3ds camera blackscreen?

Discussion in '3DS - Console, Accessories and Hardware' started by RysanOtaku, Sep 10, 2016.

  1. RysanOtaku
    OP

    RysanOtaku Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Jan 5, 2016
    Hi Can anyone help me
    My 3ds camera isn't working it only shows a black screen


    [​IMG]
     
  2. NekoMichi

    NekoMichi Retro Collector

    Member
    1,237
    893
    Jun 4, 2015
    Minus World
    Did you put a case on it? The case may be obstructing the lens.
    It also appears that you are in a dark room, the 3DS camera needs plenty of background light in order to capture images.
     
  3. RysanOtaku
    OP

    RysanOtaku Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Jan 5, 2016
    I tried calibrating the camera and it works
    But it doesn't work on the actual 3ds camera and any game that needs the camera :(
     
  4. AKA-Link77

    AKA-Link77 Advanced Member

    Newcomer
    90
    17
    May 11, 2015
    United States
    The camera's ribbon cable could be loose within the console.
     
  5. RysanOtaku
    OP

    RysanOtaku Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Jan 5, 2016
    What's a ribbon cable?
     
  6. AKA-Link77

    AKA-Link77 Advanced Member

    Newcomer
    90
    17
    May 11, 2015
    United States
    A connector in side the console
     
  7. RysanOtaku
    OP

    RysanOtaku Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Jan 5, 2016
    What can i do to fix it?
     
  8. AKA-Link77

    AKA-Link77 Advanced Member

    Newcomer
    90
    17
    May 11, 2015
    United States
    Don't take my word for it... I was just making an educated guess. Maybe you should send it to Nintendo. Not sure if you should proceed yourself because you didnt even know what a ribbon cable was... But if you insist on continuing; you need to take apart the console. Then I suggest taking the ribbon cable off then putting it back in to the receptor. That's pretty much all you can do for now. Just make sure that the cable is in the receptor correctly; (all the way in, not crooked, and make sure it's clamped down)
     
  9. Clector

    Clector GBAtemp Advanced Fan

    Member
    954
    228
    Mar 15, 2016
    Bangladesh
    Not here
    If you aren"t in a dark room or blocking the camera it should be a problem with the camera, if yes you need to replace it, sending it to Nintendo to repair or a particular.
    Also it happens to the inner camera too?
     
  10. RysanOtaku
    OP

    RysanOtaku Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Jan 5, 2016
    Yes it happens with the inner camera too :(
     
  11. Clector

    Clector GBAtemp Advanced Fan

    Member
    954
    228
    Mar 15, 2016
    Bangladesh
    Not here
    Then you need to replace the cameras and repair any other problem that cuase it in the conecction or theboard inn case there"s one, as said if you can"t do it by yourself you need to send it to Nintendo to repair or a particular that can repair that.
     
  12. RysanOtaku
    OP

    RysanOtaku Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Jan 5, 2016
    But it got CFW and i got my 3ds region changed
    Did the region changed somehow caused this problem
    Cause the camera was working before :(
     
  13. Clector

    Clector GBAtemp Advanced Fan

    Member
    954
    228
    Mar 15, 2016
    Bangladesh
    Not here
    Mmmm... it shouldn"t unless you corrupted some system title meanwhile the region change.
    Can you try with a backup in your original region?
     
  14. hiten

    hiten GBAtemp Regular

    Member
    128
    28
    Jan 1, 2007
    Indonesia
    Hi there,

    Did you manage to solve this? I have the same problem with my camera, it's really strange.
    I'm running Luma 6.6 on my Old 3DS XL btw.

    ::EDIT::
    Strangely, the QR code function works just fine when I try to access it.
     
    Last edited by hiten, Nov 18, 2016