Weird Problem With Powersaves 3DS

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by mbruno, Mar 26, 2014.

  1. mbruno
    OP

    mbruno Gamer For Life

    Member
    307
    7
    Aug 6, 2008
    United States
    Vienna, West Virginia
    I'm having a weird problem. I backed up my Tales of the Abyss(US version) save to try out the powersave they have for it, then I went to restore my backup and it's suddenly not recognizing my game. It's not showing that my backup is there(which it is, in fact there, I've already double checked).

    All my other games are still working just fine, however.
     
  2. xXxM1NG0xXx

    xXxM1NG0xXx Advanced Member

    Newcomer
    79
    2
    Oct 4, 2010
    United States
    Pallet Town
    Same thing had happened to me with my Pokemon Y. For me apparently I messed with the connection or something happened to it during back up which left it backing up a corrupt version, so when you keep trying to restore your just restoring the corrupt backup. Good thing I had more that one back up.
     
  3. mbruno
    OP

    mbruno Gamer For Life

    Member
    307
    7
    Aug 6, 2008
    United States
    Vienna, West Virginia
    Well, the thing is, it's acting like there's no online content for the game, when previously there was a powersave for the game, which is what I was trying out when this problem started.

    EDIT:Another odd thing is that the file name of my original backup is "AABE602f1b84_2014-03-26_14-35-59_(TOTABackup)" and the filename of a second backup I just made is "ÿÿÿÿfd1b6e7__2014-03-26_15-33-59_(New Game Plus)". The first part of the second filename should be the same as the first part of the first filename.

    I really need some help with this. I'm also getting the "No Hardware Found" error with my Tales of the Abyss, but as I said before, all my other games are working with Powersaves just fine, it onlky Tales of the Abyss that's suddenly giving me problems.
     
  4. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,150
    9,504
    Sep 23, 2013
    ............errrrrmmmmm......lick it?:wtf:

    sounds like powersaves isnt reading it properly, is it still working in the 3ds fine?
     
  5. tbgtbg

    tbgtbg Shaking the ring ropes up in the sky

    Member
    1,951
    448
    Nov 27, 2006
    United States
    Lick it wasn't a joke, holy crap

     
  6. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,150
    9,504
    Sep 23, 2013
    yeah its not the most hygienic solution but it seems to work for most people XD
     
  7. mbruno
    OP

    mbruno Gamer For Life

    Member
    307
    7
    Aug 6, 2008
    United States
    Vienna, West Virginia
    Yeah, it's reading in the 3DS just fine.

    After messing around for a while, I was able to get it to cooperate long enough to restore my original save, so that's a plus. It seem like it's acting the same as things were act for those who had problems with Pokemon X previously.
     
  8. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,150
    9,504
    Sep 23, 2013
    well from the garbled name it just looked like it wasn't getting a very good connection to the card
     
  9. chrisrlink

    chrisrlink your friendly neighborhood serial killer

    Member
    1,602
    197
    Aug 27, 2009
    United States
    Elm street
    I had that issue with Y I figured out my Serial code was wrong
     
  10. mbruno
    OP

    mbruno Gamer For Life

    Member
    307
    7
    Aug 6, 2008
    United States
    Vienna, West Virginia
    It's just odd, since it worked just fine when I backed up my original save and tried the powersave, but then started having these problems when I went to restore my original save.

    I know that's not the problem as all my other games work just fine.

    Any more help?
     
  11. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,150
    9,504
    Sep 23, 2013
    did you try cleaning the contacts?
     
  12. mbruno
    OP

    mbruno Gamer For Life

    Member
    307
    7
    Aug 6, 2008
    United States
    Vienna, West Virginia
    One of the first things I tried.
     
  13. tbgtbg

    tbgtbg Shaking the ring ropes up in the sky

    Member
    1,951
    448
    Nov 27, 2006
    United States
    How times have changed. NES games only needed you to blow them.
     
    SignZ likes this.
  14. mbruno
    OP

    mbruno Gamer For Life

    Member
    307
    7
    Aug 6, 2008
    United States
    Vienna, West Virginia
    Still no luck. But, as I said before, at least I manged to get it cooperate long enough to restore my original save.

    If anyone wonders how I managed to restore my original save:When messing around with it, it would sometimes recognize my game, and thus my orginal save properly, for a few seconds before throwing up the "No Hardware Detected" error after several seconds of trying to access the online content for the game. So, I disconnected my computer from the internet, messed around with it until recognized the game properly again and, since I was disconnected from the internet, it didn't throw up the error and I was able to restore my original save.