Bricked my Wii....please advise.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Brickedmewii, Apr 1, 2009.

Apr 1, 2009
  1. Brickedmewii
    OP

    Newcomer Brickedmewii Newbie

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Yeah...I am a dummy. I successfully installed Waninkoko's (not sure about that spelling) 4.0 update....all of that went well. I was able to use CUSTOM Virtual Console files on SD even. Anyhow....after installing VC WADS....I restarted and the Wii says "system files are corrupted". Is there anything I can do? I have a wii-clip wiikey clone. I did not install Starfall....shame on me. I am thinking that the next system update I can try the four directional keys held down on bootup on a Gamecube controller. I am hoping that someone here might be able to help me so I do not have to wait that long. Thanks in advance. I guess I was over-excited about installing all of those VC games on the SD card. Dang it.
     


  2. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    http://wiibrew.org/wiki/Brick

    Apparently you can use a brick fixing disc since you have a modchip. Find a disc image like that and autoboot it from the recovery mode by doing the savemiifree thing (modding your controller and pressing all directions down on the D-Pad). Then again, I can't say if those discs work if you're on the latest firmware.
     
  3. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    I think you'll have to create an autoboot disc with the wad manager or any title deleter on it.
    Your modchip should be able to read it.
    Then you can uninstall the wad(s) that cause the banner brick.
     
  4. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Or if you have the Twilight Hack on your Wii still, you can modify a Twilight Princess ISO so it autoboots and load it from the recovery menu. From there you can launch the hack and run WAD Manager and delete all the VC titles you installed. Search around for directions on how to modify the disc because I don't know the process.
     
  5. Brickedmewii
    OP

    Newcomer Brickedmewii Newbie

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Well....I was able to get to the 4.0 US screen using the four direction keys held down on bootup thing. After trying, and nothing happening....I rebooted. Now I have a black screen. Some dvd access....but just a black screen. Sounds much worse to me. [​IMG]
     
  6. JJBro1

    Member JJBro1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    849
    Country:
    United States
    how come so many ppl are getting bricked by waninkoko's 4.0 updater?
     
  7. xDlmaoxD

    Member xDlmaoxD GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    362
    Country:
    United States
    Banner brick, fro mthe VC not the update itself.
    Read properly. [​IMG]
     
  8. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Did you put an autobooting disc in there? Like I said, an autoboot version of Zelda TP should let you run the TP Hack and boot into Wad Manager if you put it in the root of your SD card.
     
  9. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    It seems that you have patched IOS 60 for trucha, so you might use the autoboot discs...
    If you ever been to 3.4 and so you might have still unpatched ios's so changing the used ios of the autoboot discs may help there...

    If you have homebrew channel installed, download the iso template from here
    http://static.hackmii.com/iso_template.iso.bz2

    Then patch it to your region with regionfrii and make it autoboot with little tool called bootme...

    Also there was a thread with ready prepared autoboot discs, you may try them too... can't find it at the moment...
     
  10. Brickedmewii
    OP

    Newcomer Brickedmewii Newbie

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States

    Just to reiterate.....I was a big dumb greedy loser. This has nothing to do with the updater.

    Do you guys think I can really still save this thing when I have NO VIDEO? I am all but resolved to picking up a broken dvd wii off of ebay. I certainly am not afraid of messing with this thing....how can I make it worse...LOL.

    Oh...THANKS FOR ALL THE REPLIES! I expected to be called a complete Dumb@$$ (which I was/am).
     
  11. monk3r

    Newcomer monk3r Member

    Joined:
    Mar 17, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    United Kingdom
    I feel for you i really do. But how has this banner brick actually occurred? I don't understand ow the VC has done this - was it due to a game from a different region?
     
  12. Brickedmewii
    OP

    Newcomer Brickedmewii Newbie

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Not sure why it happened....all was working perfectly. I was using WAD manager channel to install WADS that said they were US NTSC. After I finished installing a few VC games I exited WAD Manager and it rebooted to what you have read about in the previous posts. I feel dumb...I was just being silly...was all excited about having a boatload of VC on my SDHC card. I am sure that one of the wads had an error on it and caused all of this. I just wish that trying to fix it did not kill the video. That was a pretty big turn for the worse. Ah well.....still have my 360 and World of Warcraft. Damn.
     
  13. FlatFrogger

    Member FlatFrogger GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    291
    Country:
    United Kingdom
    I've heard that its because people didn't have enough free space when they ran it, it needs at least 150-250 blocks free.
     
  14. helloforum

    Member helloforum GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    Is there anyways to check a wad to make sure its safe before installing it on your wii?
     
  15. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Look, it WILL work. The brick didn't "kill the video," it just broke the system menu. Once you launch a game there will be video. Now get to it!
     
  16. Brickedmewii
    OP

    Newcomer Brickedmewii Newbie

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Well FenrirWolf I REALLY appreciate your optimism! PM me exactly what you suggest I try. If this thing can be recovered I should be able to make a decent guide for others who make this mistake.
     
  17. helloforum

    Member helloforum GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    You have a chip so all you need now is a wad manager autoboot disc.

    Found this thread with an ISO.
    http://www.gbatemp.net/index.php?showtopic=117690

    From what I understand you just need to use SaveMiiFree (gc controller trick) to get into the black screen with version number and then insert the autoboot disc. It'll launch wad manager and you can uninstall the wads.
     
  18. Brickedmewii
    OP

    Newcomer Brickedmewii Newbie

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Sadly, I was able to see the system version earlier. I tried using WAD manager and any region changer. Neither seemed to do anything.....disc read noise....then nothing. Now I have a black screen! The drive makes noise....if I put a disc in the ring goes blue, but no video. I disconnected my hdtv and reconnected the old composite....but no dice. I am burning an autoboot Zelda....but without video, I do not have high hopes. I will update after I try Zelda.
     
  19. andrewhan4

    Newcomer andrewhan4 Advanced Member

    Joined:
    Mar 17, 2009
    Messages:
    82
    Country:
    United Kingdom
    If your intending to use the Twilight Hack with Zelda I don't think it will work. You updated to System Menu 4.0 which would have deleted the hack installed on your WII. It needs to be on your WII rather than just on your SD Card. Still it's worth trying anyhow.
     
  20. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    That just means that the disc didn't boot for some reason, not that your video display is busted.
     

Share This Page