About IOS9 and Twilight Princess

Discussion in 'Wii - Hacking' started by OriginalHamster, Nov 30, 2010.

Nov 30, 2010
  1. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    It´s possible modify ancient IOS9 in order to make that Wii disc slot light turn on when you extract/insert the disc in middle gameplay?

    Just like newer games does.
     


  2. Crass

    Member Crass Rock me Dr. Zaius

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Messages:
    983
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    What? Why?
     
  3. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    http://hackmii.com/2009/02/why-the-wii-wil...get-any-better/

    Why not [​IMG]
     
  4. Burton

    Member Burton Real Life VIP and Educator

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    880
    Country:
    Puerto Rico
    Maybe it can be done but I think no one will ever see this as a priority thus what you are wishing may never be realized.
     
  5. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Try installing ios60-v6174 into the ios9 slot. Zelda will play, perhaps your drive light will also flash when you eject the disc.
     
  6. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    How I do that?
     
  7. Burton

    Member Burton Real Life VIP and Educator

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    880
    Country:
    Puerto Rico
    I think ShowmeWads had a trick for this.
     
  8. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    You can do it directly on the wii with Multi Mod Manager.

    There's a button to press in the IOS manager to create a custom IOS. You want a base of IOS60 v6174, and you want to install it in IOS9's slot. The rest of the options (the new version number, patches, etc.) are your choice.
     
  9. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    ShowMiiWads, but yeah it has that function. Not really a "trick" though.
     
  10. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    Done, will try, my lens is kinda screwed, with luck I could load Twilight =P
    Thanks!
     
  11. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    HAHA!!!
    Success!!! I have the coolest IOS9 in the world XD

    Many thanks to Mauifrog for the idea =D
     
  12. koji2009

    Member koji2009 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,193
    Country:
    United States
    This isn't new, original, or interesting... If anyone ever installed cioscorps or darkcorps they already basically had this.

    Also there is absolutely no reason to run any ios as ios9. Ios9 is primitive and only works on one game.
     
  13. thesund0g

    Member thesund0g GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    452
    Location:
    The Boonies
    Country:
    Antarctica
    So thanks for posting!

    I didn't know IOS 9 didn't have that behavior, so I'd say it was interesting.
     
  14. Son of Science

    Member Son of Science GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    580
    Location:
    Sand Iego
    Country:
    United States
    I had done this and it is pretty awesome-ish [​IMG]

    It slightly improves the crappy Wii.
     
  15. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Installing ios60-v6174 into slot 11, 20, 30, 40, 50, 52 gives sdhc support for SM 2.0-3.5. (I think)
     
  16. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    But as it is POINTLESS to be on a lower System Menu than 4.1, that is fairly irrelevant. I'm more interested in if it is possible to get SDHC support in games by switching IOS around...for the few games that support loading stuff direct from SD.
     
  17. tueidj

    Member tueidj I R Expert

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    2,569
    Country:
    You don't automatically get SDHC support just by using an IOS that supports it.
     
  18. KirovAir

    Member KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    587
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    This.

    Still, if the calls have the same interface as the regular IOS, I can't see why is should not work. The chance that this is the case is just about 1%. [​IMG]
     
  19. tueidj

    Member tueidj I R Expert

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    2,569
    Country:
    The calls are the same but SDHC uses sector addressing while regular SD uses byte addressing. The app has to know which mode to use so it can pass the correct arguments to IOS.
     
  20. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    Figured it wouldn't be that simple, or Ninty would just add SDHC support to an updated revision of the older IOS I guess.
     

Share This Page