1. jimmyj

    OP jimmyj Official founder of altariaism. Copyright jimmyj
    Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    1,480
    Country:
    United Kingdom
    It won't find the Nintendo switch I need the drivers for, help?
     
  2. Addconsult

    Addconsult Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2018
    Messages:
    61
    Country:
    Sweden
    Put in RCM mode then it should pop up as APX device but with missing/incorrect drivers.
     
  3. Dudamax

    Dudamax GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 30, 2017
    Messages:
    150
    Country:
    United States
    What is your method for entering rcm?
     
  4. Can

    Can Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 17, 2017
    Messages:
    17
    Country:
    United Kingdom
    Are you sure your switch is in RCM mode? If it isn't then it wont recognise it i believe.
     
  5. jimmyj

    OP jimmyj Official founder of altariaism. Copyright jimmyj
    Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    1,480
    Country:
    United Kingdom
    i boot into rcm with a tinfoil bridging pin 9 and 10, i know its in rcm because it won't show the boot logo, and if I press power again it wont do anything and have to preds it for 10 seconds (exit rcm)
     
  6. Frexxos

    Frexxos GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    361
    Country:
    Germany
    Had the same problem here.

    Turn your switch normally on. Connect the USB C cable to pc. I assume you have Windows 10? Then you should here the typical device detected sound. Wait untill Windows "installed" switch drivers.

    After that load: https://github.com/rajkosto/TegraRcmSmash

    The readme file was super helpful to me.

    Turn off the switch. No go RCM Mode. After that connect to USB C. You should now hear that Windows Device connected sound from Windows.

    Now follow that:
    PS: Did also the "thinfoil Thing" and it worked perfectly
     
  7. Sora Takihawa

    Sora Takihawa Planeptunes Male CPU
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    2,796
    Country:
    Germany
    my pc has win 10... my switch charges but no sound... win dont reconize it
     
  8. Frexxos

    Frexxos GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    361
    Country:
    Germany
    I tried it first with a shitty usb-c cable and it did not work.
    After I tried a better quality one it worked.

    @Sora Takihawa
    Put your Switch with usb-c to Windows. start Zadig go to options and "List All Deviced". Does it show up? as APX (only in RCM Mode) or as "Switch" in charging Mode?

    adadada.JPG
     
  9. Sora Takihawa

    Sora Takihawa Planeptunes Male CPU
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    2,796
    Country:
    Germany
    no it dont

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    nothing
     
  10. jimmyj

    OP jimmyj Official founder of altariaism. Copyright jimmyj
    Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    1,480
    Country:
    United Kingdom
    it found it,but when I press inject payload nothing shows up on screen help?
     
  11. Frexxos

    Frexxos GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    361
    Country:
    Germany
    Have you installed the correct drivers for the APX device? It have to show up as APX.

    After that drag the payload.bin into the TegraSmash Icon/exe and the menu should show up on your switch.
     
  12. jimmyj

    OP jimmyj Official founder of altariaism. Copyright jimmyj
    Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    1,480
    Country:
    United Kingdom
    I have to use payload.bin? Do I have to rename it that? which payload do I use?
     
  13. Frexxos

    Frexxos GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    361
    Country:
    Germany
    watch this at 6:50 min!

    you have to shortcut the pins, go into RCM Mode, "inject" the payload over TegraSmash.exe and voila!
     
  14. jimmyj

    OP jimmyj Official founder of altariaism. Copyright jimmyj
    Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    1,480
    Country:
    United Kingdom
    I want a nand dump...
     
  15. Frexxos

    Frexxos GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    361
    Country:
    Germany
    Even if you want a nand dump... to open up the "menu" on your switch - even for dumping. You HAVE to inject the payload over TegraSmash...
    Or your screen just stay black.

    https://github.com/Jan4V/hekate-ipl-50x/releases/tag/v1.0.0 just use this Payload.

    Then you will get a Menu like this:
    nand.png

    You can "Launch firmware" or what you want "Tools" and Backup Nand etc.

    ps: you navigate in this menu with "VOLUME + & VOLUME -" for up and down, and press Enter with "ON/OFF Button"
     
    Last edited: May 18, 2018
  16. jimmyj

    OP jimmyj Official founder of altariaism. Copyright jimmyj
    Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    1,480
    Country:
    United Kingdom
    okay,how do i dump the whole nand
     
  17. Frexxos

    Frexxos GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Messages:
    361
    Country:
    Germany
  18. jimmyj

    OP jimmyj Official founder of altariaism. Copyright jimmyj
    Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    1,480
    Country:
    United Kingdom
    dumping now..
     
    Frexxos likes this.
  19. malaken

    malaken Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    Yo, sorry for posting on an old thread. But i have the issue where it doesnt show for zadig but works on tegrasmash. Im trying to be able to use goldtree with gold leaf but it doesnt seem to show up. Am i supposed to reverse the process and change the driver?
     
  20. ScrPotato

    ScrPotato GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 3, 2019
    Messages:
    206
    Country:
    United States
    https://gbatemp.net/threads/switch-noob-paradise-ask-questions-here.488277

    Pointless Necro.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - switch, doesnt, zadig