3DS Dev unit on camera!

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by 8BitWalugi, Sep 25, 2011.

Sep 25, 2011

3DS Dev unit on camera! by 8BitWalugi at 1:51 PM (7,353 Views / 1 Likes) 37 replies

  1. 8BitWalugi
    OP

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    So today I went to the Nintendo Connection Tour. It was pretty awesome. I played Skyward Sword, Mario 3D Land, MK7, and Kirby Wii, to name a few.

    My main point of interest were the Dev units they had out! I managed to get to the home menu on one, so I explored around and took a video!

    [youtube]B1iYD70oUxE[/youtube]

    I have no idea if this kind of stuff has been posted before, or if there a videos out there, but this is what I got!

    Thoughts?
     
    1 person likes this.


  2. chaosdarkneo

    Member chaosdarkneo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    530
    Country:
    United States
    Meh, if I were you, I would have taken the 3DS and RUN. Then the 3DS hacking scene would be in full blow with that DEV MENU... Or would it? Did it do anything to help?
     
  3. 8BitWalugi
    OP

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    Well, as I showed, it didn't pick up the cart in the slot, yet it booted in Dev menu.
     
  4. chris888222

    Member chris888222 GBAtemp's Flygon Fan

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    5,532
    Country:
    Singapore
    Config and it's weird icons [​IMG]
     
  5. FireGrey

    Member FireGrey Undercover Admin

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,916
    Country:
    Australia
    what about mario kart 7? [​IMG]
    jk
    Anyway once a hacker gets their hands on one of these, the 3DS will be hacked a lot faster.
     
  6. 8BitWalugi
    OP

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    It'd be hard for a hacker to get one. They were held down really tightly.
     
  7. chaosdarkneo

    Member chaosdarkneo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    530
    Country:
    United States
    LOL, did anyone at the show actually try to steal a game or something?
     
  8. 8BitWalugi
    OP

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    No, no. They had pretty good security. [​IMG]
     
  9. CollosalPokemon

    Member CollosalPokemon ばん。。。かい

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    681
    Country:
    United States
    The hacking scene "definitely" doesn't have one =p JK I have my own so I'm sure other guys behind the scenes do. [​IMG]

    CTR MenSel:

    [​IMG]

    CTR DevMen:

    [​IMG]

    CTR Config:

    [​IMG]

    ps don't ask how I got this. I got it through an inside source that I'm not gonna name. Obvious reasons are obviously obvious.

    It's not going to help the hacking scene yet. First we need to find out how to make custom *.CIA files then we may be able to talk, although from what I've picked up from this device it cannot even import official CIA files. However I don't think its totally useless.
     
  10. chaosdarkneo

    Member chaosdarkneo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    530
    Country:
    United States
    Well, there's a reason it's called a DevKit. It's gotta have some sort of way to DEVELOP, or test code, or maybe even sign it. (The latter asking wayyyy too much.)
     
  11. 8BitWalugi
    OP

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    Oh nice! Can you try to get clearer shots of the 3 menus?
     
  12. CollosalPokemon

    Member CollosalPokemon ばん。。。かい

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    681
    Country:
    United States
    I got a high quality picture of Config below in the spoiler box (it's kinda big)

    Options under "Other Settings" :

    Sound Mode = [Mono, Stereo]

    Dlp (Probably Download play) Force Child Import = [Enable, Disable]

    System Mode = Stuck in "Prod"

    Exception Handler = [Enable, Disable]

    Break Stop = [Enable, Disable]



    EDIT: I made a significantly higher quality picture of CTR Config:

    Warning: Spoilers inside!

    ps does anyone want to see the home menu?

    * Spoiler'd because pictures are large.
     
  13. 8BitWalugi
    OP

    Member 8BitWalugi Taiyohhhhhh!

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    3,271
    Location:
    Side 7
    Country:
    Australia
    I'd like to see the home menu!

    Maybe get a video similar to mine?
     
  14. Bobbyloujo

    Member Bobbyloujo I am a millipede, I am amazing.

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    609
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    N00bie question: So this dev unit is like an official flashcard?
     
  15. CollosalPokemon

    Member CollosalPokemon ばん。。。かい

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    681
    Country:
    United States
    Yeah, I wish. Not really though.
     
  16. Thesolcity

    Member Thesolcity Wherever the light shines, it casts a shadow.

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    2,146
    Location:
    San Miguel
    Country:
    United States
    I was under the impression Dev units couldn't launch retail games. I don't know where I got that from. [​IMG]
     
  17. iNFiNiTY

    Member iNFiNiTY GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 18, 2004
    Messages:
    709
    Country:
    United Kingdom
    Well if you mean the original video i thought the same thing, but that game isn't released is it?

    It's unfortunate for you it's not like a flashcard. The other system devkits are very useful in that regard... Microsoft even let you have everything on XBLA for free with no authentication to get onto the dev network (why??).
     
  18. KingBlank

    Member KingBlank King of Nothing

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    517
    Location:
    New Zealand
    Country:
    New Zealand
    ARgghh, you should have transferd the dev program onto yur SD card!, did you have an SD card in ur phone?
     
  19. CollosalPokemon

    Member CollosalPokemon ばん。。。かい

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    681
    Country:
    United States
    That's not possible using DevMen. I know, I have my own dev unit.
     
  20. ichichfly

    Member ichichfly GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    618
    Country:
    Germany
    Can you enable Exception Handler and than try to crash the 3DS with the browser crushing or an other way. Than you may result in an reg dump.
     

Share This Page