1. Fyrus

    Fyrus Artilleur Carmin
    Member

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    838
    Country:
    France
    I am curious to know what makes "zero sense" in the context of a year ago (N64 cores were barely out and Citra was a pipe dream), as its how old my comment is, and my only point back then was it was a struggle to get N64 running (and Gamecube was only possible on Lakka)

    I'm certainly not tech-savvy when it comes to emulators but I don't think I ever denied it could work out.
     
  2. spyro88

    spyro88 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    80
    Country:
    Portugal
    Is will release citra switch for public soon ?
     
  3. azoreseuropa

    azoreseuropa GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    10,019
    Country:
    Portugal
    It will when they feel that it is ready. It is still in Beta.
     
    spyro88 likes this.
  4. shinji888

    shinji888 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    17
    Country:
    Italy
    My luck...doesn't work with sx os, i need to set up atmosphere.
    Anyone tried smt IV and persona q2 , how they run?
     
  5. Jayinem81

    Jayinem81 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2020
    Messages:
    947
    Country:
    United States
    Worked when I tried it briefly.
     
  6. shinji888

    shinji888 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    17
    Country:
    Italy
    How?
    I have emunand on fw 10.4 and sx os 3.0.
    When i load the core i get: error code 2168-0002
    Maybe my core isn't the real thing, i don't know.
     
  7. Deleted User

    Deleted User Newbie

     
    math87 likes this.
  8. Purple_Shyguy

    Purple_Shyguy GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    1,173
    Country:
    Seeing Shinobi running full speed on this gave me a half chub. I gotta try it out tomorrow.
     
    KiiWii likes this.
  9. grubgrub

    grubgrub GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 14, 2015
    Messages:
    146
    Country:
    New Zealand
    Has anyone tried out xenoblade chronicles 3ds with the citra on the switch!
    I wonder if we could use the wii high resolution patch with it.
     
  10. onofrix

    onofrix Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    80
    Country:
     
    Memoir and bonoboy like this.
  11. Ryuubu

    Ryuubu Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Holy that looks good
     
  12. Pit0wilson

    Pit0wilson Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 15, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Chile
    It does work on SX OS. Also, Im a megaten fan and tried both SMT Apocalypse and Persona Q2, both worka very good with a somo overclock, witch is amazing because some other rpgs like Dragon quest run very bad.
     
  13. Jayinem81

    Jayinem81 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2020
    Messages:
    947
    Country:
    United States
    I mean, Xenoblade Chronicles Definitive Edition JUST came out on Switch. I can't believe it's that terrible a port that someone would prefer the 3ds version. The 3ds version looked like shit.
     
    MonMonz likes this.
  14. themosteve

    themosteve Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 10, 2019
    Messages:
    63
    Country:
    Indonesia
    How about monster hunter 4U or XX ?
    Is playable or not?
     
  15. shinji888

    shinji888 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    17
    Country:
    Italy
    Can you please tell me your settings?
    i have fw 10.4 + sx os 3.0+retroarch 1.8.8
    I really don't know what could be the problem. When i try to load the core it crashes with error code 2168-0002.
    Thanks
     
  16. Pit0wilson

    Pit0wilson Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 15, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Chile
    Switch: 9.2.0, SXOS:V2.95, Retro 1.8.8

    I highly recommend to making a clean re-installation of retroarch and of course run it in full ram. Everytime my retroarch crashes is because of file corruption because I'm always moving from Atm to SXOS.

    Maybe is some incompatibly bug from your switch setup, most likely the firmware, thats why I keep my firmware the lowest that I can.

    Hope you can find the way to make it works.
     
  17. Pit0wilson

    Pit0wilson Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 15, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Chile
    Did some tests (all of them with Cpu: 1581, gpu: 468, ram: 1600. I do not to recommend Overclock in general, but it doesnt seem to have mayor impact with citra) resolution X1, Vsync off.

    Conception 2: It runs well most of the time, battles are a little slow.

    Prof layton vs Phoenix: It runs amazing in videos, characters conversations are very slow even on low Res, Puzzles works, but the touch is still very imprecise.

    Fantasy Life: crashes at start.

    Street fighter IV: Runs very slow, 25 fps maybe (? very unplayable.

    Shin megami tensei Apocalypse: Very impresive. Even without OC its very playable, with it runs like charm.

    Persona Q2: More of the same, very playable.

    Metroid 2: You know it, works fine.

    Bravely default: Works very well.

    Dragon quest Monsters Terry : Runs fine most of the time, on open areas it turn slow.

    Dragon quest Monster Joker 3: Unplayable, but looks promising.Runs better than in my Ryzen 5 lmao.

    FInal fantasy Explorers: Another surprise, runs very well even without OC. So, monster hunter fans, there you go.

    Fire emblem Echoes: It chrases and Menu is very slow.

    Hope this can help you up with some games, sorry if I broke some forum rule. And sorry for my bad english, im learning. Also, I wanna thank m4xw for his amazing work.
     
    Last edited by Pit0wilson, Jun 15, 2020
    Walo, Csmrcc and MonMonz like this.
  18. Stefnao

    Stefnao Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 9, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Italy
    On the discord channel, he says it doesn't support SX OS.
    Is there anyone that has managed to run it on SX?
     
  19. Jayinem81

    Jayinem81 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2020
    Messages:
    947
    Country:
    United States
    His emulators never officially support SX OS because he hates SX OS. But other than Flycast all of them work anyway. Yes I tried Citra on SX OS briefly and it worked.
     
  20. Stefnao

    Stefnao Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 9, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Italy
    Ok, thank you very much. I thought it was a compatibility issue.
    It crashes when i load the game... will do some more investigation, if nobody knows how to solve it.
    (I'm on 8.1 emunand, sx OS 2.9.4, retroarch 1.8.8)
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - emulation, Switch,