WiiFlow - an open source GUI USB-Loader

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by zorglub07, Jan 17, 2010.

  1. bostonBC

    bostonBC GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Aug 17, 2011
    United States
    If you let PMW install all the components then the problem is the flash drive. Try a different one or get a small USB hard disk.
     
  2. Kika

    Kika Newbie

    Newcomer
    1
    May 31, 2015
    Even if the game enter with another launcher?
     
  3. gmantermin8er

    gmantermin8er Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 14, 2015
    United States
    Hi, I don't know if anyone is wanting to help with my issue, but I have a NAND installed and extracted on my USB drive, how would I be able to actually load the NAND on that, that way I can play my games that are on it?
     
  4. claw106

    claw106 Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 16, 2015
    Sorry if this post is a bit to late, but:

    When ever I try to load Wii Play, the wii makes the noise and there is no disc inserted so it makes the noise of no disc and flashes blue. When I try to load it, the screen flashes with what seems to be a loading bar then just goes to a black screen. Waited 10 minutes, nothing.

    If I was to run it with a blank disc inserted, the loading bar would go to around half way then output the same result.

    If I was to put in a store-brought random game it would proceed to load that store-brought random game, not Wii Play.

    I am completely new to all this homebrewing stuff


    The programs installed on my SD Card are a few emulators:

    Wii64 [Nintendo 64]
    GenPlus [Sega Genesis]
    SNES [Super Nintendo Entertainment]

    I think that's it.

    Please help!

    [BTW, i'm an aussie so I have a PAL Wii, but the iso I got was NTSC according to WBFS Or what ever it is manager, so Maybe thats the problem?]


    Also, when I go to select Wii Play from WiiFlow, it has heaps of what seems to be the same game, I tried multiples, they all gave the same output.

    I have got the cover art downloaded.

    I tried another game [Balloon Pop] and it gave me the same results.

    Please help!
     
  5. sion_zaphod

    sion_zaphod Ex-Galactic President; confidence trickster; etc

    Member
    6
    Sep 4, 2011
    Wales
    Does anyone have fanart working for plugins? Also is it possible to display fanart in sourceflow? If not this would be a pretty cool feature. As would banners or trailers in sourceflow!
     
  6. TheSly

    TheSly Advanced Member

    Newcomer
    1
    Oct 27, 2013
    Australia
    Does anyone have updated plugins for vbagx, fceugx or snes9xgx? They seem a bit outdated...?
     
  7. Skater4599

    Skater4599 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 29, 2008
    United States
    United States
    Hello all, Long time WiiFlow user here but have been out of the wii scene for a while. I modded a friends wii the same way I did a lot of others, but for some reason this wii will not launch games in wiiflow, when I click play it shows me the white loading bar at the bottom, gets stuck about 1/4 of the way then jumps to a black screen and freezes, doesnt reboot to system menu or anything just freezes forever. Here's what I've tried so far.

    Multiple (Known working from other Wii's) HDD's. Even formatting new and just putting 3 games on their just for testing
    multiple different d2x cios versions, all came from .wad, Started with using the SAME ones I've had on my working wii/sd card and even DL abz pack and used those
    changing from Auto cIOS to force cIOS inside wiiflow, all slots.
    made sure everything was up to date, HBC, IOS58, etc.
    Formatted wii system and started over from scratch, included reinstalling system menu/shop channel and IOS80
    Clean install of wiiflow, rev 1075 and 1054 from Abz pack again. Including deleting the save game info for WiiFlow
    Made sure its in the correct USB port, I've tried them both with multiple enclosures/HDD's.

    I'm at a loss as to why this is happening, I got a second unmodded wii and started from scratch on it, did the same thing and ended up with same result so It would seem something I'm doing wrong or maybe corrupted cios files or something, any ideas would be greatly appreciated! I now have 2 wii's doing the exact same thing. Thank you in advance for any suggestions!


    Edit: I don't use many options such as Emunand/plugins/emulators/trailers/GCN through nintendon't or DM/DML/Homebrew/disc or channel launcher. It's a pretty basic setup I'm after, just wii games.
     
  8. VashTS

    VashTS Beat it, son

    Member
    9
    GBAtemp Patron
    VashTS is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 14, 2009
    United States
    Upstate NY
    sounds like its something unrelated to wiiflow...post a syscheck for further help
     
  9. Skater4599

    Skater4599 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 29, 2008
    United States
    United States
    Yes I don't think its wiiflow related at this point, I will get a syscheck after work today and post it here ASAP. Thanks for your reply!
     
  10. Skater4599

    Skater4599 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 29, 2008
    United States
    United States
    I got a syscheck, here it is. Thanks again for any help!

    removed botched syscheck, reposted below
     
    Last edited by Skater4599, Sep 11, 2015
  11. gburgue

    gburgue GBAtemp Regular

    Member
    5
    Nov 12, 2011
    Argentina
    This report looks incomplete or messy. Please retry with this latest version of Syscheck.
     
  12. Skater4599

    Skater4599 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 29, 2008
    United States
    United States
    Thanks for the link! I will run with newest version and post i here ASAP. I didn't know others picked up the project :D
     
  13. Skater4599

    Skater4599 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 29, 2008
    United States
    United States
    Reran it with new version of syscheck:

    SysCheck v2.3.2 HacksDen Edition by JoostinOnline Double_A R2-D2199 and Nano
    ...runs on vIOS58 (rev 6176).




    Region: NTSC-U

    System Menu 4.3U (v513)




    Could not detect the drive date!
    Homebrew Channel 1.1.2 running on IOS58




    Hollywood v0x21

    Console ID: 132159978
    Console Type: Wii

    Shop Channel Country: United States (49)
    Boot2 v4


    Found 64 titles.

    Found 41 IOS on this console. 3 of them are stub.




    IOS3 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 1034): No Patches
    IOS12 (rev 526): No Patches
    IOS13 (rev 1032): No Patches
    IOS14 (rev 1032): No Patches
    IOS15 (rev 1032): No Patches
    IOS17 (rev 1032): No Patches
    IOS21 (rev 1039): No Patches
    IOS22 (rev 1294): No Patches
    IOS28 (rev 1807): No Patches
    IOS31 (rev 3608): No Patches
    IOS33 (rev 3608): No Patches
    IOS34 (rev 3608): No Patches
    IOS35 (rev 3608): No Patches
    IOS36 (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS37 (rev 5663): No Patches
    IOS38 (rev 4124): No Patches
    IOS46 (rev 3607): No Patches
    IOS48 (rev 4124): No Patches
    IOS52 (rev 5888): Stub
    IOS53 (rev 5663): No Patches
    IOS55 (rev 5663): No Patches
    IOS56 (rev 5662): No Patches
    IOS57 (rev 5919): No Patches
    IOS58 (rev 6176): USB 2.0
    IOS61 (rev 5662): No Patches
    IOS70 (rev 6912): Stub
    IOS80 (rev 6944): Trucha Bug NAND Access
    IOS202[60] (rev 65535 Info: hermesrodries-v6): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS222[38] (rev 65535 Info: hermes-v5.1): Trucha Bug ES Identify NAND Access USB 2.0
    IOS223[57] (rev 65535 Info: hermes-5.1): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS224[37] (rev 65535 Info: hermes-v5.1): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS236 (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS245[37] (rev 21010 Info: d2x-v10beta53-alt): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS246[38] (rev 21010 Info: d2x-v10beta53-alt): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS247[53] (rev 21010 Info: d2x-v10beta53-alt): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS248[55] (rev 21010 Info: d2x-v10beta53-alt): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS249[56] (rev 21008 Info: d2x-v8final): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS250[57] (rev 21010 Info: d2x-v10beta53-alt): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS251[58] (rev 21010 Info: d2x-v10beta53-alt): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6


    MIOS v10 (DIOS MIOS 2.10)
    Report generated on 09/10/2015.
     
  14. gburgue

    gburgue GBAtemp Regular

    Member
    5
    Nov 12, 2011
    Argentina
    It seems that there is nothing wrong. However, I would suggest to try with cIOS d2x-v10beta52 [base 56] in slot 249 and cIOS d2x-v10beta52 [base 57] in slot 250. Also I could sugest to try an alternative loader, for example Configurable USB Loader. Another suggestion: use a reliable source, as ModMii, for getting the wads of IOS/cIOS to install.
     
  15. Skater4599

    Skater4599 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 29, 2008
    United States
    United States
    I tried this out, Downloaded and used ModMii to get cIOS cIOS249[56]-d2x-v10-beta52.wad and cIOS250[57]-d2x-v10-beta52.wad and installed those. I also downloaded cfg usb loader from modmii, but got same result on both wii's! Some games stay at a black screen and others will sit at black screen and eventually go to "An error occurred. Press the Eject button, remove the Game Disc, and turn off the power to the console." error.

    This is starting to frustrate me, i have 3 wii's here, I've done exact same mod and the black one works no issues, the 2 white wii's have same exact USB loading issues.
     
  16. gburgue

    gburgue GBAtemp Regular

    Member
    5
    Nov 12, 2011
    Argentina
    Well, obviously your problem is not related to Wiiflow. Maybe you should ask someone else who has a (old?) white Wii; sorry but I have a red one and I'm running out of ideas. As a last resort: make a resoftmodding from scratch, but following another guide (use ModMii, if you did not already before).
     
  17. bostonBC

    bostonBC GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Aug 17, 2011
    United States
    Try PimpMyWii and have it auto patch everything. I've seen weird things like this when someone has manually updated from an older system menu and not everything got patched correctly.
     
  18. Skater4599

    Skater4599 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 29, 2008
    United States
    United States
    Thank you guys for your replies and insight! Pimp my wii did not work either, however I did find the problem FINALLY!

    Turns out the PCB logic board was bad for the DVD drive, and its required even for USB loading. I never knew this before, I ran into a thread with someone on here modding the wii/taking out his DVD drive to put an HDD inside the wii and found that it did'nt work without the board connected. I opened all 3 again and put a known working drive in and it WORKED! Learned something new thats for sure haha.

    Looking back at my syscheck it does say "Could not detect the drive date!" - I did not think this could cause problems, but turns out it does. Either way, thanks for the replies i was out of ideas!
     
    gburgue and VashTS like this.
  19. VashTS

    VashTS Beat it, son

    Member
    9
    GBAtemp Patron
    VashTS is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 14, 2009
    United States
    Upstate NY
    good to know - i thought the Wii didn't need the dvd drive at all to work normally with cIOS.
     
  20. jammybudga777

    jammybudga777 GBAtemp Addict

    Member
    7
    Aug 23, 2013
    @ abz and anybody working on wiiflow still. is it already implemented or can it be implemented for the categories to automatically show up after i have selected a source?
     
Loading...