1. ConyoK

    ConyoK GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2019
    Messages:
    332
    Country:
    France

    I dont have godmode loading when holding start :shy:

    IMG_20210303_204545.jpg
     
    Last edited by ConyoK, Mar 3, 2021
  2. KleinesSinchen

    KleinesSinchen GBAtemp's Backup Reminder + Fearless Testing Sina
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2018
    Messages:
    2,176
    Country:
    Germany
    Check:
    1. Does SD:/luma/payloads/GodMode9.firm exist? (And of course the SD:/gm9 folder containing the scripts as well)
    2. Does it say Booted from SD via B9S on the bottom of the lower screen when holding (Select) on power on?
    3. Does the (Start) button work?

    Edit: I see you added a picture which answers question 2. Latest Luma3DS is loaded normally from SD which is good. Save the settings and try on next boot.
     
    Last edited by KleinesSinchen, Mar 3, 2021
    fmkid likes this.
  3. SHgamer1221

    SHgamer1221 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 8, 2021
    Messages:
    41
    Country:
    Israel
    Well, sorry for interrupting, But i had a lot of time with my hacked 3DS, so i can tell you [almost] EVERYTHING you need to know if you want.. BTW, copying to CTRnand is not essential but very recommended, And you can do that with FBI [with the 'Dump NAND' Option. updating to the latest firmware is completely safe if you have the 2.1.0 Ver of luma.
    Have fun [:

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —
     
  4. ConyoK

    ConyoK GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2019
    Messages:
    332
    Country:
    France
    1 : yes
    2 : yes
    3 : yes

    Holding start on the next boot stay on a black screen.

    Does godmode needs an update ?

    After multiple boots i cant access godmode, holding start stay on a black screen.

    Do i need to toggle an option on luma setting ?

    godmode use to work so i dont know what is wrong know :(

    Updating godmode fixes it :blush:
     
    Last edited by ConyoK, Mar 3, 2021
    SHgamer1221 and KleinesSinchen like this.
  5. Cookykeks

    Cookykeks Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 6, 2021
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    A real noob question: What is the easiest way to play hacks for NDS Games on the 3ds if you are only intedested in this and nothing else?
     
  6. fmkid

    fmkid Just another GBATemp's random guy
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2015
    Messages:
    1,914
    Country:
    Colombia
    A DS-mode flashcard, perharps (you don't have to modify or install a CFW on your console, but afaik you must pre-patch your DS roms with the hack you want)
     
  7. Cookykeks

    Cookykeks Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 6, 2021
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    Thank you :)
    can there be compability problems with my firmware Version of the 3DS (11.14)?
     
  8. fmkid

    fmkid Just another GBATemp's random guy
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2015
    Messages:
    1,914
    Country:
    Colombia
    If you buy/adcquire a recently manufactured DS mode flashcart (from 2014 to this date, to be exact) you'll be fine.

    BTW, here you find a post with some of the recommended DS mode flashcards. Check it, please!
     
  9. Fireword

    Fireword Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 5, 2021
    Messages:
    20
    Country:
    Ecuador
    A quick noob question, while downloading some games i realized a few have the .3ds extension instead of the usual .cia such as Ace Attorney Trilogy, or zelda minish cap, anyone knows hot to install them? they have a note saying cia eShop and im a little confused about what to do
     
    Last edited by Fireword, Mar 8, 2021
  10. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    16,869
    Country:
    United States
    .3ds is gateway only. not sure why it mentions the eshop, but they're supposed to be retail carts. they won't work with luma, only gateway. there's a way to turn them into cia, but you need a gateway cart for that.
     
    Fireword likes this.
  11. ber71

    ber71 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 24, 2019
    Messages:
    115
    Country:
    Spain
    Fireword and godreborn like this.
  12. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    16,869
    Country:
    United States
    I have a tutorial, I think, on converting .3ds to .cia on psx place. I couldn't remember if it was like saves where you had to have the cart. it's very old though, possibly using decrypt9 or hourglass instead of godmode.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    yep, I'm using decrypt9: https://www.psx-place.com/threads/pinkys-3ds-tutorials.9726/

    and a9lh. it should be much easier now, but I don't know the exact procedure with godmode.
     
  13. fmkid

    fmkid Just another GBATemp's random guy
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2015
    Messages:
    1,914
    Country:
    Colombia
    https://3ds.hacks.guide/godmode9-usage.html#converting-a-3ds-to-cia
     
    Fireword likes this.
  14. Fireword

    Fireword Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 5, 2021
    Messages:
    20
    Country:
    Ecuador
    thanks for the help
     
  15. GerbilSwimmingPool

    GerbilSwimmingPool Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 7, 2018
    Messages:
    94
    Country:
    United States
    I'm a bit confused on what to use with my R4 SDHC Revolution GOLD Pro RTS carts. I want to play DS games on my old DS/DS Lite. I believe that mine have a time bomb in them. This is it, but the 2020 version. I regret supporting individuals like that, but it's my fault for not looking into it more.

    If I can't use the WoodR4, I should use YSmenu instead, right? I'm not sure if I am setting it up correctly. Download the Kernel from here, use SD formatter, Multi-Card Update, and that's it? Did I miss anything?
     
  16. Furqaan12

    Furqaan12 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 14, 2021
    Messages:
    79
    Country:
    Mauritius
    Hello i got a problem in my 3ds some freind try ro help me but nothing work
    Its the blue light problem i replace boot.firm

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Please i dont know what to do
     
  17. SHgamer1221

    SHgamer1221 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 8, 2021
    Messages:
    41
    Country:
    Israel
    Check-
    - Is your 3DS 11.14 Firmware version?
    - Do you think it will work without CFW?
    - What do you see after you press the power button on your 3DS?

    Answer these simple questions and we will get further after that.
    Good day!
     
  18. Furqaan12

    Furqaan12 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 14, 2021
    Messages:
    79
    Country:
    Mauritius
    Ok my 3ds is 11.14
    I dont know if it will work withoute cfw
    I see the blue light and nothing on the screen and then it turn off
     
  19. SHgamer1221

    SHgamer1221 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 8, 2021
    Messages:
    41
    Country:
    Israel
    Ok, All homebrew apps latest? try downloading 'The latest Luma3DS release'https://github.com/LumaTeam/Luma3DS/releases/tag/v10.2.1 , and always make sure your stuff are latest. try that, and if that doesnt work, then tell me. [i couldnt quote you, the 3DS Browser sucks lol]

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    (sorry, messed up[: how do you do those kind of links? the ' are on the link or the word...???)

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    (sorry, messed up[: how do you do those kind of links? the ' are on the link or the word...???)
     
  20. Furqaan12

    Furqaan12 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 14, 2021
    Messages:
    79
    Country:
    Mauritius
    Are you talking to me

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Ok i will try it
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - questions, PARADISE,