Banner brick after Wad installed help :(

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Dragonaqua, Oct 15, 2009.

Oct 15, 2009
  1. Dragonaqua
    OP

    Newcomer Dragonaqua Advanced Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    93
    Location:
    Belgium
    Country:
    Netherlands
    Hi,

    I got a banner brick [​IMG] and i am trying alot to fix it..
    got anytitle deleter autoboot iso but cant boot it somehow...

    My wii :

    Pal Fw4.1
    Wiikey Mod Chip

    I am not sure if i can still run autoboot iso's ??
    my wii bricked and can be fixed right????

    i installed a channel that i make with Load structor to forward a game from my usb drive...
    made more and where no problem.. guess this banner was broken or usa and got a black screen after health screen.. [​IMG]

    Have no preloader or starfall...
    please help thx

    DragonAqua
     
  2. mattjd

    Member mattjd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Malvern
    Country:
    United Kingdom
    First thing first. Always have brick protection installed you idiot!

    Secondly the autoboot disc might not work because there is no trucha bug in the IOS the disc uses.

    Try patching the autoboot disc to run under IOS249.

    Have you tried the recovery menu with the autobooting disc?
     
  3. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Read my sig and weep.
     
  4. Dragonaqua
    OP

    Newcomer Dragonaqua Advanced Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    93
    Location:
    Belgium
    Country:
    Netherlands
    Well yeah i know now.. i can easyly install preloader when its fixed [​IMG].....

    well i dont even know if i am doing it alright.. i use Bootme.exe with Cmd : bootme name.iso a (a Autoboot)
    and is my autoboot iso alright?

    used this :

    1. download iso template from http://hackmii.com
    2. download any title deleter from http://wiibrew.org, from homebrew applications section...
    3. download bootme (from wiibrew) or something similar and patch iso template as manual boot
    4. using trucha tool replace the main.dol from iso template with the dol of the any title deleter. trucha sign the partition and close the iso.
    5. make iso template autoboot using bootme
    6. burn the iso template
    7. boot your wii using iso template , it will boot into any title deleter

    and the iso is 35mb something.. i burn that to a dvd or cdr? i tryed both and none boot...
    how can i patch it to 249? other bootme tool?

    uhh i dont know about that.. recovery menu with a autoboot disc..

    hope you can help me dude!
     
  5. Dragonaqua
    OP

    Newcomer Dragonaqua Advanced Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    93
    Location:
    Belgium
    Country:
    Netherlands
    Who can help me out?

    i did patch the iso with Cios 249 but still wont boot up...
    am i burning this correct? is the iso correct?
    do i realy need the savemii gc card? its just a stupid banner that i installed.. just wana uninstall that banner and i am done.... but nothing boots up.. [​IMG]

    hope there is someone here with usefull info ?

    i wish i had preloader installed cry cry cry cry!!!!
     
  6. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,485
    Country:
    United States
    Your Trucha Bug is patched, your not going to be able to autoboot fakesigned disc, For now to play your Games use Bootme to patch your Games to autoboot, make sure they are not fakesigned.
    You may have to wait until PAL Smash Hack comes out, I'm guessing that is Netherlands format cause i'm really not sure.
     
  7. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Have you read my guide to the recovery menu yet? That might help you know if you're even in a position to use it.
     
  8. Dragonaqua
    OP

    Newcomer Dragonaqua Advanced Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    93
    Location:
    Belgium
    Country:
    Netherlands
    Well i tryed to run a game with Bootme (Dos command : bootme isoname.iso A) but no success... it just says cant read or it stays black...
    smash hack? (super smash brawl hack something?) this will do? what?

    And Yes FenrirWolf i did check your guide.. but soo far i did not get the steps.. just sad that i cant fix it atm.. used up like 20 dvds already to get a bootable disk [​IMG]

    OMG!!! i got a game working... just the DVD in the drive and with bootme...
    can i get a main.dol replacement and make it anytitle deleter instead?? will that work ? ??
     
  9. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Apparently the NTSC version of SSBB can't be made into an autoboot disc. It errors up when you try it. And since Smash Stack doesn't exist for the PAL version yet, you're caught between a rock and a hard place.

    EDIT: If your IOS60 has the trucha bug in it then replacing the main.dol might work.
     
  10. Dragonaqua
    OP

    Newcomer Dragonaqua Advanced Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    93
    Location:
    Belgium
    Country:
    Netherlands
    Well i can run any game with bootme, but when i modify the main.dol they will become a error.

    Hope there is a way to get the smash brawl hack working on my pal wii or something.
     
  11. bootmonster

    Member bootmonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    156
    Country:
    United Kingdom

Share This Page