Wii freezes when trying to load bootmii.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by masterz87, Sep 2, 2014.

  1. masterz87
    OP

    masterz87 GBAtemp Fan

    Member
    453
    29
    Apr 21, 2013
    United States
    OK I have an early wii, I think it was 2006 or 7 when I got it. It's on 3.0(as I've had no reason to update it) and now bootmii won't work at all. It says "if you paid for hbc it was a scam blah blah blah" and then won't go any further. i've tried using a gamecube controller in port 1, I've tried using my wii mote, I've tried using the face buttons. Nothing works.

    So then, what's with this whole "oh yeah wii homebrew loaders are a ton better than they used to be." crap that I've read. It seems like their a billion times worse than they were in teh past.

    Edit: also apaprently they never said "hey by the way this is going to take for a really long time" until one finally did. The letterbomb one told me that, so then I was forced to get 4.3 so whatever I guess, iv'e got no other options then. I guess I can at least feel good that it's usb 2.0 finally I guess which I would've required anyway since I don't want to be using a tiny sd card for most of it.
     
  2. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Member
    10,953
    3,737
    Apr 2, 2011
    United States
    The Twilight Zone
    Sigh. You weren't forced to update to 4.3. It's entirely unnecessary, as anyone would have told you had you waited. You also don't seem to know the difference between BootMii and the HackMii installer. You are in this mess because:
    1. You couldn't wait 30 seconds for the scam screen to end
    2. You couldn't wait for a reply before deciding that you had to use Letterbomb.
    Patience is a virtue.
     
  3. masterz87
    OP

    masterz87 GBAtemp Fan

    Member
    453
    29
    Apr 21, 2013
    United States
    It never said to wait on the bootmii faq page thing within the file. It said ok here you go, load it up and there you go. It was only _letterbomb_ that told me I had to wait. No sites said otherwise.