Gaming Why is Smash 3ds so awful?

rolenks

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 15, 2020
Messages
65
Trophies
0
Age
21
XP
284
Country
United States
I mean is it just me or smash 3ds the game with the most errors out of any game on the 3ds. it's hard to believe anyone could of bothered modding it, i have a physical copy and even without mods there would often be moments where the game gets stuck on a black screen during loading screens, this only increases when mods are added in the mix. People act like it only happens on occasion or something but I should not have gotten to a point where it's considered lucky to be able to play a SINGLE game before it gets stuck on a black screen or darkness, and like no one has been able to give any explanations on how to possibly fix this as well so the copy is just randomly fucked
 

lone_wolf323

Well-Known Member
Member
Joined
May 27, 2011
Messages
4,755
Trophies
1
XP
3,785
Country
Canada
I mean is it just me or smash 3ds the game with the most errors out of any game on the 3ds. it's hard to believe anyone could of bothered modding it, i have a physical copy and even without mods there would often be moments where the game gets stuck on a black screen during loading screens, this only increases when mods are added in the mix. People act like it only happens on occasion or something but I should not have gotten to a point where it's considered lucky to be able to play a SINGLE game before it gets stuck on a black screen or darkness, and like no one has been able to give any explanations on how to possibly fix this as well so the copy is just randomly fucked
Im guessing its just you. I havent had a single problem with the game. On N3DS is been a one of the better games out there.
 

rolenks

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 15, 2020
Messages
65
Trophies
0
Age
21
XP
284
Country
United States
I don't know what your are taking about. No such thing has ever happened to me. I'm not not joking. :D
I can't believe I have the shittest copy of the game ever then, ive tried cleaning restarting and everything over these years and your telling me that all of you guys have basically never had any of these errors before? idk maybe i should just buy and download a new copy of it or something it actually hurts to hear some of you have never even experienced this once its been the bane of having this game for years
 

E1ite007

Weird avatar guy
Member
Joined
Nov 19, 2016
Messages
959
Trophies
0
Website
ughax.tk
XP
1,983
Country
Mexico
I've never experienced any crash or blackscreen on SSB for 3DS, and almost none in any other game of the 3DS.
I've seen you mentioned mods, so it's most probable that you've already CFW, so just install SSB as a .cia game, it could solve all of your issues.
 

rolenks

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 15, 2020
Messages
65
Trophies
0
Age
21
XP
284
Country
United States
damn...i need to destroy this thread or somethin, I'm getting MILDLY pissed i am apparently the only one who has had to deal with this game getting screens of darkness every other round. I didn't drop or dirty this thing mann, its clean and its usual in its case, how was i one of if not the only one dealing with these constant errors
 

Deleted member 397813

Global Dingus
Member
Joined
Aug 9, 2016
Messages
1,199
Trophies
2
Location
knanada
XP
1,200
Country
Canada
damn...i need to destroy this thread or somethin, I'm getting MILDLY pissed i am apparently the only one who has had to deal with this game getting screens of darkness every other round. I didn't drop or dirty this thing mann, its clean and its usual in its case, how was i one of if not the only one dealing with these constant errors
quoting the post above you,
your copy is fake everyone else's is perfectly fine
 

rolenks

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 15, 2020
Messages
65
Trophies
0
Age
21
XP
284
Country
United States
IMG_20200829_172920.jpg
fine, i'll download a new copy. this game needs cheats in it, now im gonna have to go through that whole collecting fighters through doing 20 matches of this character shit again

--------------------- MERGED ---------------------------

IMG_20200829_172920.jpg
fine, i'll download a new copy. this game needs cheats in it, now im gonna have to go through that whole collecting fighters through doing 20 matches of this character shit again
but thank you guys for telling me that i am quite literally a special case when it comes to this game, i legit thought this game was just really shitty but no one made fun of it since it was a portable smash
 
  • Like
Reactions: Julie_Pilgrim

tfocosta

GBAtemp Z-Warrior
Member
Joined
Jun 2, 2020
Messages
656
Trophies
1
Website
nooooooooooooooo.com
XP
1,359
Country
Canada
I can't believe I have the shittest copy of the game ever then, ive tried cleaning restarting and everything over these years and your telling me that all of you guys have basically never had any of these errors before? idk maybe i should just buy and download a new copy of it or something it actually hurts to hear some of you have never even experienced this once its been the bane of having this game for years

I have both the original game (cartridge) and a non-legit copy installed as a *.cia file. I had no problems with any of these. So I assume you might have a bad dump or if you are using cheats, that may be what is causing the problem. Just try another dump! And don't use cheats to see if that is causing the problem or not. :)
 

rolenks

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 15, 2020
Messages
65
Trophies
0
Age
21
XP
284
Country
United States
I have both the original game (cartridge) and a non-legit copy installed as a *.cia file. I had no problems with any of these. So I assume you might have a bad dump or if you are using cheats, that may be what is causing the problem. Just try another dump! And don't use cheats to see if that is causing the problem or not. :)
uh, i guess a bad dump or something, i havent ever used cheats before, i dont even know if there are any for smash 3ds lol. i have cartridge copy and have been experiencing this error for years lol, i was only also mentioning that the error is multiplied to the point that im lucky to have one match before i get jammed on a black screen if im using any mods. i'll just restart the hole process with a downloaded copy
 
  • Like
Reactions: Julie_Pilgrim

F3NR1S

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Feb 28, 2017
Messages
93
Trophies
0
Age
27
XP
471
Country
United States
View attachment 226458 fine, i'll download a new copy. this game needs cheats in it, now im gonna have to go through that whole collecting fighters through doing 20 matches of this character shit again

--------------------- MERGED ---------------------------


but thank you guys for telling me that i am quite literally a special case when it comes to this game, i legit thought this game was just really shitty but no one made fun of it since it was a portable smash
Just back up your data using jksm

Sent from my SM-T510 using Tapatalk
 

tfocosta

GBAtemp Z-Warrior
Member
Joined
Jun 2, 2020
Messages
656
Trophies
1
Website
nooooooooooooooo.com
XP
1,359
Country
Canada
uh, i guess a bad dump or something, i havent ever used cheats before, i dont even know if there are any for smash 3ds lol. i have cartridge copy and have been experiencing this error for years lol, i was only also mentioning that the error is multiplied to the point that im lucky to have one match before i get jammed on a black screen if im using any mods. i'll just restart the hole process with a downloaded copy

Just stop using cheats or mods and see if it works differently. Otherwise, if not, just try to resell your console and buy a new one! Then install CFW and see if it works! :rofl:
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    JuanBaNaNa @ JuanBaNaNa: @DinohScene asking about amongus...