 sense you're on 3.4
     
  7. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
    He not nessissatly pwnd if bootmii is boot 2 he can try the wad manager thing with system menu
     
  8. 0M39A

    Member 0M39A GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    374
    Country:
    Australia
    you have noone to blame but yourself. many people warned you that if you kept blindly installing things without actually knowing what you were doing (especially with no nand backup!) that you would end up with a brick, and here we are.

    i have no sympathy
     
  9. UnseenHero
    OP

    Member UnseenHero The UnseenHero

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    587
    Location:
    At Home
    Country:
    Canada
  10. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
    it might work if ur wiimotes can sync and u have wifi. If not u have do wad manager install. Try it if u can
     
  11. UnseenHero
    OP

    Member UnseenHero The UnseenHero

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    587
    Location:
    At Home
    Country:
    Canada
    well i have a game controller dont know if that can work and i do have wi-fi
    but can someone send a a link to a guide about the wad manager thingy
     
  12. UnseenHero
    OP

    Member UnseenHero The UnseenHero

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    587
    Location:
    At Home
    Country:
    Canada
    I do blame me and only me for this. People told me to get a NAND backup. But it didnt work but i hear that if i had BootMii as boot2 there was still a way to unbrick it
     
  13. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
    There isn't a guide I don't think. U can get system menu wads from nus downloader or the ultimate 4.0 offline pack and install it wad manager
     
  14. UnseenHero
    OP

    Member UnseenHero The UnseenHero

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    587
    Location:
    At Home
    Country:
    Canada
    ~Important info i think~
    I just rembered i put CoD in first i think
    where can i get this ultimate 4.0 offlline pack?
     
  15. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    There may be hope!
     
  16. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
    U cand get the pack from the ultimate 4.0 guide on gbatemp. Just use search ultate 4.0 guide and it's first one



    Here is the link http://www.gbatemp.net/index.php?showtopic=144835 . Follow the directions to get the wads 4 the offile pack. Once u have all the wads install the in order and lastly do the system
    menu wad. Make sure u get the wads for ur correct region please
     
  17. vinzanity

    Member vinzanity GBAtemp Regular

    Joined:
    May 25, 2004
    Messages:
    142
    Country:
    Philippines
    If you have bootmii installed as boot2 all you need is get to the bootmii menu and go to homebrew channel. From there use wad manager (search for wad manager 1.5 mod2 by wiininja so that you can use gamecube controller to install) and then follow the ultimate 4.0 upgrade here in gbatemp. Use the OFF-LINE method which relies solely on Wadmanager. Hope that helps.
     
  18. UnseenHero
    OP

    Member UnseenHero The UnseenHero

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    587
    Location:
    At Home
    Country:
    Canada
  19. UnseenHero
    OP

    Member UnseenHero The UnseenHero

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    587
    Location:
    At Home
    Country:
    Canada
    i think its mod1 and do i need wad manager 1.5?
     
  20. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
    U don't need the mod if ur wiimotes sync just regular wad manager.If they don't u need the wiininja mod of 1.5
     

Share This Page