About the SuperCard DSTWO

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by demonik420, Dec 29, 2011.

Dec 29, 2011

About the SuperCard DSTWO by demonik420 at 6:20 AM (1,897 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. demonik420
    OP

    Newcomer demonik420 Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    29
    Country:
    Canada
    Hey all I have been searching and reading the forum and am interested in getting a card for my 3ds. I think I would most like to get a Super card DSTWO as it has the GBA emulation and built in cpu so I am wondering a few things that I cant seem to find a clear answer on

    1. Who are some trusted retailers I could purchase one from that anyone could recommend ( I live in Ontario Canada if that helps)?
    2. what options must I select to ensure that the card i receive is compatible with my 3DS (firmware version 3.0.0-6U) for example what firmware must the card have preloaded onto it?
    3. Do the GBA and SNES emulators work yet on the supercard DS TWO? (as i read that their availability was 'coming soon')
    4 .Am I making the best choice going with the Super card DSTWO for what i want to use it for (mostly emulation of gba and snes)

    If any of you much more experienced users could enlighten me on these subjects it would be much appreciated :D

    cheers,
    Mark
     
  2. totalnoob617

    Banned totalnoob617 Banned

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    785
    Country:
    United States
    well i would go with a US place to order from over one that ships for HK if you want to get it faster where your in canada , i got mine for realhotstuff for like 39$ and i got the extra 1$ insurance too ,they ship from new jersey,
    as for the gba and snes emulators yeah there both finished and have been released and they work just fine
    and yeah the supercard if defintely the best choice, people say the acekard2i but only cause its much cheaper, but if money is not a factor then go with the supercard, you could save another 5 bucks if you get it shipped from a place in HK, but it will take longer to get, mine took 3 days from realhotstuff, and im in boston ,and shipping is free
    as for the fw you will have to update it on your own as i dont think you can pick what fw you card will have , if you have a fully updated 3ds you may not be able to update the dstwo fw with it and may need to use a dsi or lite or old ds to do the update
     
  3. princefarzan

    Member princefarzan GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    170
    Location:
    Toronto, Canada
    Country:
    Canada
    The nice thing about the DS2 is that you don't need to worry about what firmware your 3DS/DS is on because it has a built-in cpu it can be upgraded to work on any firmware (even if it shows the error screen when you start it after putting the update file into the SD card). I'm too lazy to look for the link showing steps to do it on an already updated 3DS/DS though, so you'll have to search for that OP.
     
  4. demonik420
    OP

    Newcomer demonik420 Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    29
    Country:
    Canada
    thanks for the info guys :) i will try to find out about how to install it without having to use someones ds i found a few sites tell me if you guys think they are legit.. i got them off of the official super card website as authorized Canadian dealers they are some of the first on the list there.. leetmod.com, mygamingmart.ca and gamersection.ca i noticed that for some reason mygamingmart has the cards priced more expensive but they dont appear to offer anything else that the others don't I am just really weary i wish i could order the supercard from the official site lol i hate going through third parties ..... let me know what you think :)

    also do i need to get a mini sd from them so they put software on it or can i just buy my own and do it myself. I've soft modded my wii and shit fully with emulators and a usb loader and even shopping channel downloads so I'm savvy enough to do it i just wondered if i needed something i couldn't get on my own

    realhotstuff didnt seem to have any stock. :( also correct me if im wrong but the supercard dstwo does have an update for firmware 3.0.0-6u? i gathered that from what i read on this forum
     
  5. mysticwaterfall

    Member mysticwaterfall Streamforce Supreme Commander

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    1,868
    Location:
    Right behind you
    Country:
    United States
    I would just order from modchipcentral myself. Thy are in canada and I've never had a problem.

    You can buy any microsd you want. Just download the files from the sc website. I also use bagplug (menu replacement) but that is upto you.

    They have an update for the latest fw. It's just labeled for 5u because 6u doesn't do anything toflashcarts.
     
  6. demonik420
    OP

    Newcomer demonik420 Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    29
    Country:
    Canada
    thanks everyone. i think im now ready to order my supercard and i couldn't be more excited. if anyone still has some advice or pointers feel free to post as i will still be reading the thread and once i get my card i will try to contribute to the forum as much as possible with reviews and such. also to help others lke you guys helped me :D:D:D
    thanks again
    cheers,
    mark
     
  7. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    The GBA emulator is a must.
    However, you have to use NDSGBA v1.21 with game_config.txt for the best compatibility.
    Don't get NDSGBA 1.30, it breaks game_config.txt support and only fixes like two games that no-one would ever play.

    If you want to get games running at near 100% speed on NDSGBA:
    1- Go in the Others menu, set CPU frequence to 4;
    2- Go in the Video/Audio menu, set Frame skip type to Auto and set Frame Skip level to 1.

    With Frame skip level at 2, the game suffers from noticeable lag, while a Frame Skip of 1 makes the game run a lot smoother.
    I don't recommend setting the Frame Skip to 0, since the sound will crackle. Besides, Frame Skip would automatically go back to 1.
    Of course, you can keep Frame Skip at 0 if you set Frame skip type to Manual, but then the sound will crackle a lot.
     
  8. Gintoki Sakata

    Newcomer Gintoki Sakata Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    74
    Location:
    Edo
    Country:
    Japan
    Really? How is that? I am new to the dstwo myself so I'd appreciate it if you can provide some source links to other people's posts claiming the same.
     
  9. mysticwaterfall

    Member mysticwaterfall Streamforce Supreme Commander

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    1,868
    Location:
    Right behind you
    Country:
    United States
    There's a sticky in the DS2 forum about it, but you certainly do want 1.21 and the game file. The 1.3 version is really bad.
     
  10. Gintoki Sakata

    Newcomer Gintoki Sakata Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    74
    Location:
    Edo
    Country:
    Japan
    Do you mean this sticky? I can't find anything in the first post claiming 1.3 is bad. In case you mean the official DS2 forum I'm afraid I can't find a sticky about the GBA emulator there :ยง
     
  11. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Or you could just try out 1.30 and see how bad it is by yourself.
     
  12. totalnoob617

    Banned totalnoob617 Banned

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    785
    Country:
    United States
    hmm now you make me wonder what version of the gba emu i have on my card,
    i also been meaning to test the new nesds version,
     
  13. ZeroLimits

    Newcomer ZeroLimits Advanced Member

    Joined:
    Dec 22, 2011
    Messages:
    57
    Location:
    Earth
    Country:
    Canada
    1. Umm, try shoptemp.net
    2. Make sure it is preupdated, if not, then borrow a DS(i) and patch + upgrade.
    3. Yeah.
    4. Get it, because you wanted GBA and SNES emulation.
     
  14. demonik420
    OP

    Newcomer demonik420 Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    29
    Country:
    Canada
    so i got it in the mail and now i am wondering about it being able to update eve n if the 3ds is already updated as princefarzan stated could anyone help me out with this or let me know if it is still possible? if not I work at staples and can update it tommoro but if i can do it tonight that would be great so let me know :)

    my system is at the newest firmware but my dstwo still needs the update


     
  15. demonik420
    OP

    Newcomer demonik420 Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    29
    Country:
    Canada
    i just did update it using it i wish i had a video of it working i baught the dstwo without a micro sd. I baught a blank microsd from work and loaded v1.11 and the 1.13 updates on it then put it into my v3.0.0-6 3ds and i ran and updated it no problem.. just want to make sure the game it shows is alex rider stormbreaker thq is that correct
     
  16. demonik420
    OP

    Newcomer demonik420 Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    29
    Country:
    Canada
    thanks guys its all working this is fuckin awesome i l u all i will try to help others ad contribute to te forums cause u guys helped me out so much :D:D:D:D:D:D:D:D:D
     
  17. ScarletCrystals

    Member ScarletCrystals Useless Bunny of Paradise

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    941
    Location:
    Bamboo Forest, Gensokyo
    Country:
    Canada
    Speaking of Stormbreaker....I wish they'd change the icon soon....NOBODY could possibly log 450 hrs on it >_
     

Share This Page