Without any mods , My wii plays backup!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by thethiny, Mar 21, 2013.

?

How is that?

  1. Nonsense!

    10 vote(s)
    38.5%
  2. Hardmod

    11 vote(s)
    42.3%
  3. Normal

    5 vote(s)
    19.2%
Mar 21, 2013
  1. thethiny
    OP

    Newcomer thethiny Advanced Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    Hi,
    so this always kept me wondering , I got my Wii on the release date from a retail on November.
    However , the first thing I did was play some games , and because the discs were expensive , I made a backup of them , then I burnt the backup and tried to play it , and it worked! No homebrew application was installed , no wii mods were applied , no soft-mod , and the wii version was 3.x J , the Wii easily played the backups without me modding anything , how is that?

    thanks!
     


  2. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,835
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Welcome to 2012. Everybody knows about this.
     
  3. thethiny
    OP

    Newcomer thethiny Advanced Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    my Wii was from 2006 , and I did that in 2006 , how come my wii played the backup without any mods! What does 2012 have to do with that? Also you are 1 year late bro , we are in 2013 now!
     
  4. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,835
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Because that's when Casper was released. Unless you had a hardmod, there is no way you played backups without installing some form of custom software/firmware.
     
  5. thethiny
    OP

    Newcomer thethiny Advanced Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    thats my point! I got it from a retailer , and it worked, maybe the DVD reader is modded?
     
  6. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,835
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Someone put a modchip in your Wii. I don't see the point in this thread.
     
  7. demonicstrife

    Member demonicstrife *INSERTGENERICTITLE*

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    769
    Location:
    Somewhere in the middle
    Country:
    United States
    Dunno about you but I'd be pretty surprised too if my Wii was playing backups without any knowledge of modification. But yeah, he either got it used, or depending on the location, the retailer installed the modchip.
     
  8. thethiny
    OP

    Newcomer thethiny Advanced Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    I believe it is modchip , because I called the retailer just now , and they said that all of the Wii consoles they have are pre-modded , to support piracy.
    Admins/GMs can now lock this thread.
     
  9. EMP Knightmare

    Member EMP Knightmare Fixing GBATemp's Feng Shui Engine (using Win XP)

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    644
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Just be grateful, ignorance is bliss isn't it?
     
  10. gameandmatch

    Member gameandmatch GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    490
    Location:
    Everywhere and Nowhere
    Country:
    United States
    So you were able to play back-ups on a wii that was on firmware 3.x J in 2006........when 3.0 didn't even come out till nearly a year later? And now seeing that you posted again while I was writing this, that post would make more logical sense.
     
  11. thethiny
    OP

    Newcomer thethiny Advanced Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    Coming to think of it , I've never seen my Wii under 3.x , and I remember that I got it on November , then that makes me dumb for mistaking 2007 for 2006 , that means I got it a year later.
    The reason I was mistaken is because I tracked back the first Total Play Time message and found out it was in november 2006 , maybe the time wasn't set correctly.
     
  12. The Real Jdbye

    Member The Real Jdbye D:

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    8,582
    Location:
    Doing your mom
    Country:
    Norway
    And they don't tell people about that? Seems shady.
    Not everyone wants to play pirated games or have their warranty voided out of the box...

    That's probably when they tested the Wii after modding it, since they can't really sell a modded console without knowing if it works.
     
  13. thethiny
    OP

    Newcomer thethiny Advanced Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    that makes total sense!
     
  14. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    Pre-modded consoles are rarer to find in the US than some other countries. Consider yourself lucky if all goes well.
     
  15. eosia

    Member eosia GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    158
    Country:
    United States
    Congrats :)
     
  16. thethiny
    OP

    Newcomer thethiny Advanced Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    Country settings on my profile are wrong ;)

    :)
     
  17. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,835
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Could you please use BannerBomb to run the CheckRegion app and tell me what it reports?
     
  18. thethiny
    OP

    Newcomer thethiny Advanced Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    Can't run I have AnyRegionChanger that I run through BannerBomb , it specify Wii Region U , Game Play Version , J , Installed Version , 4.1U
     
  19. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,835
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Why can't you run it? Or do you mean it crashes?
     
  20. thethiny
    OP

    Newcomer thethiny Advanced Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    oh sorry , I added "Can't Run" by mistake, here's the sentence
    I have AnyRegionChanger that I run through BannerBomb , it specify Wii Region U , Game Play Version , J , Installed Version , 4.1U

    Thats what I last recall.
     

Share This Page