Arm9Loaderhax is installed, but no keypresses will boot.

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by RyDog, May 4, 2016.

  1. RyDog
    OP

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker

    Member
    1,603
    1,182
    Apr 26, 2015
    United States
    If I press x, uncart won't start, it just boots to sysNAND.
    If I press y, Emunand9 won't start, same as x.
    If I press Start, Decrypt9 won't start, same as x.
    But arm9loaderhax is installed, because if I take the SD card out, my 3ds refuses to boot.
    I also have the payloads in luma/payloads... so what did I do wrong?
     
  2. RyDog
    OP

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker

    Member
    1,603
    1,182
    Apr 26, 2015
    United States
    I mean none of the payloads work. Any suggestions?
     
  3. Ricken

    Ricken So long, and goodnite / So long, not goodnite

    Member
    2,221
    2,413
    Jan 19, 2016
    United States
    Shibuya, The small one from Vegas
    Does the system actually boot?
     
  4. 4gionz

    4gionz GBAtemp Advanced Fan

    Member
    786
    307
    Aug 16, 2014
    Canada
    Where are your payloads placed how are they named are you sure you have the latest versions more info is needed here
     
  5. RyDog
    OP

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker

    Member
    1,603
    1,182
    Apr 26, 2015
    United States
    yes, and if I take the SD out it refuses to boot, so I know arm9loaderhax is installed. Holding select on boot loads Luma too. But not the others.
     
  6. Ricken

    Ricken So long, and goodnite / So long, not goodnite

    Member
    2,221
    2,413
    Jan 19, 2016
    United States
    Shibuya, The small one from Vegas
    Rename your payloads like this

    [​IMG]
     
  7. RyDog
    OP

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker

    Member
    1,603
    1,182
    Apr 26, 2015
    United States
    [​IMG][/url][/IMG] [​IMG]

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    broken image?
     
  8. Bidoofguy

    Bidoofguy Custom Title:

    Newcomer
    99
    41
    Mar 21, 2009
    Location: Location:
    When are you actually pressing the buttons? You have to hold the button while you're switching it on, because that's when the payloads are loaded. If you hold them after pressing the power button, they won't work.
     
  9. RyDog
    OP

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker

    Member
    1,603
    1,182
    Apr 26, 2015
    United States
    I am pressing the button before and during the power button
     
  10. Ricken

    Ricken So long, and goodnite / So long, not goodnite

    Member
    2,221
    2,413
    Jan 19, 2016
    United States
    Shibuya, The small one from Vegas
    [​IMG]
    better?
    these all work for me :P are you certain you are on 5.4? EDIT; 5.4 Luma XD
     
    Last edited by Ricken, May 4, 2016
  11. 4gionz

    4gionz GBAtemp Advanced Fan

    Member
    786
    307
    Aug 16, 2014
    Canada
    Weird yours look fine. Try downloading the latest version of decrypt9 from doke github, maybe your version is older and also install luma updater and use it to make sure your using the latest version

    Decrypt9
    https://github.com/d0k3/Decrypt9WIP/releases

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I'll look for a link to luma updater since I can't find a thread for it
     
    Ricken likes this.
  12. Ricken

    Ricken So long, and goodnite / So long, not goodnite

    Member
    2,221
    2,413
    Jan 19, 2016
    United States
    Shibuya, The small one from Vegas
    I have a copy I can upload
    Ill edit this
    Edit for lolz https://mega.nz/#!zt1VRJJD!QWsF7zT0aUmRjTIJLP942cbV7kU1VnhaOl9aJOaeTQ4
     
    Last edited by Ricken, May 4, 2016
  13. RyDog
    OP

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker

    Member
    1,603
    1,182
    Apr 26, 2015
    United States
    When I boot into Luma, it says 5.2 (I had to downgrade because latest version was giving me issues booting up RedNAND. I replaced the Luma3DS.dat with the latest version (I hope) but it still says 5.2
     
    Last edited by RyDog, May 4, 2016
  14. Ricken

    Ricken So long, and goodnite / So long, not goodnite

    Member
    2,221
    2,413
    Jan 19, 2016
    United States
    Shibuya, The small one from Vegas
  15. RyDog
    OP

    RyDog Lazy Animal Crossing hacker

    Member
    1,603
    1,182
    Apr 26, 2015
    United States
    I feel stupid. I did not replace arm9loaderhax.bin from Luna.... Sometimes the best help you can get it help from yourself.... Thanks for your help guys, sometimes stupidity cannot be helped.... Glad I didn't brick doing this :rofl2:
     
  16. 4gionz

    4gionz GBAtemp Advanced Fan

    Member
    786
    307
    Aug 16, 2014
    Canada
    Oh your not using arm9loaderhax, so then who knows really that exploit (menuhax) is unstable. But update back to the latest version since I think that may be your best bet to fix your problem. Or since your using an older version be sure to hold L+whatever button and make sure you have a def_payload or it won't work

    Edit: nvm I'm obviously completely lost:wacko:
     
  17. Ricken

    Ricken So long, and goodnite / So long, not goodnite

    Member
    2,221
    2,413
    Jan 19, 2016
    United States
    Shibuya, The small one from Vegas
    That upload I made is good to have anyway. Its a nice little time saver

    (I'm not taking credit for the program. I can see how ^ could be interpretted that I am tho :P)
     
  18. Jayro

    Jayro MediCat USB and Mini Windows 10 Developer

    Member
    GBAtemp Patron
    Jayro is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    4,957
    2,667
    Jul 23, 2012
    United States
    Octo Canyon
    Did you rename them properly like the guide suggested?
     
  19. AnalogMan

    AnalogMan sumoCheatMenu Dev

    Member
    1,459
    858
    Apr 20, 2007
    United States
    I see you figured it out that you did not update the arm9loaderhax.bin. I'm just commenting to let you know you don't need the .dat file if you have a9lh.