Wood R4 V1.20

Discussion in 'R4 DS' started by azuretears, Dec 30, 2010.

Dec 30, 2010

Wood R4 V1.20 by azuretears at 8:30 PM (3,135 Views / 0 Likes) 36 replies

  1. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    I just updated from v1.15 to v1.20 and now it says "Couldn't Find _DS_MENU.DAT". i checked it over and made sure that i have it at the root of my card. how do i fix this?

    This are what i have at the root of my card :

    _rpg Folder _DS_MENU.DAT
    BeUP Folder Homebrew - Games Folder

    Am i missing anything?
     


  2. Arithmatics

    Member Arithmatics I'll be holding on to you. ;}

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    1,050
    Country:
    Malaysia
    Most highly the one on the root is the old version of the _DS_MENU.DAT.

    Try and re-put the 1.20 contents into root again. overwrite
     
  3. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    i did just as you said, i even tried the one from filetrip and the one from linfoxdomain both resulted into the message. [​IMG]
     
  4. Arithmatics

    Member Arithmatics I'll be holding on to you. ;}

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    1,050
    Country:
    Malaysia
    put the homebrew folders in a safe place for now and try again with a clean sd card. it would also help if you told me what flashcart it is. R4i Gold? R4DS? R4Revolution? etc etc.
     
  5. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    oh, sorry i'm using an original r4 with a 2gb, i can't format it since i lost my microsd adapter and i can only connect it to my computer via my phone :'(
     
  6. salnaruto2

    Newcomer salnaruto2 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
  7. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    He already stated from FileTrip, & LinfoxDomain.

    My suggestion: Reformat using your phone (I know its not the best software to format with but we need to clear the data). Copy over v1.20 files only and try that. If it boots, then we're good and its time for you to waltz into a market and buy an adapter for your MicroSD.
     
  8. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    how can i format it through my phone? i usually do the right click and format but it doesnt appear anymore
     
  9. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    Your phone should have a format option, if you tried to access files from the MicroSD from your phone you should find an option to format the MicroSD. Phone model?
     
  10. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    its a nokia 3500cb.
     
  11. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    From the Nokia 3500CB user guide found online:

     
  12. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    ok, so after i format it, i just have to add the _rpg folder and the _DS_MENU.DAT right? no other files needed for the firmware?
     
  13. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    Not that I know of
     
  14. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    ok, i'll reply back as soon as i'm done
     
  15. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    it still says can't find _DS_MENU.DAT...
     
  16. salnaruto2

    Newcomer salnaruto2 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    Try the link I provided in my previous post. I hope it works.
     
  17. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    do i need to use another firmware to use the .nds file?

    EDIT : i used the original v1.18 firmware as the main to use the .nds file but it still says couldn't find _DS_MENU.DAT
     
  18. salnaruto2

    Newcomer salnaruto2 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    If i not wrong, there should be a .nds in the download. I'll check just in case.
     
  19. azuretears
    OP

    Newcomer azuretears Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    there is but it still says couldn't find _DS_MENU.DAT so i can't run the .nds file for wood
     
  20. salnaruto2

    Newcomer salnaruto2 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States

Share This Page