Werid WAD glitch

Discussion in 'Wii - Hacking' started by petethepug, Jun 16, 2016.

  1. petethepug
    OP

    petethepug PUG

    Member
    1,218
    323
    May 2, 2016
    United States
    COMPUTER
    So I installed a Genisis Emulator, and the WAD for it. I went ahead and tried to boot up the WAD (aka channel) And I get stuck on "loading dol..." And it never loads the dol file to boot it.

    The Loader displays this:
    FAT initialized!
    Found boot.dol in /apps/genplusgx/folder on sd!
    Memory allocated
    Reading file file, please wait
    [.....................]
    Loading dol...

    No the "file file" repeat is not a typo. Can I have some help please?
     
  2. Clutz450

    Clutz450 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    596
    93
    Jul 20, 2013
    United States
    Was the Genesis emulator the full program or was it a forwarder? It sounds like it if says loading dol that maybe it's a forwarder and it's looking for the program on your SD card. You can try putting the emulator in your apps folder on your SD card and see if it loads up then.
     
  3. petethepug
    OP

    petethepug PUG

    Member
    1,218
    323
    May 2, 2016
    United States
    COMPUTER
    The emulator is on there. It's just the WAD not working correctly

    It loads the app fine in HBC but not on the WAD Forwarder. It looks for the dol then just stops...
     
    Last edited by petethepug, Jun 16, 2016
  4. GreyWolf

    GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    3,840
    732
    Mar 2, 2015
    United States
  5. petethepug
    OP

    petethepug PUG

    Member
    1,218
    323
    May 2, 2016
    United States
    COMPUTER
    I used his WAD, and it worked. I tried Diddy's official one but that did not work so I'm guessing there was a different method of loading WAD's at the time. Thanks :D.