Wii U Kernel Exploit Freeze/BlackScreen/Ascii Characters

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by bubolechka, Oct 31, 2015.

  1. bubolechka
    OP

    bubolechka Member

    Newcomer
    22
    1
    Aug 29, 2007
    WeeD CitY
    Hi guys !
    I have some VERY big problems starting the Wii U Kernel Exploit or Loadiine Exploit.
    Let's start with that that i have another Wii U that was on 5.3.2,everything set-up and ready to play with loadiine but yesterday i reset my router settings and i forgot to block Nintendo servers sooo...you know...now i have 5.5.0E Wii U. But that's not the problem. I and my Gf boutgh immediately a new Wii U - Just Dance Bundle that came 4.0.2 preinstalled and i got "Splatoon" game from friend.
    I've updated our new console with the game to 5.3.2, then i set-up a home server using Mongoose and set-up a local network in which will never have an ethernet cable with internet plugged ;)
    Loaded Browser on the Wii U , tried to launch Loadiine Exploit - BlackScreen,then HardReset,then original exploit - BlackScreen. Then i try more than 30 times and all i got was Black Screen,Screen Freezed at Browser curtains or the most frequent was black screen with red and white rectangles like Ascii characters !? THe owrst par is that every single time it freeze no matter hwo and i must hard reset the console.
    Then i read soooo many posts and tried this because i read that it maybe wrong payload or that i must try with the old one etc,etc,etc but again nothing has changed :
    DefinitivePackage-20151004
    DefinitivePackage-20151024
    DefinitivePackage-20151029
    I even never see the Race attack...message or anything...all i got is crash,then freeze,then hard reset and all over again.
    So PLEASE guys, if you have something in mind that i can try or something that i miss doing this, PLEASE help me as i really don't know what to do now.
    P.S. I have tried opening 4 tabs,close the browser,then open again and type in the last one,
    i've deleted everything in the browser (User,pass,profiles,etc) i even make a complete erase on the console (even it is new) and still nothing.
    Regards...
     


  2. fiveighteen

    fiveighteen High Hopes and Low Expectations

    Member
    1,755
    1,261
    Jun 30, 2008
    United States
    Sounds like you've read the basics of it (open 4 tabs, etc etc)... you just have to keep trying. It works for some people on the 10th try... for some, it may require hundreds. Eventually, your persistence will be rewarded.
     
  3. EclipseSin

    EclipseSin FullMental Trollemist

    Member
    1,813
    1,287
    Apr 1, 2015
    United States
    Vegeta's Hyrule
    If you want to try something else and dont care about stored passwords or anything in the browser, going into the web browser settings (where you delete cookies) and using Delete Save Data (it only deletes the web browser's save data) seems to help it work for some.
     
  4. chouitsu

    chouitsu Member

    Newcomer
    14
    1
    Jun 23, 2015
    i have same problem occured it run well but this afternoon when i met 「Race attack」 and clear the browser saves, now black screen forever, any idea to solve it?
     
  5. EclipseSin

    EclipseSin FullMental Trollemist

    Member
    1,813
    1,287
    Apr 1, 2015
    United States
    Vegeta's Hyrule
    Guess move on to the next thing. Start opening up youtube/content heavy tabs, shutdown, start over if you have to. There is no sure-fire way to really get it working unfortunately.
     
  6. bubolechka
    OP

    bubolechka Member

    Newcomer
    22
    1
    Aug 29, 2007
    WeeD CitY
    Good Morning guys !...
    ...And thanks for your help. Saddly yesterday i've tryed more than hundred times and every single time i must hard reset (now i just unplug the power cable as it takes me 5 sec just for unfreeze the console) and still doesn't succsseded. I still NEVER saw the "race attack" msg...
    Now i'm start thinking something weird...?
    After 2 days of searching for my problem,i've found only 2 guys having the exact problem,but that's not strange.
    The strange part is that,all 3 of us have absolutely identical problem,on identical consoles which was on identical FW 4.0 and then we all updated our WiiU's using the same game - "Splatoon" ?
    I'm start thinking that we miss something from our consoles,that make the kernel Exploit run.
    Something like was on Wii , like missing IOS or something ...?
    Or maybe a newer patched version of Browser on 5.3.2...? ...I really don't know what to think right now.
    Here it is the video from one of the guys with the EXACT same problem :



    And here is the Quotes from the other guy here @ GBATemp...They look like i have been wrote them,absolutely the same problem :

    So PLEASE if something came to your minds,feel free to share with me and the others,as i really don't know what more i can try.
    Of course, after drink my morning coffee, I begin to try again and again, but after all these attempts i'm starting to think that will never happen ;( ;[ ...

    P.S. I have send a P.M. to James Srtsqas with the hope that he did it on his console,but i also would like to ask someone just to point me at only one kernel exploit which i must try until it work.

    P.S.2 - "fiveighteen" apologies for that i ask you in person, but can you explain to me,what you mean by regular kernel exploit ? The one that just say - kernel,right ? Not the loadiine one ?
    Because if I'm right, actually all day yesterday i just tried it (The regular one) but then why i didn't see even one time the "Race Attack" message ...?
    Sorry for this looooong post, but i wan't to tell you guys all the details I learned and understood,so we can find easily a solution,no matter that i already feel like it doesen't have one...
    Thanks for your reading and thanks for giving me little from your time !
    Regards !

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Thanks for your reply ! but unfortunately i already tried that yesterday like 10 times. I even make a complete erase of the console and the problem is still the same.

     
  7. chouitsu

    chouitsu Member

    Newcomer
    14
    1
    Jun 23, 2015
    i see the youtube above and i have same problem with my jp consol 5.3.2 and it run Kernel Exploit well this morning and i forget by did what it can not be run.

    need for help
     
  8. scubix

    scubix Member

    Newcomer
    19
    6
    Nov 17, 2014
    Belgium

    You just have to keep trying. I bought a new console, it was 5.3.2 right away, so it has nothing to do with the firmware version according to me. I had to try for 3 days (yes 3 days!!) before it finally worked. You just have to keep trying. Once it worked, you do NOT need to clear you browser saved data. If you do that, you have to start all over again!!! Once the exploit worked, it seems that it stores something in the cache that makes it work almost every time from then on. If you get the "Race attack failed", just go to system settings and exit again or restart your console, but do not remove your save data!!!

    There is not definitive way of getting it to work....you need to have some luck to get it to run the first time. Thats all i can say.... Just keep trying!

    ps: what i did was clear the browser save data once, and then open 4 tabs, close browser, open browser again and try the exploit. From then on, just hard reset, open browser, exploit, hard reset, open browser, exploit, hard reset, ..... until it worked. It will eventually work!
     
  9. chouitsu

    chouitsu Member

    Newcomer
    14
    1
    Jun 23, 2015
    111111
     
    Last edited by chouitsu, Nov 1, 2015
  10. bubolechka
    OP

    bubolechka Member

    Newcomer
    22
    1
    Aug 29, 2007
    WeeD CitY
    Did you notice the little white rectangles on the gamepad ? Do you have them on your,when the console freeze or just a black screen ? And what is on your TV ? Just a black screen or black screen with little red rectangles ?

    Thanks for your detailed answer ! You really give me hope, because I began to be discouraged that it will ever get exploited. For now all i got today for about 15 retries is frozen black screen with small rectangles but i'll continiue trying. Will keep you guys updated if there is some progress.
    Thanks again !
     
  11. chouitsu

    chouitsu Member

    Newcomer
    14
    1
    Jun 23, 2015
    i give a black screen fail on youtube , and if not reset browser it will most freeze on load playload532.html with white board

     
  12. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Member
    4,149
    1,078
    Mar 7, 2010
    At Home :)
    That looks dodgy. I certainly don't have the blue Internet Browser message (0.36) in the bottom right hand corner on mine, maybe they updated the browser somehow on updating to FW5.3.2 it looks like it tbh. It looks like Nintendo have somehow stopped it on newer versions or updating to FW5.3.2, this could be a warning now!!!

    @bubolechka do you have this message as well when you boot up the wiiu web browser?
     
    Last edited by Reecey, Nov 1, 2015
  13. chouitsu

    chouitsu Member

    Newcomer
    14
    1
    Jun 23, 2015
    browser version is 4.1.19601
     
  14. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Member
    4,149
    1,078
    Mar 7, 2010
    At Home :)
    I know but still should not have it.

    Edit: can you run the exploit successful?
     
    Last edited by Reecey, Nov 1, 2015
  15. chouitsu

    chouitsu Member

    Newcomer
    14
    1
    Jun 23, 2015
    i clear the browser save data for a kind of reset and then run browser again at 0:36 the bule message will appear。
     
  16. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Member
    4,149
    1,078
    Mar 7, 2010
    At Home :)
    Maybe it is there, not sure? your running a Jap.. console, it maybe different to a UK version that's all. If you can run it but not very good then it can be done. Sorry about the language barrier I hope your ok understanding me?
     
  17. chouitsu

    chouitsu Member

    Newcomer
    14
    1
    Jun 23, 2015
    i do not think i have updated browser version and i can run exploit before i clear the browser save date for the first time. now i loop with black screen or load freeze
     

    Attached Files:

    Reecey likes this.
  18. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Member
    4,149
    1,078
    Mar 7, 2010
    At Home :)
    That's ok seems as though you can run it ok, sort of. The other chap is having issues by the looks of things. I'm pleased you can sort of understand me, you guys are way better at english than I would be at trying to write Japanese, I'm no good! :) Tbh my english is just as poor :(
     
  19. bubolechka
    OP

    bubolechka Member

    Newcomer
    22
    1
    Aug 29, 2007
    WeeD CitY
    I just uploaded a video of mine,but i think that i don't have this message,maybe it's because of the Jap browser ? :


    P.S. My cat is sad too,that we can't get it working. You can hear it crying-meaoing at the back =]
    Anyway i still don't have any progress no matter that i have tried over 30 times just for today :(
     
    Last edited by bubolechka, Nov 1, 2015
    Reecey likes this.
  20. chouitsu

    chouitsu Member

    Newcomer
    14
    1
    Jun 23, 2015
    seems same trouble

    and i tried following step for several times and freeze at load page with white board

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    The Kexploit hasn't been working. What can I do?
    1. Clear all settings in your browser. (Cookies/User Names and Passwords/Save Data)
    2. Close all tabs.
    3. Reset your Wii U by powering off with the Game Pad.
    4. Open 4 tabs in the browser, load a YouTube video or Facebook or something in each.
    5. Close the browser.
    6. Open the browser back up again, it should have remembered the layout from the previous session.
    7. In the 4th tab open the exploit URL (you can use a bookmark too).

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------